nut84 07.09.07, 00:17 Czy któraś z Was miała wesele lub była na weselu w pałacu w Kobylnikach? Wizyta na miejscu zrobiła raczej dobre wrażenie, ale będę bardzo wdzięczna za Wasze opinie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
f70 Re: pałac w Kobylnikach 11.09.07, 09:21 fotografowalismy tam jedno wesele w tym roku, z wad: - praktycznie nie ma tam sali do tanczenia, wydzielony do tancow pokoj byl tak maly ze ledwie 1/3 gosci sie miescila i to w strasznym scisku - nie mowiac juz o orkiestrze i fotografowaniu, - tam gdzie stoly tez ciasno - goscie siedzieli w dwoch osobnych pokojach a trzeci byl do tanczenia - wielkie oszczednosci na jedzeniu - ale moze to kwestia indywidualnego dogadania sie - z powodu bliskosci stadniny odpadaja halasy w stylu sztucznych ogni - nasza para byla zawiedziona - palac nie byl oswietlony z zewnatrz po zmroku (oszczednosci?) z zalet: - jest troche zieleni (ale nie ma ogrodu) i stawek z lodka tak ze mozna zrobic jaka krotka sesje plenerowa - no jest to niewatpliwie palac i prezentuje sie calkiem ok co do cen wynajmu tego lokalu nie mam pojecia jakby ktos byl zainteresowany zdjeciami: slub.2pi.pl/reportaze/przemek.php pozdr Piotr slub.2pi.pl Odpowiedz Link
art-hunter Re: pałac w Kobylnikach 14.09.07, 13:35 Byłam tam na weselu 5 lat temu i byłam zachwycona. Wystrój i architektura b.dobra, jedzenie smaczne i ładnie podane. Dodatkowo o 23.00 było pieczenie prosiat pod namiotem, a o 24.00 fajerwerki. Jeśli chodzi o sale standartem jest, że w pałacu nie ma sal na 100 osób, chyba, ze to Wilanów! Obcowanie jednak wśród historycznej architektury uwzniośla te uroczyste wydarzenie. Ja miałam wesele w pałacu Białkokosz, również siedzenie w 2 salach, do tańczenia trzecia, ale nie zamieniłabym tego na jakiś socrealistyczny, obskurny gamch, z płytkami zamiat parkietu nawet na 500 osób! Odpowiedz Link
nut84 Re: pałac w Kobylnikach 17.09.07, 21:06 Dziękuję bardzo za opinie Z racji tego, że my robimy przyjęcie bez tańców (na ok.40 osób), chyba zdecydujemy się na Kobylniki. No chyba, że w międzyczasie ktoś zajął już nasz termin... Odpowiedz Link
lubna Re: pałac w Kobylnikach 18.09.07, 13:58 My mieliśmy przyjęcie weselne w zamku (tańce były, bałam się, że przy 40 osobach będzie drętow, ale było fantastycznie! i też przyznaję, że jestem ogromnie wdzięczna moim rodzicom za to, że dołożyli nam pieniądze, żebyśmy mogli mieć wesele w tak pięknym miejscu - park z wielkimi dębami, jezioro, przepiękne wnętrza i pokoje, mmm, cud miód jeśli wygląd miejsca ma dla Ciebie znaczenie i możesz sobie na to pozwolić finansowo, to ja jak najbardziej polecam taki wybór. Moi dziadkowie byli bardzo wzruszeni, że na starość jeszcze mogą się w Zamku bawić, i spać i po ogrodach zamkowych spacerować Oczywiście wiem, że "nie miejsce jest naważniejsze", ALE... Odpowiedz Link
nut84 Re: pałac w Kobylnikach 21.09.07, 23:54 My dzisiaj wpłaciliśmy zaliczkę i póki co jesteśmy bardzo zadowoleni Rzeczywiście pałacyk jak i jego otoczenie wyglądają ślicznie. Na razie jeszcze nie rezerwowaliśmy noclegów, ale rozważamy możliwość, żeby wynająć wszystkie 13 pokoi (po dostawkach będzie miejsce na max. 50 osób; cena 4000zł) i wtedy mamy wyłączność na cały pałacyk. Odpowiedz Link
lubna Re: pałac w Kobylnikach 22.09.07, 10:20 My w zameczku też zarezerwowaliśmy całość, to było bardzo fajne rozwiązanie, szczególnie, że większość gości nie miała samochodu, poza tym wszyscy byli z daleka - no i fajnie było wstać rano i zjeść razem z nimi śniadanie w słońcu, nad jeziorem Odpowiedz Link