Dodaj do ulubionych

WIRUS!! błagam pomocy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 13:05
skanowałam kompa antywirusem juz ze 3 razy i za każdym razem pojawi mi sie ze
mam wirusa Adware.gator i trojana pmywa..
nie bardzo sie znam na tym wszystkim.Mimo ze juz usuwalam te wirusy to ona
nadal sa ale tym razem w System Volum Information..
Aha chciałabym jeszcze wiedziec czy so to jakies niebezpieczne wirusy??!!
blagam o pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: piecyk gazowy Re: WIRUS!! błagam pomocy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.04, 13:47
      Ad-Aware
      ftp://ftp.download.com/pub/win95/utilities/aawsepersonal.exe
      Spybot - Search & Destroy
      ftp://ftp.download.com/pub/win95/utilities/spybotsd13.exe
    • wwwandal1 Re: WIRUS!! błagam pomocy 31.08.04, 13:52
      napisz jakiego masz antyvirusa i dokładnie bez (...) ich nazwę-łatwiej będzie
      Ci pomóc
      • Gość: ewa Re: WIRUS!! błagam pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 14:15
        aha i jeszcze po raz drugi zanlazlam trojana"trojan.pmywa"..czy to oznacza ze
        choc juz raz go usunelem to w rzeczywistosci on nadal istnieje w moim kompie??
        Ah, i jeszcze jedno pytanko:co wlaściwie robia te wirusy.Doczytalam ze
        Adware.gator ma cos wspolnego zpoczta.Ja mam konto na onecie i ok jakiegos
        czasu dostaje dziwne listy od nieznanych ludzi-oczywiscie nie otwieram tylko od
        razu wyrzucam.I do tego nie moge skonfigurowac microsoft outlook...
        czy to ma cos wspolnego??
        bede wdzieczna za pomoc
    • wwwandal1 Re: WIRUS!! błagam pomocy 31.08.04, 13:53
      sorki " ich " to znaczy nazwy wirusów-bo praktycznie każdego usuwa się inaczej
      pozdrawiam
      • Gość: ewa Re: WIRUS!! błagam pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 14:10
        a wiec skanuje przy pomocu mks.vir i ad-Aware 6.0.
        Gdy skanowałam przy pomocy mks.vir znajdowałam wirusa "Adware.gator",udawało mi
        sie go usunąc przy pomocy mks.vir ale za każduym nastepnym razem kiedy ponownie
        skanuje to zaś pojawi sie ten wirus (niestety nie moge skopiowac
        raportów).Podejrzewam ze nawet jak udaje mi sie usunąc zainfekowany plik to nad
        wirus istniej i w najlepsze zamieszkuje moj komp.Niestety nie znam sie za
        bardzo na tym wszytskim...blagam wiec o wytlumaczenia jak dla lammera:-
        ).Wyczytalam ze lepiej usuwac wirusy(skanowac system) w trybie awaryjnym przy
        wylączonej funkcji przywracanie systemu....czy tak mam zrobic??
        • Gość: piecyk gazowy Re: WIRUS!! błagam pomocy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.04, 14:25
          Gość portalu: ewa napisał(a):

> ).Wyczytalam ze lepiej usuwac wirusy(skanowac system) w trybie awaryjnym przy
          > wylączonej funkcji przywracanie systemu....czy tak mam zrobic??

Tak, to jest wskazane (choć nie zawsze konieczne).
      • Gość: ewa Re: WIRUS!! błagam pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 14:21
        aha i ma jeszcze nortona antywirusa ale ten nie wykryl mi tych wirusów!!mimo ze
        sciagnelam uaktualnienia
        • wwwandal1 Re: WIRUS!! błagam pomocy 31.08.04, 14:56
          być może mks ma akurat problem z usunięciem tych virów dlatego dla pewności
          zrób skan -on-line poniższym linkiem Pandy( w trybie awaryjnym z obsługą sieci-
          jeśli możesz)
          gdyby to nie pomogło to powinnaś zajrzeć do rejestru i tam wyszukać vira bo
          wygląda na to,że uruchamia się i usadowił tam...
          ...gdybyś nie wiedziała:
          klikasz na menu START , URUCHOM tam wpisujesz "regedit" następnie..klikasz na:

HKEY LOCAL MACHINE,SOFTWARE,MICROSOFT,WINDOWS,CURRENT VERSION,RUN ...tam
          powinnaś znależc wpis,który wygląda na zapis virusa i usunąć

nie usuwaj jeśli masz wątpliwości bo będzie " ałaaaaa"

pozdrawiam

p.s. zdecyduj się na 1-nego antyvira i to dobrego bo oNortonie to już sporo
          pisałem-szkoda mówić ,poza tym kilka(dwa) antyvirusy w kompie najczęsciej robią
          bałagan ,kolidują ze sobą a nawet zdarzają się przypadki zawiesz.systemu
          • Gość: ewa Re: WIRUS!! błagam pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 15:06
            :-)dzieki sprobuje choc dla nie to czarna magia...wole nie grzebac w rejestrze
            bo jak cos namieszam to mnie rodzina wyprowadzi z domku (bo to komp
            rodzinny)...kurcze, jak to milo ze sa tu ludzie ktorzy tak szybko doradza...
            doze buzki
            EWa
            p.s. boshe, wlasnie znalazlam nowego wiruska z serii Adware-hi hi-te to mnie
            chyba lubia..na szczescie usunelam:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka