Gość: robaczek IP: 62.233.230.* 19.06.05, 10:53 witam,przeskanowalam skanerem microsoft antispyware kompa i utracilam pulpit i internet,co zrobić by przywrócic ustawienia?dziekuje za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
netsec Re: po scanie antispywarem beta1 straciłam intern 19.06.05, 11:15 Jaka wersja Windows? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robaczek Re: po scanie antispywarem beta1 straciłam intern IP: 62.233.230.* 19.06.05, 11:22 windows xp bez service packa... Odpowiedz Link Zgłoś
netsec Re: po scanie antispywarem beta1 straciłam intern 19.06.05, 11:44 Uszkodzony został łańcuch winsock, popatrz w opcje Manage Spyware Quarantine. Jeśli uda się coś przywrócić to bedzie to Twój sukces inaczej czeka cię ponowna instalacja Windows, naprawa systemu nie poprawi sytuacji. Możesz jeszcze dla formalności wkleić loga z HiJackThis. Spróbuj użyć tego narzędzia do naprawy: www.snapfiles.com/get/winsockxpfix.html Przeczytaj jeszcze to support.microsoft.com/kb/892350 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolobos Re: po scanie antispywarem beta1 straciłam intern IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.06.05, 11:57 MS AntiSpyware nie usuwa potrzebnych rzeczy wiec skasowal jakis syf przez to nie przeztalo dzialac. LSPFix tez moze naprawic winsock: www.cexx.org/LSPFix.exe Ale trzeba wiedziec co skasowac bo inaczej mozna jeszcze bardziej zepsuc. Co do Pulpitu to pewnie byla na nim falszywa tapeta i cos zle naprawil? Jezeli tak to tutaj jest opis: www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=31936 Ale faktycznie najlepiej wkleic log z hijackthis. PS. Windows bez SP nie nadaje sie do korzystania z netu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robaczek Re: po scanie antispywarem beta1 straciłam intern IP: 62.233.230.* 19.06.05, 12:10 moze jest jednak jaks nadzieja?,bo gg mi dziala i poprzez microsoft antispyware (troche kombinując;))udaje mi sie wejsc na internet,a oto log: Logfile of HijackThis v1.99.0 Scan saved at 12:07:56, on 2005-06-19 Platform: Windows XP (WinNT 5.01.2600) MSIE: Internet Explorer v6.00 (6.00.2600.0000) Running processes: C:\WINDOWS\System32\smss.exe C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe C:\WINDOWS\system32\services.exe C:\WINDOWS\system32\lsass.exe C:\WINDOWS\system32\svchost.exe C:\WINDOWS\System32\svchost.exe C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe C:\Program Files\Ahead\InCD\InCDsrv.exe C:\Program Files\Microsoft AntiSpyware\GIANTAntiSpywareMain.exe C:\Program Files\Microsoft AntiSpyware\gcasDtServ.exe C:\Program Files\Microsoft AntiSpyware\gcasServ.exe C:\Documents and Settings\ewelina\Moje dokumenty\Nowy folder\Gadu-Gadu\Gadu- Gadu\gg.exe D:\Nowy folder\tlen.exe C:\WINDOWS\System32\taskmgr.exe C:\Documents and Settings\ewelina\Pulpit\HijackThis.exe R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = O4 - HKLM\..\Run: [MKS_MENU] C:\Program Files\MKS\Bin\mks_menu.exe O4 - HKLM\..\Run: [NeroCheck] C:\WINDOWS\system32\NeroCheck.exe O4 - HKLM\..\Run: [InCD] C:\Program Files\Ahead\InCD\InCD.exe O4 - HKLM\..\Run: [REGSHAVE] C:\Program Files\REGSHAVE\REGSHAVE.EXE /AUTORUN O4 - HKLM\..\Run: [gcasServ] "C:\Program Files\Microsoft AntiSpyware\gcasServ.exe" O4 - HKLM\..\RunOnce: [MicrosoftAntiSpywareCleaner] C:\Program Files\Microsoft AntiSpyware\gcASCleaner.exe O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\System32\ctfmon.exe O4 - HKCU\..\Run: [MSMSGS] "C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe" /background O4 - HKCU\..\Run: [Komunikator] D:\Nowy folder\tlen.exe O4 - HKCU\..\Run: [Gadu-Gadu] "C:\Documents and Settings\ewelina\Moje dokumenty\Nowy folder\Gadu-Gadu\Gadu-Gadu\PowerGG.exe" O4 - HKCU\..\Run: [eMuleAutoStart] C:\Program Files\eMule\emule.exe -AutoStart O4 - Global Startup: WinZip Quick Pick.lnk = C:\Program Files\WinZip\WZQKPICK.EXE O4 - Global Startup: Adobe Gamma Loader.lnk = C:\Program Files\Common Files\Adobe\Calibration\Adobe Gamma Loader.exe O16 - DPF: {6414512B-B978-451D-A0D8-FCFDF33E833C} (WUWebControl Class) - v5.windowsupdate.microsoft.com/v5consumer/V5Controls/en/x86/client/wuweb_site.cab?1112039428465 O16 - DPF: {AB8638BB-79E8-4E9D-ABF2-8F33054E3941} (Guesser Class) - czat.onet.pl/client/kalambury/NetPunGame1.dll O16 - DPF: {BFA1F11D-3121-AFE1-4112-894323212DAC} (GINWORDS Class) - gryonline.wp.pl/files/words_2_0_0_18.cab O16 - DPF: {E7544C6C-CFD6-43EA-B4E9-360CEE20BDF7} (MainControl Class) - skaner.mks.com.pl/SkanerOnline.cab O23 - Service: InCD Helper - AHEAD Software - C:\Program Files\Ahead\InCD\InCDsrv.exe O23 - Service: iPod Service - Apple Computer, Inc. - C:\Program Files\iPod\bin\iPodService.exe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolobos Re: po scanie antispywarem beta1 straciłam intern IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.06.05, 12:17 Log wyglada ok, ale nie masz firewall'a ani antyvirusa oraz SP wiec rownie dobrze mozesz sobie zrobic format dysku na jedno wyjdzie w Twoim przypadku ;-) Zainstaluj: www.kerio.com/us/kpf_home.html www.avast.com/eng/avast_4_home.html Co do pulpitu to juz Ci podalem link, jest tam opis naprawy wiec zobacz czy masz wszystko ustawione tak jak tam jest napisane albo zrob sobie drugi profil i przegraj na niego swoje pliki z Document and settings, a ten usun. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robaczek Re: po scanie antispywarem beta1 straciłam intern IP: 62.233.230.* 19.06.05, 15:34 nie wiem jak to mam naprawić z tym pulpitem,bo faktycznie kiedys niedawno mialam ustawioną falszywa strone ale teraz to naprawde nie mam zielonego pojęcia co ustawic.winsoc nie pomógł,a jak utworzyc drugi profil to nie wiem,prosze o jakies blizsze wskazówki,wiem ze format jest wskazany ale na dzien dzisiejszy to raczej nie mozliwe.szczególnie zalezy mi na odzyskaniu puliptu...please help,thx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolobos Re: po scanie antispywarem beta1 straciłam intern IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.06.05, 15:54 Masz naprawic tak jak jest to opisa na podanej stronie, odszukaj swoja tapete i zobacz jak ja usunac, a nastepnie zrob wszystko to co jest tam napisane i sprawdz czy masz dobrze wszystko ustawione. Chyba, ze masz tylko Active Desktop wlaczony to wylacz we wlasciwosciach ekranu zakladka dostosuj pulpit -> siec to samo masz opisane tutaj: www.computerhope.com/issues/ch000593.htm Drugi profil to drugie konto, zakladasz nowe konto (panel sterowania- >uzytkownicy i hasla) i przegrywasz na nie swoje rzeczy z katalogu, ktory podalem.Wczesniej wlacz pokazywanie plikow ukrytych we wlasciwosciach folderow. Co do formatu to nie napisalem, ze jest wskazany tylko, ze mozesz sobie zrobic format i wyjdzie na to samo jakbys uzywal windowsa bez SP, eh taka pomoc nie ma sensu jak zaraz znowu sobie zepsujesz bo nie chce Ci sie kupic oryginalnego oprogramowania lub wysilic sie zeby obejsc blokade aktualizacji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robaczek Re: po scanie antispywarem beta1 straciłam intern IP: 62.233.230.* 19.06.05, 17:19 nie wiem czy ja jestem taka straszna oferma ale dalej nie moge sobie poradzić.Moja tapeta to tapeta z windą i nie ma na podanej stronie tajkiej tapety,nie wiem wiec jak ustawic ten pulpit.niedawno faktycznie mialam falszywa tapete i to byla smitfraud.c(cos takiego)i ustawialam ją wedlug tamtych wskazówek(wkleilam plik fix.reg),nie wiem wiec o co chodzi,moze czegos nie dopatrzylam.Sadze jednak ze to ten antispywer pozadnie namieszal,tylko jak to naprawic.w trybie awaryjnym tez nie ma pulpitu,czy cos moge jeszce zrobic,prosze o wyrozumialosc...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś