lilka.k Re: Kiedy ubieracie choinkę? 14.12.09, 11:03 Zazwyczaj dzień pzred wigilią, ale w tym roku wyjeżdzamy, więc chyba ubierzemy jakies 2-3 dni przed wigilią. Odpowiedz Link
smolineczka Re: Kiedy ubieracie choinkę? 14.12.09, 11:11 na ogół 23-go, rzadko kiedy wcześniej - może akurat w tym roku parę dnie przed wigilia, zobaczymy jak będzie zato choinkę mamy jak najdłużej się da, do lutego na pewno Odpowiedz Link
leluchow1 Re: Kiedy ubieracie choinkę? 14.12.09, 11:17 22-23 grudnia. W tym roku wybieramy się do leśnictwa po drzewko, moze wiec ubierzemy szybciej. Odpowiedz Link
boazeria Re: Kiedy ubieracie choinkę? 14.12.09, 11:22 ja juz bym chciala............ my co roku kupujemy taka w doniczce bo mamy malo miejsca ale za to jest zywa, pachnaca i w nowym roku przesadzamy ja na dzialke brakuje mi na dzialce jodly niebieskiej i zastanawiam sie czy mozna gdzies kupic i taka ubrac na swieta heheh ale chyba maz mnie zabije Eryk nie moze sie doeczekac ubierania choinki, gwiazdki itd niedaleko nas jest cmentarz i przed cmentarzem ubrali juz ladnie choinke i pieknie swieci a mlody ja zobaczyl i mowi "oooooooooooo! zobacz tam jest choinka, choc sprawdzimy jakie prezenty tam leza!" Odpowiedz Link
alcea3 Re: Kiedy ubieracie choinkę? 14.12.09, 11:30 U mnie zawsze ubieralo sie ok 2 tyg przed swietami :0 A teraz jakos tak pozno, za pozno;/ Anula masz obi w miescie?? Na pewno masz. Tam choinkę kupisz za 20 zl/ Odpowiedz Link
boazeria Re: Kiedy ubieracie choinkę? 14.12.09, 11:50 a ubierac bedziemy w nastepna sobote bo sie 24go nie doczekamy :-) Odpowiedz Link
anula_82 Re: Kiedy ubieracie choinkę? 14.12.09, 11:18 w dzień Wigilii, jednym z powodów jest to, ze drzewka są najtańsze w tym dniu ;-)) a ja nie kupie choineczki za 100zł bo i po co. Odpowiedz Link
bobimax Re: Kiedy ubieracie choinkę? 14.12.09, 11:53 Najczęściej w niedzielę przed wigilią, ale to zależy kiedy wypada wigilia. A w tym roku jeszcze nie wiem zależy jak się uporam z dzieciakami. Odpowiedz Link
a090707 Re: Kiedy ubieracie choinkę? 14.12.09, 11:55 Ubralismy w piatek- ale to byl taki spontan, pierwsza choinka w naszym domu, wspolne ubieranie:) Zawsze ubieralismy na kilka dni przed swietami. Odpowiedz Link
agasar79 Re: Kiedy ubieracie choinkę? 14.12.09, 12:49 U mnie w rodzinnnym domu zawsze w wigilie. Teraz kiedy 4 rok z rzędu Wigilie robimy u nas pewnie dzień lub dwa przed :) Odpowiedz Link
atenette Re: Kiedy ubieracie choinkę? 14.12.09, 12:59 Już mamy ubraną z tego powodu, że wyjeżdżamy już w ten piątek i wracamy w przyszły więc chcemy się nią trochę nacieszyć. Zazwyczaj ubieramy parę dni przed Wigilią. Odpowiedz Link
klarysa007 Re: Kiedy ubieracie choinkę? 14.12.09, 13:03 W ostatni weekend przed świętami :) Odpowiedz Link
olcia.kaktus Re: Kiedy ubieracie choinkę? 14.12.09, 13:47 w weekend przed świętami, akurat upieczemy ciasteczka, udekorujemy i będziemy zajmować się choinką. Mała będzie cały dzień w domu, więc będzie dużo radości. Natomiast tuż przed świętami i w wigilię będę zajęta gotowaniem, bo w tym roku ja podejmuję rodzinę, nie dałabym rady jeszcze tego dnia bawić się w choinkę. A dodatkowo w wigilię mamy dwa domy do "obskoczenia", bo oprócz tej urządzanej u nas jedziemy do rodziny męża, jak co roku. Ufff nie wiem kiedy się wyrobię. Odpowiedz Link
klaudia020707 Re: Kiedy ubieracie choinkę? 14.12.09, 14:38 W sobote lub w niedziele gdy oboje bedziemy w domu. Tutaj ubierają choinki wcześniej a zaraz po Nowym Roku rozbierają Odpowiedz Link
burdziaa Re: Kiedy ubieracie choinkę? 14.12.09, 15:53 Kiedys w Wigilie,taraz jak jestesmy daleko to dzien przed . Odpowiedz Link
lipiec_2007 Re: Kiedy ubieracie choinkę? 14.12.09, 16:23 u nas ubieramy w wigile. ale w tym roku debiutuje w roli gospodyni wigilijnej kolacji, no i pewnie ubierzemy wczesniej, bo sie ze wszystkim nie wyrobie. pewnie bedzie to weekend poprzedzajacy wigilie Odpowiedz Link
zumali Re: Kiedy ubieracie choinkę? 14.12.09, 16:52 My tez w Wigilię i zawsze żywą, pachnącą lasem, hmmmmmm... nie moge sie jej doczekać :-) Odpowiedz Link
yaga.f Re: Kiedy ubieracie choinkę? 14.12.09, 20:21 Melduje, że u nas choinka już stoi ubrana (w sobotę nie wytrzymaliśmy) Odpowiedz Link
dziunia27 Re: Kiedy ubieracie choinkę? 14.12.09, 23:01 kiedyś w domu ubieralismy dzień przed wigilią, a teraz mam zamiar juz wsobote, albo w niedziele ustroić;) pózniej niebede miała kiedy.. Odpowiedz Link
malenkie7 Re: Kiedy ubieracie choinkę? 14.12.09, 23:08 ubralismy wczoraj. Piotrus zachwycony. choinka jest sztuczna, nie lubie patrzec jak wyrąbane drzewko powoli umiera przyzdobione swiecidelkami. Odpowiedz Link
anmroz Re: Kiedy ubieracie choinkę? 15.12.09, 07:03 W wigilię lub dzień przed. Wcześniej nigdy się nie wyrabiam:) Odpowiedz Link
curly2 Re: Kiedy ubieracie choinkę? 15.12.09, 08:38 U nas w tym roku wszystko poprzestawiane - przeważnie ubieramy w wigilię lub dzień przed, a w tym roku już od niedzieli stoi ubrana:) Z wszystkim się bardziej spieszę, żeby w razie decyzji małego Krzysia o wcześniejszym przyjściu na świat mąż i dzieciaki mieli wszystko mieli gotowe... Odpowiedz Link
margaritka27 Re: Kiedy ubieracie choinkę? 16.12.09, 09:27 Co roku wyjeżdzamy na świeta do rodziny i tam ubieramy 23/24 żywe drzewko. A u nas w mieszkaniu juz ubralismy w mikołajki :-D w tym roku sztuczna. Odpowiedz Link
agusiajasia Re: 23.12 15.12.09, 19:23 My pewnie w sobotę ubierzemy ze względów czysto technicznych. Adam ma jedyny day off przed świętami i trzeba go wykorzystać na sprzątanie i kupno choinki. No nie wyobrażam sobie, żebym sama z trójeczką dygała po choinkę... hehehe :) Odpowiedz Link
asuzi Re: Kiedy ubieracie choinkę? 16.12.09, 13:48 ja chyba w niedizlę ubiorę, już bym chciała dla dziewczynek, na dole choinki zawieszę plastikowe bombki, bo w tamtym roku z 8 potłukła Zuzia, ze 3 zgnioła w rączce drań jeden :) Odpowiedz Link
iki2007 Re: Kiedy ubieracie choinkę? 16.12.09, 16:31 zwykle w wigilie, ale z uwagi na to, że całe święta będziemy poza domem, w niedziele przed świętami, co by się nią nacieszyc! Odpowiedz Link
pabia_a Re: Kiedy ubieracie choinkę? 16.12.09, 17:05 Co roku ubieramy choinkę dzień przed Wigilią, jednak w tym roku ubierzemy już w niedzielę. Odpowiedz Link
kristin4 Re: Kiedy ubieracie choinkę? 16.12.09, 21:48 zazwyczaj w niedziele poprzedzająca wigilię bo w niedzielę wszyscy mamy czas i możemy zrobic to wspólnie. Chociaż moja mała upomina sie już codziennie. :))) Odpowiedz Link
a.zaborowska1 Re: Kiedy ubieracie choinkę? 17.12.09, 08:04 Albo we wtorek albo w środę zobaczymy jak nam się dzień ułoży Odpowiedz Link
dorka3078 Re: Kiedy ubieracie choinkę? 17.12.09, 09:50 w sobotę mąż pojedzie kupić żywą ciętą ,poleży na tarasie do wtorku i ubierzemy ,wcześniej to u nas nie mozna bo za ciepło w domu i mogłaby nie doczekać do wigilii Odpowiedz Link