andzia84 19.03.10, 22:40 właśnie się powoli kończy na tvnie i tak się chciałam podzielić refleksja że ten film boski jest. Szkoda tylko że ja nie mam takiej zgranej grupy przyjaciółek Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ankas4 Re: Lejdis 20.03.10, 03:22 Jak dla mnie o niebo lepszy był 'Testosteron' Nastawialam sie wlasnie na taką grę słów, na bardziej teatralny film, a okazalo sie,ze to zwykly film o kobietach. Pozdrawiam Odpowiedz Link
f3f Re: Lejdis 20.03.10, 07:08 mi tez bardziej sie podobal testosteron. a film rzeczywiscie - komedia ale smutna Odpowiedz Link
domatorka.amatorka Re: Lejdis 20.03.10, 07:57 uwielbiam ten film a Kuna gra tam po prostu cudnie :) Odpowiedz Link
alcea3 Re: Lejdis 20.03.10, 09:02 Testosteron przy Lejdis to nic :) Lubię Annę Dereszowską, jest dla mnie tak jak Anna (przypadek?:) ) Przybylska bardzo naturalna i prawdziwa. Odpowiedz Link
shemreolin Re: Lejdis 20.03.10, 10:09 A ja się wyłamię. Moim zdaniem ten film jest wulgarny i ciężkostrawny. Teraz jestem na etapie oglądania serialu "Sex w w wielkim mieście" i uważam, że to jest właśnie ten rodzaj filmu o kobietach, który mi pasuje i który sprawia, że czuję się dobrze w skórze kobiety. Moim zdaniem obie koncepcje to jak niebo i ziemia. W Lejdis kobiety wcale nie są kobietami. Są babochłopami. To rozczarowujące, bo Testosteronie naprawdę widać, że faceci potrafią śmiać się z samych siebie, pokazują swoje wady i się z nich nabijają, akceptują. Natomiast w Lejdis nie wiem dlaczego wykreowano bohaterki na facetów, jakby nie można było pokazać takich prawdziwszych kobiet. Zdecydowanie się czułam zawiedziona, bo Testosteron uważam za jeden z fajniejszych polskich filmów jakie widziałam. Odpowiedz Link
alcea3 Re: Lejdis 20.03.10, 10:22 Seks w wielkim mieście? proszę Cię Tam kobiety 24 h/dobę biegają w szpilkach, nie spią nie jedzą, nie pracują hehe to dopiero "prawdziwe" Odpowiedz Link
shemreolin Re: Lejdis 20.03.10, 11:20 Ale mi nie chodzi o ich życie/pracę tylko o i ich mentalność, o to, że w pewien sposób to jest afirmacja kobiecości i to na różne sposoby, bo te 4 bohaterki są zupełnie różne. Np. Ja uwielbiam postać Samanthy, która pieprzy się ze wszystkimi facetami. Ale robi to z taka klasą i takim smaczkiem, że naprawdę nie da się jej potępiać. A w Lejdis mamy Korbę, która jest po prostu wulgarna i odpychająca. Bawi się mężczyznami w ramach jakiejś dziwacznej zemsty, zupełnie jakby była facetem - do tego skończonym ch..em. Ja cały czas piszę tylko i wyłącznie o mentalności i ukazaniu wnętrza kobiet. Moim zdaniem to co jest w Lejdis to nie jest film dla kobiet. To jest przerysowany film antyfeministyczny. O tyle nie miałabym nic przeciwko, gdyby nie była to "odpowiedź kobiet na Testosteron". Tymczasem mam wrażenie, że kobiety sobie strzeliły w kolano tym filmem. Odpowiedz Link
a.zaborowska1 Re: Lejdis 20.03.10, 11:23 Lejdis lubię bardzo ale bez Achchów :-) wydaję mi się, że trudno życie kobiet przedstawić w 90 min. Wątki mi się podobają: życie to nie pozory, nie zawsze jest szczęśliwe i wspaniałe, kasa to nie wszystko...itd...itd Natomiast testosteron mi się nie podoba ale pewnie dlatego, że nie jestem facetem :-/ może jest kilka fajnych momentów ale mnie nie zauroczył. Sex w Wielkim Mieście też mi sie podoba, lubię film, wersję w odcinkach ale do rzeczywistości to tu daleko jest. Odpowiedz Link
shemreolin Re: Lejdis 20.03.10, 13:21 hehe, no ja właśnie oglądam pierwszy sezon, drugi już czeka w kolejce. Cały czas się zastanawiam jak to możliwe żeby główna bohaterka kupowała sobie tyle butów, gdy zajmuje się tylko pisaniem dość krótkiej rubryki w gazecie. Ile jej za to płacą do licha?? :P Odpowiedz Link
dagi.ww Re: Lejdis 20.03.10, 17:55 Dla mnie Lejdis był kapitalny ze względu na teksty. Nie podoba mi się jednak postać Korby, która jest wulgarna, bezczelna i chamska, nie podoba mi się sposób odnoszenia się Moniki i Gosi do swoich mężów (nigdy w życiu nie wyrażałam się tak do mojego!), ale sam pomysł filmu i przede wszystkim te hasła odnoście mężczyzn i samych siebie w ogóle - mnie powalały na łopatki. Dawno się tak nie uśmiałam. A tak poza tym, to ja nie wiem, czemu "Testosteron" zrobił taką furorę; mnie się nie podobał wcale, wyłączyłam po 20min, bo mnie najnormalniej w świecie nudził! Co do "Seksu..." - obejrzę, ale bez ochów i achów. Odpowiedz Link
klarysa007 Re: Lejdis 20.03.10, 19:07 Testosteron mnie powalił, Lejdis rozśmieszyły, a "Sex w" zupełnie mnie nie kręcił. Ile oceniających tyle gustów :) Odpowiedz Link
dagi.ww Re: Lejdis 20.03.10, 19:23 klarysa007 napisała: > Ile oceniających tyle gustów :) AMEN! Odpowiedz Link