a.zaborowska1 14.11.09, 13:06 sa tu jakieś fanki? Ja zrobiłam rezerwacje na przyszłą niedzielę :-) Nie mogę się już doczekać. To chyba moja ulubiona część sagi Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
uczula Re: Księżyc w Nowiu 14.11.09, 18:48 sagi? jakiej sagi ? co za saga? ja - wielka nieobecna :):)kurcze nic nie wiem :) Odpowiedz Link
agasar79 Re: Księżyc w Nowiu 14.11.09, 19:17 Chyba chodzi o "Zmierzch" - też się wybieramy :) Odpowiedz Link
a.zaborowska1 uczula 15.11.09, 18:49 www.allegro.pl/item786776457_kompletna_saga_meyer_zmierzch_wysylka_gra.html tu masz książki tu zwiastun filmu "Zmierzch" https://www.youtube.com/watch?v=tctr6NP_mQQ a tu drugiej części na którą właśnie czekam ja głupia młoda siksa :-) www.youtube.com/watch?v=-oevv-2fF4s Odpowiedz Link
maryjka60 Re: Księżyc w Nowiu 14.11.09, 19:25 ja fanką nie jestem ale moje nastoletnie siostrzenice owszem, i to mocno więc widziałam z nimi pierwszą część, opowiedziały mi wszystkie kolejne i może wybiorę się do kina w najbliższy weekend. Odpowiedz Link
andzia84 Re: Księżyc w Nowiu 14.11.09, 20:20 ja też czekam ale raczej niedoczekam w całości :) zostaje mi więc czekać aż wyjdzie na dvd Odpowiedz Link
e-millie Re: Księżyc w Nowiu 14.11.09, 20:43 ja jestem fanką :) przeczytałam wszystkie części, obejrzałam pierwszą ekranizację, do kina wybieram się w pn :) następny oczywiście :))) Odpowiedz Link
katx1 Re: Księżyc w Nowiu 15.11.09, 18:32 Mnie wkręciło jak jakiegoś podlotka, od miesiąca odliczam dni do premiery, idę w piątek albo sobotę, już się nie mogę doczekać. W ubiegły wtorek robiłam z M zakupy i przy kasach zobaczyłam gazetę"BRAWO" z dodatkiem o filmie, musiałybyście zobaczyć minę mojego męża jak wyjął z koszyka brawo, włożone tam przez żonę po 30- tce - bezcenna. Odpowiedz Link
a.zaborowska1 Re: Księżyc w Nowiu 15.11.09, 18:40 katx1 napisała: > Mnie wkręciło jak jakiegoś podlotka, od miesiąca odliczam dni do > premiery ach ach ach ach mnie też :-) Jak obejżę "Księżyc w Nowiu" biorę się za "Intruza" też podobno kiedyś ma byc zekranizowany. Napisany w podobnym stylu tylko dla starszych hmmm Odpowiedz Link
e-millie Re: Księżyc w Nowiu 15.11.09, 19:35 właśnie czytam intruza, fajna książka, ale w zupełnie innym klimacie. choć styl taki sam jak sagi. ostatnie moje lektury odmłodziły mnie o jakieś dwadzieścia lat... M patrzy na to wszystko z przymrużeniem oka, a ja traktuję to jak kompletne oderwanie od codzienności :) pomaga ;) Odpowiedz Link
a.zaborowska1 Re: Księżyc w Nowiu 15.11.09, 20:13 e-millie napisała: > właśnie czytam intruza, fajna książka, ale w zupełnie innym klimacie. choć styl > taki sam jak sagi. ostatnie moje lektury odmłodziły mnie o jakieś dwadzieścia > lat... M patrzy na to wszystko z przymrużeniem oka, a ja traktuję to jak > kompletne oderwanie od codzienności :) pomaga ;) Ja dzwoniłam do M że właśnie kończę II część i żeby zajechał do M1 po następną. Nie chciałam zmarnować nawet jednego dnia czekając. Przez 1,5 tyg. przeczytałam całą sagę. Przerwy robiłam tylko na dzieci, obiadu nie było, snu nie było. Zakochałam się w tych książkach właśnie dlatego, że przeniosły mnie do innego świata. O obecnym chciałam na chwilkę zapomnieć Odpowiedz Link
malenkie7 Re: Księżyc w Nowiu 15.11.09, 21:35 oczywiscie ze wybieram sie do kina:)))) raczej nie w dniu premiery, bo pewnie bedzie mnostwo piszczacych nastolatek. najbardziej czekam na ekranizacje czwartej czesci, hihi. Odpowiedz Link
e-millie niespodzianka 16.11.09, 10:15 nigdy bym mojego M o to nie podejrzewała, ale z moją przyjaciółką, która mieszka całe 300km od Warszawy uknuli spisek i okazuje się, że jednak idę z nią właśnie w piątek na premierę! naprawdę nie przypuszczałam, że M może mieć takie pomysły ;) dziewczyna przyjeżdża specjalnie, żeby pójść ze mną na film, sama zresztą zakochana w sadze... i też staruszka jak ja :))) Odpowiedz Link
a.zaborowska1 Re: niespodzianka 16.11.09, 11:51 e-millie napisała: > nigdy bym mojego M o to nie podejrzewała, ale z moją przyjaciółką, która mieszk > a > całe 300km od Warszawy uknuli spisek i okazuje się, że jednak idę z nią właśnie > w piątek na premierę! naprawdę nie przypuszczałam, że M może mieć takie pomysły > ;) dziewczyna przyjeżdża specjalnie, żeby pójść ze mną na film, sama zresztą > zakochana w sadze... i też staruszka jak ja :))) No to fajnie :-)))))) tylko pamiętaj nieopowiadaj mi za dużo, tylko tak trochę ;-) bo ja idę w niedziele > Odpowiedz Link
e-millie Re: niespodzianka 16.11.09, 12:01 nic nie opowiem, żeby nie popsuć Wam przyjemności pierwszego razu ;) napiszę tylko czy było ach i och! mam nadzieję, że właśnie tak będzie :) Odpowiedz Link
a.zaborowska1 Re: e-millie 21.11.09, 11:14 Hej i jak tam podobał ci się? Na necie ma dużo niepochlebnych opinni :-/ Odpowiedz Link
a.zaborowska1 dzisiaj obejżałam 22.11.09, 18:37 Najpierw minusy: - muzyka podobała mi się bardziej w Zmierzchu ale wiadomo "Księżyc w Nowiu" jest w innym klimacie więc ok wybaczam :-) - w zakończeniu za szybko przechodzenie ze sceny w scenę, ktoś kto nie czytał książki mógł odnieść lekki niedosyt. - oczy wampirów - trochę za brązowe, w Zmierzchu byli przedstawieni bardziej ludzko Wszystko inne mi się podobało ;-) film warty obejrzenia. Uważam że jak na kino nisko budżetowe zrobiony suuuper. W kinie w cale nie było tłumów nastolatek a dużo małżeństw takich jak "my" :-) Mojemu M się też podobało :-) Odpowiedz Link
e-millie Re: dzisiaj obejżałam 22.11.09, 23:55 Dziewczyny - byłam w piątek, ale do komputera usiadłam dopiero dzisiaj wieczorem. Udało mi się spędzić z koleżanką babski weekend, pierwszy od niepamiętnych czasów, dlatego nie udało mi się zdać relacji w międzyczasie. Ale teraz o filmie słów kilka, bardzo zresztą subiektywnie będzie. Myślę, że jeżeli ktoś książki nie czytał, mógł się w kilku momentach nie domyślić, o co chodzi, padały nawy na sali pytania ;) Muzyka mi się podobała, bohaterowie bez zmian, a właściwie z jedną zmianą, że Jacob ścinając włosy wyprzystojniał :) W kinie było wyjątkowo, w sali niemal wyłącznie dziewczyny (było dwóch chłopaków!), średnia wieku max. 20 lat, więc mocno zawyżałyśmy tą średnią, ale dzięki takiej widowni w kilku momentach pojawiły się zgodne i głośne achy! i ochy! Śmiałam się do łez, było super. Największy i najgłośniejszy zachwyt widowni przypadł Jacobowi, który po wywrotce motorowej Belli ściągnął koszulkę. Następnym razem też idziemy w ciągu dnia, chyba właśnie dzięki wczesnej godzinie na sali było tyle nastolatek :) Rozpisałam się, ściskam wszystkie fanki, e-millie Odpowiedz Link
a.zaborowska1 Mamy już zwiastun zaćmienia 24.03.10, 09:41 film.onet.pl/zwiastuny/0,6434592,267,1,filmy.html Odpowiedz Link
katx1 Re: Mamy już zwiastun zaćmienia 24.03.10, 11:42 Widzialam już wcześniej kilka w sieci ale tego jeszcze nie. Juz się nie moge doczekać premiera w czerwcu. Odpowiedz Link
e-millie Re: Mamy już zwiastun zaćmienia 24.03.10, 12:20 Jest już w sieci. Można ściągnąć. Ale jeszcze nie widziałam ;) Odpowiedz Link