Dodaj do ulubionych

po scanie antispywarem beta1 straciłam internet

IP: 62.233.230.* 19.06.05, 10:53
witam,przeskanowalam skanerem microsoft antispyware kompa i utracilam pulpit
i internet,co zrobić by przywrócic ustawienia?dziekuje za pomoc
Obserwuj wątek
    • netsec Re: po scanie antispywarem beta1 straciłam intern 19.06.05, 11:15
      Jaka wersja Windows?
      • Gość: robaczek Re: po scanie antispywarem beta1 straciłam intern IP: 62.233.230.* 19.06.05, 11:22
        windows xp bez service packa...
        • netsec Re: po scanie antispywarem beta1 straciłam intern 19.06.05, 11:44
          Uszkodzony został łańcuch winsock, popatrz w opcje Manage Spyware Quarantine.
          Jeśli uda się coś przywrócić to bedzie to Twój sukces inaczej czeka cię ponowna
          instalacja Windows, naprawa systemu nie poprawi sytuacji. Możesz jeszcze dla
          formalności wkleić loga z HiJackThis.

Spróbuj użyć tego narzędzia do naprawy:
          www.snapfiles.com/get/winsockxpfix.html
          Przeczytaj jeszcze to support.microsoft.com/kb/892350
          • Gość: Kolobos Re: po scanie antispywarem beta1 straciłam intern IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.06.05, 11:57
            MS AntiSpyware nie usuwa potrzebnych rzeczy wiec skasowal jakis syf przez to
            nie przeztalo dzialac.
            LSPFix tez moze naprawic winsock:
            www.cexx.org/LSPFix.exe
            Ale trzeba wiedziec co skasowac bo inaczej mozna jeszcze bardziej zepsuc.
            Co do Pulpitu to pewnie byla na nim falszywa tapeta i cos zle naprawil?
            Jezeli tak to tutaj jest opis:
            www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=31936

Ale faktycznie najlepiej wkleic log z hijackthis.

PS. Windows bez SP nie nadaje sie do korzystania z netu!
            • Gość: robaczek Re: po scanie antispywarem beta1 straciłam intern IP: 62.233.230.* 19.06.05, 12:10
              moze jest jednak jaks nadzieja?,bo gg mi dziala i poprzez microsoft antispyware
              (troche kombinując;))udaje mi sie wejsc na internet,a oto log:
              Logfile of HijackThis v1.99.0
              Scan saved at 12:07:56, on 2005-06-19
              Platform: Windows XP (WinNT 5.01.2600)
              MSIE: Internet Explorer v6.00 (6.00.2600.0000)

Running processes:
              C:\WINDOWS\System32\smss.exe
              C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
              C:\WINDOWS\system32\services.exe
              C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
              C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
              C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
              C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
              C:\Program Files\Ahead\InCD\InCDsrv.exe
              C:\Program Files\Microsoft AntiSpyware\GIANTAntiSpywareMain.exe
              C:\Program Files\Microsoft AntiSpyware\gcasDtServ.exe
              C:\Program Files\Microsoft AntiSpyware\gcasServ.exe
              C:\Documents and Settings\ewelina\Moje dokumenty\Nowy folder\Gadu-Gadu\Gadu-
              Gadu\gg.exe
              D:\Nowy folder\tlen.exe
              C:\WINDOWS\System32\taskmgr.exe
              C:\Documents and Settings\ewelina\Pulpit\HijackThis.exe

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page =
              O4 - HKLM\..\Run: [MKS_MENU] C:\Program Files\MKS\Bin\mks_menu.exe
              O4 - HKLM\..\Run: [NeroCheck] C:\WINDOWS\system32\NeroCheck.exe
              O4 - HKLM\..\Run: [InCD] C:\Program Files\Ahead\InCD\InCD.exe
              O4 - HKLM\..\Run: [REGSHAVE] C:\Program Files\REGSHAVE\REGSHAVE.EXE /AUTORUN
              O4 - HKLM\..\Run: [gcasServ] "C:\Program Files\Microsoft
              AntiSpyware\gcasServ.exe"
              O4 - HKLM\..\RunOnce: [MicrosoftAntiSpywareCleaner] C:\Program Files\Microsoft
              AntiSpyware\gcASCleaner.exe
              O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\System32\ctfmon.exe
              O4 - HKCU\..\Run: [MSMSGS] "C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe" /background
              O4 - HKCU\..\Run: [Komunikator] D:\Nowy folder\tlen.exe
              O4 - HKCU\..\Run: [Gadu-Gadu] "C:\Documents and Settings\ewelina\Moje
              dokumenty\Nowy folder\Gadu-Gadu\Gadu-Gadu\PowerGG.exe"
              O4 - HKCU\..\Run: [eMuleAutoStart] C:\Program Files\eMule\emule.exe -AutoStart
              O4 - Global Startup: WinZip Quick Pick.lnk = C:\Program
              Files\WinZip\WZQKPICK.EXE
              O4 - Global Startup: Adobe Gamma Loader.lnk = C:\Program Files\Common
              Files\Adobe\Calibration\Adobe Gamma Loader.exe
              O16 - DPF: {6414512B-B978-451D-A0D8-FCFDF33E833C} (WUWebControl Class) -
              v5.windowsupdate.microsoft.com/v5consumer/V5Controls/en/x86/client/wuweb_site.cab?1112039428465
              O16 - DPF: {AB8638BB-79E8-4E9D-ABF2-8F33054E3941} (Guesser Class) -
              czat.onet.pl/client/kalambury/NetPunGame1.dll
              O16 - DPF: {BFA1F11D-3121-AFE1-4112-894323212DAC} (GINWORDS Class) -
              gryonline.wp.pl/files/words_2_0_0_18.cab
              O16 - DPF: {E7544C6C-CFD6-43EA-B4E9-360CEE20BDF7} (MainControl Class) -
              skaner.mks.com.pl/SkanerOnline.cab
              O23 - Service: InCD Helper - AHEAD Software - C:\Program
              Files\Ahead\InCD\InCDsrv.exe
              O23 - Service: iPod Service - Apple Computer, Inc. - C:\Program
              Files\iPod\bin\iPodService.exe

• Gość: Kolobos Re: po scanie antispywarem beta1 straciłam intern IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.06.05, 12:17
                Log wyglada ok, ale nie masz firewall'a ani antyvirusa oraz SP wiec rownie
                dobrze mozesz sobie zrobic format dysku na jedno wyjdzie w Twoim przypadku ;-)

Zainstaluj:
                www.kerio.com/us/kpf_home.html
                www.avast.com/eng/avast_4_home.html
                Co do pulpitu to juz Ci podalem link, jest tam opis naprawy wiec zobacz czy
                masz wszystko ustawione tak jak tam jest napisane albo zrob sobie drugi profil
                i przegraj na niego swoje pliki z Document and settings, a ten usun.
                • Gość: robaczek Re: po scanie antispywarem beta1 straciłam intern IP: 62.233.230.* 19.06.05, 15:34
                  nie wiem jak to mam naprawić z tym pulpitem,bo faktycznie kiedys niedawno
                  mialam ustawioną falszywa strone ale teraz to naprawde nie mam zielonego
                  pojęcia co ustawic.winsoc nie pomógł,a jak utworzyc drugi profil to nie
                  wiem,prosze o jakies blizsze wskazówki,wiem ze format jest wskazany ale na
                  dzien dzisiejszy to raczej nie mozliwe.szczególnie zalezy mi na odzyskaniu
                  puliptu...please help,thx
                  • Gość: Kolobos Re: po scanie antispywarem beta1 straciłam intern IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.06.05, 15:54
                    Masz naprawic tak jak jest to opisa na podanej stronie, odszukaj swoja tapete i
                    zobacz jak ja usunac, a nastepnie zrob wszystko to co jest tam napisane i
                    sprawdz czy masz dobrze wszystko ustawione.
                    Chyba, ze masz tylko Active Desktop wlaczony to wylacz we wlasciwosciach ekranu
                    zakladka dostosuj pulpit -> siec
                    to samo masz opisane tutaj:
                    www.computerhope.com/issues/ch000593.htm
                    Drugi profil to drugie konto, zakladasz nowe konto (panel sterowania-
                    >uzytkownicy i hasla) i przegrywasz na nie swoje rzeczy z katalogu, ktory
                    podalem.Wczesniej wlacz pokazywanie plikow ukrytych we wlasciwosciach folderow.

Co do formatu to nie napisalem, ze jest wskazany tylko, ze mozesz sobie zrobic
                    format i wyjdzie na to samo jakbys uzywal windowsa bez SP, eh taka pomoc nie ma
                    sensu jak zaraz znowu sobie zepsujesz bo nie chce Ci sie kupic oryginalnego
                    oprogramowania lub wysilic sie zeby obejsc blokade aktualizacji...
                    • Gość: robaczek Re: po scanie antispywarem beta1 straciłam intern IP: 62.233.230.* 19.06.05, 17:19
                      nie wiem czy ja jestem taka straszna oferma ale dalej nie moge sobie
                      poradzić.Moja tapeta to tapeta z windą i nie ma na podanej stronie tajkiej
                      tapety,nie wiem wiec jak ustawic ten pulpit.niedawno faktycznie mialam falszywa
                      tapete i to byla smitfraud.c(cos takiego)i ustawialam ją wedlug tamtych
                      wskazówek(wkleilam plik fix.reg),nie wiem wiec o co chodzi,moze czegos nie
                      dopatrzylam.Sadze jednak ze to ten antispywer pozadnie namieszal,tylko jak to
                      naprawic.w trybie awaryjnym tez nie ma pulpitu,czy cos moge jeszce
                      zrobic,prosze o wyrozumialosc...pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka