14.03.10, 11:40
Co myślisz o wózku mutsy transporter z 2010, który ma już regulowany
podnóżek. Muszę w końcu wybrać wózek spacerowy dla młodego. Na Nomada
szkoda mi trochę kasy, parasolki nie chcę (mam taką do samochodu) i
potrzebuję z pełną rączką, żebym mogła jeszcze młodą za rękę prowadzić.
Obserwuj wątek
    • zabka11 Re: Żabka11 14.03.10, 13:19
      Wiesz co, zajrzałam na chwilke i muszę zmykac. Ten mutsy jest fajny,
      ale cenka spora, więc nomada byś kupiła spokojnie za tą kasę. a poza
      tym co wiem, że spacerówki są węższe niż inne tego typu spacerówki,
      to jeden z minusów jaki pamiętam. Nie znam za bardzo tych wózków.
      Słuchaj a ty nie kupiłaś tego Jedo całego zestawu? bo chyba był taki
      wątek?
      A x-lander xa? ale on cięższy...czy dla ciebie ma waga znaczenie?
      Jak wrócę to chętnie Ci bardziej pomoge.
      Pozdrawiam
      • bobimax Re: Żabka11 14.03.10, 17:11
        Byłąm dzis w sklepie z wózkami i mutsy odpadł, bo nie rozkłada się na
        płasko. Nie kupiłam wcześniej wózka, bo stwierdziłam że i tak nie wyjeżdżę
        gondoli tyle ile bym zapłaciła, a jednak wolę mniejsze wózki.
        Przymierzyłam się do graco spree, fuzzion i sprint
        www.allegro.pl/item954031426_wozek_coneco_baby_point_sprint_pokrowiec_folia.html
        i w sumie najlepiej graco bo ma regulowaną rączkę, ale brakuje mu znowu
        regulowanego podnóżka (chociaż miałam wózek już graco przy dziewczynach i
        jakoś mi to nie przeszkadzało). Pozostałe mają regulowany podnóżek, ale
        nie ma rączek regulowanych co w przypadku pchania przez moją córkę czy
        teściową będzie niewygodny dla nich. No i jestem w kropce a muszę wybrać
        na początku kwietnia.
        • zabka11 Re: Żabka11 14.03.10, 21:22
          www.allegro.pl/listing/search.php?category=11846&from_showcat=1&order=p&string=baby+design+sprint

To z tych trzech polecam...czwarty:) Baby Design Sprint. Jest
          nazywany tańszą wersją Nomada, ale dobre ma opinie.
          A z tego co pamiętam, to używany nie wchodzi w grę, tak?
          • bobimax Re: Żabka11 15.03.10, 10:43
            Sprint ma regulowany podnóżek. Tylko rączka nie jest regulowana. Kurcze w
            tej bydgoszczy to praktycznie nie ma wyboru, a bez obejrzenia na żywo nie
            kupię wózka. Peg perego nigdzie nie ma. Najlepiej by mi pasował o-zon, ale
            ten tylko sprowadzony. Chyba kupię tą podróbę nomada, chociaż mocno mnie
            graco kusi, bo miałam i byłam zadowolona.
            • zabka11 Re: Żabka11 15.03.10, 11:48
              Nie wiem kiedy miałaś Graco, ale te co kiedyś, kilka lat temu były,
              to były lepsze jakościowo, ta firma spadła na podobnie jak chicco,
              dlatego nie maja zbyt dobrych opini.
              A uzywany Nomad? namawiam, bo ja jestem zwolenniczka dobrych wózków
              i sama wolałabym kupic używanego nomada, jednego z "mercedesów"
              wśród spacerówek, niż nowego sprinta.
              Ale jeśli już używka odpada, to chyba sprint najlepszy.
              Peg Perego też super, tylko nie mają pojedyńczej rączki, na której
              Ci zależało, no oprócz Ari, ale ona jest dobra dla dobrze siedzącego
              już dzieciaka, a najlepiej od roku. A ten o-zon jest na Allegro,
              fajna cena,:)
              Tu jedna z opiń: " Nadaje się jak najbardziej dla niemowlaka. Ma
              fajne spore siedzonko,
              wysokie oparcie, budkę z możliwością naciągnięcia, przeogromny kosz
              na zakupy, dobrą amortyzację, kółka dobrze sobie radzą. Ale ma
              plastikową rączkę ( mi nie pasowała , chociaż Aria ma chyba taką
              samą), ciężko się go podbija, półeczka jest dośc nisko nad nóżkami i
              przy podniesionym podnóżku ciężko było mi upchnąc śpiworek. Dobrze
              się prowadzi ze starszakiem stojącym na podeście. " I ponoć źle się
              prowadzi z 3,5 latkiem, ale Ciebie to nie dotyczy:)

fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/1598192,2,20,MamasPapas-Ozon-PegPerego-Centro.html

www.allegro.pl/listing/search.php?string=Mamas%26Papas+O-ZON&category=11846&country=1
              • bobimax Re: Żabka11 15.03.10, 12:10
                Graco kupowałam dla mojej obecnie 9-latki czyli 8 lat temu. Z wózka byłam
                bardzo zadowolona. Jeździła nim też moja lipcówka jeszcze w zeszłym roku.
                Graco teraz wypuszcza świetne kolory.
                Co do M&P no jest kuszące, ale jak mi się coś z nim stanie to szukaj
                wiatru w polu z reklamacją, bo to sprowadzony.
                W graco Quatro jest naciągana buda chroniąca. Sprint ma tak różne opinie.
                No i kolejny problem to nie kupuję używanych rzeczy takie moje zboczenie i
                mojego M, więc nomad odpada. Gdyby nie to że młodą muszę trzymać i często
                prowadzę jedną ręką to wzięłabym pliko a tak to dupa.
                • zabka11 Re: Żabka11 15.03.10, 13:21
                  Pliko miałam, wózek jak dla mnie idealny dla dziecka, do 1,5 roku.
                  Ale to fakt, ciężko się go prowadzi jedną ręką. ale ten Graco Quatro
                  to kurde 1200zł kosztuje, tkczy cos pomyliłam? bo nomada za tyle
                  można kupić:)
                  Daj linka o którym graco mówisz.
                  • bobimax Re: Żabka11 15.03.10, 13:40
                    Tak tyle kosztuje ale na bobowózkach jest bez tego nosidełka za 800 z
                    groszami. Nomada najtaniej znalazłam z 1600, bo żółtego nie chcę. Poczekam
                    i zobaczę, bo mąż jakieś nieciekawe wieści z pracy przynosi i wtedy nie
                    bedę mogła sobie pozwolić na taki drogi i zostanie sprint.
                    • zabka11 Re: Żabka11 15.03.10, 13:54
                      No to ważne, żeby pieniążki były i praca, bo potem piorytety się
                      zmieniają. Mam nadzieję, że będzie dobrze.
                      A masz jakiś wózek po starszej dwójeczce?
                      • zabka11 Re: kolejna propozycja:) 15.03.10, 13:57
                        www.bobowozki.com.pl/product_info.php?
                        products_id=1332&<osCsid>

Jane solo?
                        • bobimax Re: kolejna propozycja:) 15.03.10, 14:16
                          W tej chwili jeździmy w breaker babyactive, w wózkowni mam jeszce graco,
                          które w zasadzie jest sprawne tylko troszkę kolorek już spłowiał, i w
                          samochodzie mam bebe confort viva na zakupy i wyjazdy.
                          Ten Jane myślałam, ale na moje polne i osiedlowe drogi raczej nie za
                          bardzo ze względu na te małe kółka.
                          • zabka11 Re: no to pytam;)... 15.03.10, 14:59
                            Czy jest potrzeba kupowania 4 wózka? teraz na ta pogode ten breaker
                            super wózek, potem graco na ciepłą wiosnę, a nastepnie viva, jak
                            mały skończy rok.
                            Czy planujesz te posprzedawać może i jeden porządny kupić?:)
                            Oczywiście to nie moja sprawa, po co kupujesz, nie o to pytam, tylko
                            tak o zastanawiam się, a że sobie gadamy;)....to sie interesuję;)
                            Pozdrawiam:)
                            • bobimax Re: no to pytam;)... 15.03.10, 15:51
                              Ten breaker byłby dobry i bym nie kupowała gdyby miał inny kolor. On jest
                              grafitowo różowy. Taki wybrała kiedyś moja najstarsza dla tej młodszej, bo
                              nie przypuszczaliśmy że będziemy mieli jeszcze jedno dziecko i w dodatku
                              chłopca. No i dlatego decyzja o zakupie nowego. Graco troszkę już
                              podniszczony jest chociaż widziałam że gorszymi jeźdżą.
                              • zabka11 Re: :) 15.03.10, 16:11
                                No to faktycznie odlotowy kolorek dla chłopaka:)

foto.ojej.pl/ojej/2/9/1/8/99_WOZEK_dla_dziewczynk.jpg
                                To daj znac jak sie sprawy z pracą m mają i jak bedziesz zdecydowana
                                kupować i który:) Chętnie pokibicuję:)
                                Bo ja trochę ześwirowana na punkcie wózków, mam juz wybrany dla
                                trzeciego maluszka, choc on, o ile się pojawi, to za dwa lata;)
                                Pozdrawiam
                                • lilka.k Re: :) 15.03.10, 16:14
                                  zabka, a jaki wybrałaś dla tzreciego?
                                  Tez czasem oglądam głębokie ;)
                                  • zabka11 Re: Ach..czekałąm na to pytanie:) 15.03.10, 21:47
                                    Bugaboo Cameleon;)....to mój faworyt, pewnie używany, bo nie sądzę,
                                    żeby mnie było stać na nowy, nawet za dwa lata, ale ....kolorki sa
                                    przepiękne, te łączenia 3 kolorów w jednym, np. brąz, niebiski i
                                    żółty, lub z zielonym, lub czerwonym, a te pomarańcze...a dla
                                    dziewczynki z akcentem różu...ech.... już musze kase zbierać;)
                                    Same popatrzcie:)

www.babylite.co.za/images/Bugaboocameleon6.JPG
                                    youreallgood.com/bugaboo_stroller_1.jpg
                                    • lilka.k Re: Ach..czekałąm na to pytanie:) 15.03.10, 22:01
                                      Bardzo mi sie podoba, w POrtugalii bardzo duzo Bugaboo, ale szkoda, ze
                                      trzeba adaptery do fotelika, jak sobie chwalilam bezposrednie
                                      zakladanie ;)
                                      • zabka11 Re: Ach..czekałąm na to pytanie:) 15.03.10, 22:06
                                        Mnie to nie przeszkadza, bo ja nie uznaję wożenia noworodków w
                                        foteliku na stelażu wózka, nawet w hipermarkecie mnie to razi (o
                                        spacerze po parku nie wspomnę;), choć rozumiem oczywście
                                        konieczność taszczenia noworodka po molochach;)
                                        Jestem strośwecka i uważam, że od tego są gondole;)
                                        Pozdrawiam
                                        • lilka.k Re: Ach..czekałąm na to pytanie:) 15.03.10, 22:22
                                          Ale dziecko duzo lepiej sie czuje w foteliku, niz w gondoli, ze wzgledu
                                          na pozycje wlasnie skulona bardziej.
                                          Ja juz za to uwazam, ze lezenie na plasko dla dzieci to jest chyba kara
                                          ;). I duzo o tym czytalam i o wiele bardziej lubią jak sa choc troche w
                                          zblizonej pozycji do pozycji z brzucha ;) Dlatego tak kochaja chusty
                                          ;).
                                          • zabka11 Re: Ach..czekałąm na to pytanie:) 16.03.10, 09:29
                                            No widzisz, być może moje stwierdzenie, że gondola lepsza, bierze
                                            sie stąd, że moje dzieci nie znosiły jazdy w fotelikach:)
                                            I o ile Gosia jeszcze w miarę, ale po ok. 3 msc, się przyzwyczaiła
                                            (jak urosła trochę, bo jak ją przy wadze 1800g wsadziałam, to się
                                            zapadła w tym foteliku) i szybko zasypiała, to Janek dopiero jak się
                                            przesiadł przodem do kierunku jazdy, do większego fotelika, po ok.
                                            roku, to odetchnął. Spazmów dostawał, jak tylko go wciskałam w
                                            fotelik, wył przez całe drogi, gdziekolwiek jechaliśmy. W gondoli i
                                            jedno i drugie mogło spać godzinami:)
                                            Poza tym, pamiętam, że może raz czy dwa, w niemowlęctwie moich
                                            dzieci, przydałaby mi się funkacja wpinania fotelika w stelaż wózka,
                                            i to bardziej przy Gosi, bo więcej po lekarzach biegaliśmy. Więc z
                                            mojego punktu widzenia, ten bajer jest mi nie potrzebny;)
                                            I kupię sobie chustę, na 100%, więc tym bardziej Bugaboo;)
                                            • lilka.k Re: Ach..czekałąm na to pytanie:) 16.03.10, 09:37
                                              Tak, podejście się bierze z autopsji. Ja z kolei uwielbiam opcję
                                              wpinania fotelikow, bo nie treba bylo budzic dzieci i ich przekladac
                                              ;).
                                              Przy dwojce taki bajer to codziennosc. Codziennie uzywalismy prawie ;)
                                • bobimax Re: :) 15.03.10, 17:15
                                  nie ten. Ten z ciemnym mocnym różem z nr 18.
    • bobimax Re: Żabka11 25.03.10, 14:54
      No i stanęłam na graco quatro delux lub sport w nowych kolorach, no
      i baby design sprint. I co mam teraz zrobić :(.
      • zabka11 Re: Żabka11 25.03.10, 15:25
        To te tak, żebym miała pewność, bo....
        www.tarnow.net.pl/index.php?pokaz=towar&tid=42934
        www.leo.sklep.pl/wozki/klasyczne/p59
        rewelacyjnie się składa, właśnie dziś je w parku oglądałam, te
        pierwsze graco quatrro deluxe, a niedaleko stało Baby design
        Sprint....i bez porównania Graco wygrywa. I jakością i wyglądem, i
        wydaje mi się trwałością. Gabarytowo troszkę dłuższy jakby i wyższy,
        ale zdecydowanie Graco, niż Sprint.
        Mogę jutro podpytać właścicielki jak chcesz, tych wózeczków (dwa
        były), bo widuję je w parku codziennie?:) Zapytam jak w użytkowaniu
        sie sprawują, czy sa zadowolone, wady zalety itp.
        • bobimax Re: Żabka11 25.03.10, 16:25
          Fajnie by było, bo wtedy w niedziele bym sobie zamówiła
          Własnie sie zastanawiam tylko który z tych dwóch Graco.
          • zabka11 Re: graco 25.03.10, 17:46
            Czytam i czytam i ten deluxe od sport różni sie w sumie tą gondolką
            tak? w jednym jest w drugim nie ma.

www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1748
            Gondolka fajna, ale Twój skarb będzie miał już 4 msc, tak? więc czy
            aż taka potrzebna na wiosnę i lato zwłaszcza?

Ten kolorek mi sie podoba:)
            A ty jakie masz upodobania kolorystyczne?
            • bobimax Re: graco 25.03.10, 18:03
              Jeden i drugi mogę kupić bez gondolki(nosidło). Mi się podoba ten
              gerard co pokazałaś, venus (zieleń) i ze sporta kolor sprint
              (granat).
              • bobimax Re: graco 25.03.10, 18:05
                Sport ma trochę inny podnóżek i mniejsze kółka i jest lżejszy. Ten
                podnóżek trochę do mnie nie przemawia taki zwężający się. Nie miałam
                nigdy takiego i nie wiem czy dla dziecka jest wygodny jak jest
                wieksze.
                • zabka11 Re: graco 25.03.10, 18:22
                  Wiesz co? przypomniało mi się, że zależało Ci na jednej rączce, żeby
                  mozna było prowadzić wózek jedną ręka, bo drugą trzymasz prawie 3
                  latka, tak? ale kurde takie wielkie graco to raczej jedną reką nie
                  poprowadzisz, mimo pełnej rączki. Ja spróbuję jutro jak mi jakaś
                  mama pozwoli, ale to duży wózek, dość szeroki, długi, łatwo nie
                  będzie, jak np. PP Arią lub Chicco Simpliciti.
                  Poza tym gabaryty i waga, on jest sporawy i o ile z leżącym maluchem
                  to luzik prowadzić to z siedzącym roczniakiem... i później. I
                  pakowanie do samochodu? waga tez sporawa...To tylko takie moje
                  przemyślenia.....ciągle mi chodzi po głowie, że masz podobny wózek,
                  może kupić całkiem coś innego?
                  • bobimax Re: graco 25.03.10, 19:25
                    Ja nie będę pakować go do samochodu. Jedynie tylko raz, bo mam
                    parasolkę rozkładaną na płasko do samochodu. Ja chciałam większy
                    wózek, nie takiego liliputka. Teraz prowadzę breakera jedną ręką i
                    daję radę a jest cięŻszy i bez obrotowych przednich kół.
    • bobimax Re: Graco up 26.03.10, 17:10
      • zabka11 Re: Graco up 26.03.10, 19:52
        Pamiętałam, pamiętałam, ale niestety nic nie wyszło z tego
        podpytywania, bo mamuski mi zmykały sprzed nosa, jak na złośc, w
        momencie jak udało mi się Janka na chwilke spacyfikować w wózku.
        Bo inaczej spokojnie nie pogadasz na placu zabaw, niestety
        dzieciaków było tyle, że aż postanowiłam kupić Jankowi na lato jakąs
        wściekle żarówiastą czapkę/kapelusz, żeby go odróżnić i szybciej
        znaleźć wród setki placowych dzieciaków i ogólnego zgiełku....:)
        Dlatego nic sie nie dowiedziałam, i bardzo Cie przepraszam za to, bo
        wiem, że czekałaś.....zresztą sama byłam ciekawa opini
        użytkowniczek, bo przyznam, że podoba mi sie ten wózek, choc duży
        jest:)
        Pozdrawiam i jeśli uda mi się w sobotę/niedzielę czy poniedziałek,
        to może coś się dowiem, jak pogoda pozwoli:)
        • bobimax Re: Graco up 27.03.10, 08:04
          Spokojnie nic się nie stało. Jak będziesz miała okazję to będzie
          super a jak się nie uda to trudno.
          A z tą żarówką czapką to nie jest zły pomysł. Kiedyś widziałam jak
          przedszkolaki mają kamizelki żarówiaste jak szły na spacer. U mnie
          na szczęście teraz placu zabaw zamknięty i są tylko dzieci z trzech
          bloków. A wczoraj tak szalały że musiałyśmy ich pilnować żeby sobie
          krzywdy nie zrobiły w czasie gonitwy.
          • burdziaa Zabko ekspertko doradź 27.03.10, 15:41
            podczepie sie w ten watek adresowany do Ciebie:)
            Mam pytanie-Julek juz od daawnaa nie uzywa wozka ale tak sie
            zastanawiam=jakie spacerówki uzywają (jesli uzywają )nasze prawie 3
            latki.Pytam bo mamy w planie/marzeniach jechac w tym roku rowniez
            nad morze i jesli udałoby nam sie zatrzymac tam gdzie poprzednio to
            mamy niezły kawałek do plazy do przejscia.W tamtym roku czesc na
            nozkach ale zazwyczaj wsadzalismy do spaceroweczki chicco,a teraz
            pewnie juz bedzie na nia za duzy ,stąd moje pytanie.Albo lepiej
            sprawdze moze sie jeszcze zmiesci,przeciez nie bedzemy na 2 tygodnie
            kupowac nowego pojazdu :) - chociaz jestem ciekawa Twojej opinii.
            • zabka11 Re: Zabko ekspertko doradź 28.03.10, 21:35
              Dziekuje za to "ekspertko", ale wiesz mi płotka jestem;)
              Asiu mój Jasiek jeździ wypasioną spacerówką;)....hihihi, bo wózka
              wciąż potrzebujemy, a zwłaszcza teraz jak codziennie Gosie do szkoły
              prowadzę:) i do parku sie przydaje i do hipermarketu, w ramach
              pacyfikacji, i generalnie Jasiek, ku mojej radości;) lubi jeździć w
              wózku i w nim spać:)

Ale gdybym miała kupić na 2 tyg wózek...o bym nie kupiła, tylko
              pożyczyła i tu mówie poważnie. I juz piszę dlaczego. Bo porządny
              wózek, nawet taka przewozówka kosztuje ok. 400-500zł. Porządny,
              czyli: jakościowo wykonany, z dobrych materiałów, bez ostrych
              krawędzi, lekki, łatwy do składania, wygodny dla dziecka, wygodny do
              przenoszenia, z trwałych materiałów itp.itd. Taki, który spokojnie
              sprzedaż i nawet 2/3 ceny odzyskasz albo i więcej.
              Owszem, można kupić na 99zł w hipermarkecie, ale wierz mi nawet
              grosza nie są warte.
              Dlatego jak będziesz baaardzo potrzebować, na te 2 tyg, to daj znać,
              coś pomyślimy:)
              Pozdrawiam serdecznie:)
              • burdziaa Re: Zabko ekspertko doradź 28.03.10, 22:41

Bardzo Ci dziekuje Aniu,a żebys wiedziała ze patrzyłam takie z
                marketu za ok 100 zł i sie zastanawiałam czy dobre :) he ale ja sie
                kompletnie nie znam- oczywiscie masz racje,na 2 tygodnie kupowac nie
                bede.Jeszcze musze przymierzyc do tego ubiegłorocznego
                wozka.dziekuje i sciskam !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka