Dodaj do ulubionych

powiedzcie jaki dobry syrop na męczący kaszel!

12.09.10, 00:07
Dziewczyny, temat powraca zawsze w sezonie chorobowym,ale nie mogłam odszukać wątku, więc przypomnijcie /napiszcie jaki polecacie DOBRY syrop na mega męczący kaszle dla dziecka?
kASZEL suchy, uciążliwy, szczegolnie podczas snu kiedy Tymek sie zagrzeje... pomocy... chyba w poniedzialek wybiore sie do lekarza jak mu nie przejdzie, chociaz zapewne nic lekarz nie doradzi wiecej procz syropu wlasnie ,bo dziecko nie ma temperatury tylko ten męczący kaszel.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • zuzaze_78 Re: powiedzcie jaki dobry syrop na męczący kaszel 12.09.10, 00:55
      U nas działa Sinecod.
      • a090707 Re: powiedzcie jaki dobry syrop na męczący kaszel 12.09.10, 07:31
        U nas w ciagu dnia tylko katar, w nocy meczacy kaszel. znalazlam watek :
        forum.gazeta.pl/forum/w,43618,103421191,103421191,Wasze_HITY_w_lekarstwach_dla_dzieci_Piszcie_lista_.html
        chyba zakupie mucosolvan.
      • gapix Re: powiedzcie jaki dobry syrop na męczący kaszel 12.09.10, 07:36
        Jednak u nas jak się zaczyna kaszel to zaczynamy od mucosolvanu, żeby wykaszlała zalegającą flgmę .Mucosolvan 2x w ciągu dnia do 17.00, a na noc, żeby jednak spokojnie spała podaję sinecod (tak nam zalecił pediatra).
        • olus-ia80 Re: powiedzcie jaki dobry syrop na męczący kaszel 12.09.10, 07:43
          Acodin junior , zawsze przechodzi .
    • gosia_4 Re: powiedzcie jaki dobry syrop na męczący kaszel 12.09.10, 08:47
      Ja na noc, przy suchym, męczącym kaszlu daję SUPREMIN.
      • andzia84 Re: powiedzcie jaki dobry syrop na męczący kaszel 12.09.10, 09:03
        prawoślaz lub syrop z cebuli, ewentualnie stodal
    • cui Re: powiedzcie jaki dobry syrop na męczący kaszel 12.09.10, 11:55
      U nas podobnie jak u gapix - w ciągu dnia mucosolvan + syrop prawoślazowy (lub syrop z sosny domowej roboty), na noc sinecod/sinupret/acodin (coś przeciwkaszlowego). W ten sposób w dzień wydzielina wydostaje się na zewnątrz i nie zalega, w nocy dziecko nie kaszle i może się wyspać. Dzięki temu szczekający, najgorszy nawet kaszel mija w przeciągu 3-4 dni.
      Powodzenia!
      • 27agnes72 Re: powiedzcie jaki dobry syrop na męczący kaszel 12.09.10, 15:33
        Tak jak napisała cui...W dzień MUCOSOLVAN do 16 godz. a w nocy SINECOD- krople.
        • ankas4 Re: powiedzcie jaki dobry syrop na męczący kaszel 12.09.10, 22:17
          Dzieki dziewczyny, kupilam juz na noc sinecod, a jutro jeszcze zakupie na dzien ten Mucosolvan.
          Dziekuje Wam serdecznie i bardzo moze dzieki temu noc bedzie spokojniejsza.
          • a090707 ankas4 13.09.10, 12:09
            Czyli co, sinecod zadzialal ? Ja mam nadzieje, ze moj jutro do przedszkola pojdzie. Dzis dalam mucosolvan i na noc chce dac sinecod.
            • solaris31 Re: ankas4 13.09.10, 12:51
              z sinecodem uważajcie bo to preparat przeciwkaszlowy. jak nie ma odruchu kaszlu, wydzielina zostaje i wtedy może się nadkazić. pulmonolog Emilki dawkuje sinecod bardoz ostrożnie i tylko przy suchym kaszlu.

a zwyczajowo ja stosuję jakiś mukolityk, zwykle mucosolvan albo ACC. do tego w dzień herbapect junior, albo rubital i ma być ok ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka