karinaz 23.02.06, 20:19 Przeskanowałam komp. scanerem bitdefender i wykrtł mi 3 wirusy w pliku c:/windows/system32/scmt16exe. ale ich nie usunoł, i nie wiem czy on wogóle nie usuwa czy ja nie umiałam sie nim obchodzić.Prosze o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
neder Re: prosze o pomoc z antyvirem BitDefender 23.02.06, 20:21 a dlaczego nie usunął? Nie znam tego programu, ale chyba przy wykryciu pyta się czy usunąć, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
karinaz Re: prosze o pomoc z antyvirem BitDefender 23.02.06, 20:23 nie pytał sie własnie Odpowiedz Link Zgłoś
neder Re: prosze o pomoc z antyvirem BitDefender 23.02.06, 20:26 ale co? po prostu po skanie pokazał Ci że te pliki są zainfekowane? Tylko to czy obok była informacja, że je także usunął? NO i skąd wiesz, że nie usunął? Przeciez nie jest to program tylko do wykrywania?Sorry za te pytanie ale nie znam tego programu ;/ Poza tym myślę, że możesz usunąć te pliki ręcznie Odpowiedz Link Zgłoś
karinaz Re: prosze o pomoc z antyvirem BitDefender 23.02.06, 20:28 pokazał tylko że są, ale nie było informacji o usunięciu, i jak przeskanowałam drugi raz to je też pokazał.Problem w tym że nie bardzo wiem jak się zabrać do ręcznego usuwania. Odpowiedz Link Zgłoś
neder Re: prosze o pomoc z antyvirem BitDefender 23.02.06, 22:22 troche sie dziwię, ze masz tego antywira i nawet nei wiesz jak sie nim usuwa to co on wykrył... Nie ma bata. Musi byc opcja 'usuń' 'kwarantanna' czy coś. Niemożliwe, żeby nie było... www.bitdefender.pl/index.php?m=3&id=3&tab=1&PHPSESSID=412390300765eb5ff90a4b0ea97e4020 ściągnij sobie plik pomocy może... PS. usuwanie ręczne -> usuwasz po prostu plik, który program wskazał jako zainfekowany. Ale to rozwiązanie w tej chwili u Ciebie raczej krótkowzroczne. Naucz się korzystać z programu a w przyszłości ominą Cię takie niespodzianki ;) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś