Dodaj do ulubionych

Strona z wirusem???

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 23:12
Jak wchodze na tą stronę

www.prv.pl/index.php?a=404
to panda znajduje wirusa
Wierzyć mi się nie chce że może tam być wirus , więc wychodzi na to że mi
panda szwankuje. Czy to antywir nawala czy tam rzeczywiście jest robak???
Obserwuj wątek
    • Gość: kalinowski11 Re: Strona z wirusem??? IP: *.chello.pl 29.12.04, 23:36
      Podczas Zamknij pliku "C:\Documents and Settings\xxx\Dane
      aplikacji\Sun\Java\Deployment\cache\javapi\v1.0\jar\loaderadv402.jar-2f85894b-39f4b4f1.zip"
      odkryto wirusa "Trojan:Java/ClassLoader, TrojanDownloader:Java/OpenStream.C,
      Java/Bytverify" przy pomocy skanera "GeCAD". Pliki wyczyszczone: Nie. Pliki
      usuni?e: Nie. Kwarantanna: Nie.

Podczas Zamknij pliku "C:\Documents and Settings\xxx\Dane
      aplikacji\Sun\Java\Deployment\cache\javapi\v1.0\jar\loaderadv402.jar-2f85894b-39f4b4f1.zip"
      odkryto wirusa "Trojan.Java.ClassLoader.h, TrojanDownloader.Java.OpenStream.c,
      Trojan.Java.ClassLoader.d" przy pomocy skanera "Kaspersky". Pliki wyczyszczone:
      Nie. Pliki usuni?e: Nie. Kwarantanna: Nie.

Podczas Otw?z pliku "C:\Documents and Settings\xxx\Dane
      odkryto wirusa "Trojan:Java/ClassLoader, TrojanDownloader:Java/OpenStream.C,
      Java/Bytverify" przy pomocy skanera "GeCAD". Pliki wyczyszczone: Nie. Pliki
      usuni?e: Nie. Kwarantanna: Nie.

Podczas Otw?z pliku "C:\Documents and Settings\xxx\Dane
      odkryto wirusa "Trojan.Java.ClassLoader.h, TrojanDownloader.Java.OpenStream.c,
      Trojan.Java.ClassLoader.d" przy pomocy skanera "Kaspersky". Pliki wyczyszczone:
      Nie. Pliki usuni?e: Nie. Kwarantanna: Nie.

Coś tam się syfi :) Raport AVK 12 .
    • netsec Re: Strona z wirusem??? 30.12.04, 10:25
      Spoko to problem niewłaściwej interpretacji pliku przez Pandę, tam nie ma wirusa :)
      • Gość: blondyniasta Re: Strona z wirusem??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 10:49
        A Kalinowski nie ma Pandy i też mu znajduje to samo co mi....
        • netsec Re: Strona z wirusem??? 30.12.04, 11:11
          W dalszym ciągu podtrzymuje opinię, że na stronie www.prv.pl nie ma
          explojta ani trojana. Wykonaj następujące operacje:

- Zamknij wszystkie okna przeglądarek www.
          - Przejdź do Panelu sterowania
          - Kliknij applet Java
          - Przejdx do 'Temporary Internet Files' kliknij Delete.

Po usunięciu plików zamknij Applet i uruchom przeglądarkę przejdź na stronę
          www.prv.pl . Jeśli w dalszym ciągu będzie pojawiał się monit o wykryciu
          wirusa, to zgłoś problem do wsparcia Pand'y
          www.pspolska.pl/pomoc/index.html . Kupując Pandę zapłaciłaś między innymi
          za to, że w takich sytuacjach maja Ci pomóc.
          • Gość: blondyniasta Re: Strona z wirusem??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 11:43
            Jak wejde na strone
            www.prv.pl
            to rzeczywiście nic się nie dzieje, ale gdy wejde z tego linku
            www.prv.pl/index.php?a=404

to dalej znajduje mi wirusa a strona po otwarciu znów sie otwiera az
            przekierowuje mnie na
            www.prv.pl/index.php
            Do tej pory panda nigdy nie dawała fałszywych alarmów

Znajduje Exploit/ByteVerify
            c:\documents and settings\ania\dane
            aplikacji\sun\java\deployment\cache\javapi\v1.0\jar
            \loaderadv402.jar-2f85894b-6c7c0270.zip[Counter.class]

O ile się nie myle u Kalinowskiego pojawaiało się coś podobnego

A znalazłam sie na tej stronie gdy chciałam wejśc z linku na jakimś forum na
            stronę w domenie prv.pl
            Piszesz, żeby poprosić pandę o wsparcie , no tak , ale jeżeli coś tam jest to
            trochę nie ma to sensu, bo Panda zachow3uje się tak jak trzeba. Dlatego byłam
            Ciekawa czy jeszcze u kogoś jakiś inny antywir coś znajdzie. U kalinowskiego
            ZNAJDUJE , WIĘC DLACZEGO MAM WIERZYĆ , ŻE STRONA JEST CZYSTA??? Bo to porządny
            portal czy co
            pozdrawiam;)

• Gość: blondyniasta Re: Strona z wirusem??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 12:05
              Dodam jeszcze ,że przez chwilkę pojawia mi sie na pasku zadań jakby otwierała
              mi sie jeszcze jedna stronka, jakaś www.public.windupdates

public.windupdates.com/pop_under.php?
              p=318eed1e2b1d723f11e6971304c431a941dcad3d86d6210faf653d02ab7348922efb489c:38623
              43334623562653332343563356536656130333832313733323133383661

A tak naprawdę to niech sobie tam będzie i 1000 wirusów...byłam tylko
              ciekawa:)))))
              • netsec Re: Strona z wirusem??? 30.12.04, 12:27
                Strona www.prv.pl/index.php?a=404 jest zainfekowana:

----------------------
                Wysłalem e-mail do:
                admin@prv.pl i abuse@prv.pl
                o treści
                po przekierowaniu na stronę
                www.prv.pl/index.php?a=404 następuje próba instalowania Trojanów:

loaderadv402.jar-2f5480c3-513b3215.zip\counter.class
                exploit-ByteVerify (Removable)
                loaderadv402.jar-2f5480c3-513b3215.zip\dummy.class
                Exploit-ByteVerify (Removable)
                loaderadv402.jar-2f5480c3-513b3215.zip\matrix.class
                JV/Shinwow (Removable)
                loaderadv402.jar-2f5480c3-513b3215.zip\parser.class
                Exploit-ByteVerify (Removable)

Proszę o natychmiastowe wyłączenie strony rozpowszechniającej wirusy !

---------

Mam nadzieje że teraz twoja czujność została doceniona :)
                Pozdrawiam
                • Gość: blondyniasta Re: Strona z wirusem??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 12:30
                  Ha ha ale sie cieszę , że to nie tylko głupi upór blondynki:))
                  • netsec Re: Strona z wirusem??? 30.12.04, 12:47
                    a cały syf jest pobierany z tego miejsca
                    iframedollars.biz/dl/loaderadv402.jar
                    • Gość: blondyniasta Re: Strona z wirusem??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 13:10
                      213.159.117.133

To ruskie się bawią netem...
    • Gość: blondyniasta Re: Strona z wirusem??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 13:01
      Podobnego w wymowie ( nie w treści:)) maila wysłałam na admin@prv,pl już
      wczoraj, dokładniej na granicy wczoraj/dziś i nic...

Pandę zainstalowałam niedawno i jest to wersja darmowa na 3 miesiące, wcześniej
      nie miałam zadnego antywira i w przeciągu roku formatowałam dysk 3 razy.
      No i jednak jestem zła. Rozumię niedocenionych specy od kompów , którzy by się
      wykazć robią coś takiego. I wcale nie twierdzę , że portal prv.pl specjalnie to
      wszystko, ale skoro ZARBIAJĄ I TEN NAJWYŻSZY POZIOM USŁUG (dlatego prawie
      wszystko płatne) powinni wykazać sie zdwojoną czujnością a nie olewać. Minęło
      ponad 12 godzin jak wysłałam im maila i no właśnie...nawet trochę się bałam ,
      że się wygłupiłam wysyłając im maila...
      A Pandę sobię wykupię , bo jest jednak the best...pod wszystkimi względami

Pozdrawiam :)))
      • netsec Re: Strona z wirusem??? 30.12.04, 14:47
        To nie jest zła wola administratorów prv.pl.
        Prawdopodobnie ktoś :) umieścił ten złośliwy kod w PHP, wykorzystując dziurę.
      • netsec Re: Strona z wirusem teraz jest czysta. 30.12.04, 14:56
        już powinno być bez syfu :)
        • Gość: blondyniasta Re: Strona z wirusem teraz ...znowu syfi:)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 00:51
          A było czysto:))
          Co za czort????
          • netsec Re: Strona z wirusem teraz ...znowu syfi:)) 31.12.04, 10:45
            Dziurawy mają ten portal mają i tyle, syf jest ponownie :)
            • Gość: blondyniasta Re: Strona z wirusem teraz ...znowu syfi:)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 14:07
              Właśnie...i tak naprawdę wychodzi na to , że nic nie można zrobić :))
              Prv.pl poprawi ktoś złośliwy (wyjatkowo;)) znów wtrąci swoje trzy grosze ...no
              i w końcu ...wychodzi na to , ze niech tak zostanie. Co z tego ,że dziurawy
              portal...ja w tej chwili moge się jedynie cieszyć , że mam antywira . Ten kto
              uważa , że nie włócząc się po "złych" stronach niczego nie załapie będzie miał
              jedynie niemiłą niespodziankę, której nawet nie będzie swiadomy i to pewnie
              dość długo. Bo to ,że Exploit/ByteVerify to nie jest tak naprawdę ani wirus ani
              trojan , jedynie furtka w jawie nie jest usprawiedliwieniem dla "dziurawych
              portali" . Nie znam się na tym absolutnie ale nawet jako laik ! jestem pewna ,
              że istnieje jakaś łata i Prv.pl powinien bardziej się starać, tym bardziej , że
              według ich statysty przeżywaja bum :))
              A tak serio to mnie wnerwia , że NIC nie można zrobić....co najwyżej poczytać
              później na forum posty typu...mam trojana (tak większość antywirów interpretuje
              Exploit/ByteVerify).
              No i pewnie na tym koniec , a dzirawe PHP niech sobie będzie dziurawe, ale
              uważam , że tak nie POWINNO BYĆ!!! A Prv.pl choć nie wykazuje "złej woli"(by
              netsec::) to nie wykazuje również nic więcej:))
              pozdrawiam

P.S. Jestem ciekawa ilu nowych użytkowników internetu instaluje na początek
              antywira i po jakim czasie. Przypuszczam, że najpierw każdy się zachłystuje tym
              co oferuje internet a dopiero później myśli o bezpieczeństwie...i wcale mnie to
              nie dziwi...też tak miałam :)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka