Dodaj do ulubionych

kawa/herbata/kakao

20.10.10, 07:47
Częstujcie sieę kochane. Co raz późniejszy jest ten wątek kawowy. Pewnie dlatego, że sporo lipczątek trzeba wybrać do przedszkola.
Ja w tym tygodniu sama z Luizką w domu, starsza pojechała w delegację z tatusiem. W domu taka cisza, że aż trudno wytrzymać, dlatego koło południu wybywamy z domu.
Miłego dnia
Obserwuj wątek
    • burdziaa Re: kawa/herbata/kakao 20.10.10, 08:04
      tak tak rano zawsze młyn i nie ma jak usiasc sie przywitac :) mam nadzieje dzisiaj na słonce bo mnostwo spraw na miescie do załatwienia i przydałaby sie ladna pogoda do tych 'spacerów'
      Miłego dnia!
    • amalota Re: kawa/herbata/kakao 20.10.10, 08:08
      Dziś jestem wyjątkowo wcześnie w pracy, bo wychodzę do wcześniej. Mam spotkanie w przedszkolu i wspólne zabawy z dziećmi.

Wczoraj byłam u fryzjera. Miałam zapuszczać, ale stwierdziłam w ostatnim momencie, żeby zrobiła mi coś nowoczesnego i niebabciowego. Zapuszczać bedę, jak będę w ciazy:)

Kupiłam pierwszy prezent świąteczny - zestaw lego. Widziałam na "promocji" w Tesco, kosztował ok. 110zł. Przezornie sprawdziłam na Allegro. Od 70-kilku zł w zwyż. Kupiłam z odbiorem własnym, żeby było taniej za 75zł, a wczoraj w Auchan ten sam zestaw lego kosztował niecałe 71zł. Grrr, a ja jeszcze muszę po niego jechać.
    • tri-mamma Re: kawa/herbata/kakao 20.10.10, 08:41
      Ojej, już prezenty, wow!

A ja wczoraj miałam dzień "bez kija nie podchodź!" Biedne dzieci i M...
      No a dziś czuję, że @ nadciąga. Na szczęście!!! Miałam pewne obawy, że w ciąży jestem. Uff... Tak mnie ostatnio nachodzi, że cudownie byłoby mieć niemowlaczka, ale szybko mnie moje dzieci na ziemię sprowadzają :) Raczej zostawiam już innym tę dziedzinę.

A my dzisiaj spotykamy się z jedną moją siostrą i Tosią (kuzynką Frania) i jedziemy na zakupy!

No to miłego dnia!!
      • amalota Re: kawa/herbata/kakao 20.10.10, 09:09
        W listopadzie ceny np. zabawek na pewno pójdą o min. 30% w górę, więc wolę sobie wyszukać wcześniej.
      • narttu Re: kawa/herbata/kakao 20.10.10, 10:25
        nie bede zapeszac bo jeszcze wpadne ale mi sie dalej blizniaki marza :)))))))
        • lilka.k Re: kawa/herbata/kakao 20.10.10, 10:28
          Nartu, ja dzis sie wzruszylam jak zobaczylam taki sam wozek podwojny jak nasz z malymi chłopcami w srodku, ach..wczoraj widzialam tez blizniaki, co raz wiecej :)
    • klarysa007 Re: kawa/herbata/kakao 20.10.10, 08:59
      Dziś dzień pod znakiem lekarzy, bo przyszedł czas na przeglądy kontrolne. Podwozie idę przejrzeć i zęby ;P
      Za oknem słońce więc może spacer po południu?
      Miłego dnia kobietki!
      • malea1 Re: kawa/herbata/kakao 20.10.10, 09:08
        Ja się witam z pracy (jeszcze bez kawy). Dziecię w przedszkolu. Wczoraj miałam dzień wolny i było bardzo sympatycznie. Jednak ubolewam nad tym, że w tygodniu mam tak mało czasu dla Antosia.
        Wczorajszy tekst młodego: "mamooooooooooo, a ty jesteś moją zoną?"
        • boazeria Re: kawa/herbata/kakao 20.10.10, 09:21
          A u mnie kolejna noc kiedy 5 razy zmienialam Poli pampersa... A Eryk chory i zostal w domu wiec od 6 rano mi tutaj marudzi. Zgon mozna zaliczyc. Padam na rzesy.

Konczy mi sie macierzynski i musze napisac podanie o urlop wypoczynkowy.

Ale mgla za oknem! Wszedzie mlecznie jak w bajkowej krainie. Fajnie ze nigdzie nie musze isc.
          • aga_junior Re: kawa/herbata/kakao 20.10.10, 09:26
            Dosiadam się na chwilkę z mocną kawką z miodem i bólem gardła oraz głowy :-(
            Dziś po raz kolejny z młodym do lekarza. jestem wykończona :-(
            • cui Re: kawa/herbata/kakao 20.10.10, 09:35
              Zdrówka dziewczyny, zdrówka! Dla Was i Waszych Dzieciaków.
              Lubię takie rześkie poranki :) Mgła sprawia, że człowiek czuje się rzeczywiście bajkowo.
              Spece zamontowali nam wczoraj kominek - w sobotę pierwsze rytualne palenie :)
              Poza tym nuda :) Taka, jaką lubię.
              Miłego dnia!
    • lipiec_2007 Re: kawa/herbata/kakao 20.10.10, 09:32
      dzien dobry,

moj dzien (prawie jak co dzien) zaczal sie o 5-tej rano. niecodzienna byla tylko poranna awantura, jak zwykle o glupoty. mam dosyc....prosze o wiadro kawy i spokoj swiety
    • szalona_wielorybica Re: kawa/herbata/kakao 20.10.10, 10:13
      Dzisiaj dzień biegany, nie lubię takich, kiedy do załatwienia kilka spraw w różnych punktach miasta. Jutro też podobnie, a narazie po porannej wyprawie gorąca herbatka i chwila świętego spokoju.
      • lilka.k Re: kawa/herbata/kakao 20.10.10, 10:22
        wymaz z oka juz pobrany u ANtka. mam na niego l4 do konca tygodnia, bo jeszcze te wymioty...ale nic to. siedzą obaj w domu ze mną, troche swira dostają, ale jakos to bedzie ;)
        • asiak_83 Re: kawa/herbata/kakao 20.10.10, 11:04
          Zielona waniliowa pracowa :) wczoraj wkurzyla mnie teściowa, ale co tam - teściowa też człowiek, nie? :)
          Też czekam na @ ale mam nadzieję że do mnie nie przyjdzie :)))) oby! Dzisiaj w planach popracowych mam camemberta od lipiec2007 (bo brzmi świetnie i ślinka mi już leci na samą myśl o nim) i spacerek, bo gdzieś tam nieśmiało słońce się przedziera.
    • uczula Re: kawa/herbata/kakao 20.10.10, 11:22
      chorujemy
      znowu uszy! aaa
      znowu antybiotyk :( bylo po raz pierwsze bolesne ucho :(:(
      a w dodatku jeszcze lekarka sie pomylila i musimy znowu biegac do niej po nastepna dawke antybiotyku bo mamy malo :(
      ech....
      • burdziaa Re: kawa/herbata/kakao 20.10.10, 13:57
        i ja troszkę zmęczona bieganiną,ale udało sie wszystko załatwic-teraz chwila na obiad i do pracy.A jak wracalismy dzis z p-kola,podjechalismy 1 przystanek autobusem,Julek na cale gardło mama bijet i juz musiałam skasowac bo ludzie sie patrzyli,a potem jakas pani kichnela a Julcio jej chusteczki do nosa dał :)
        • lilka.k Re: kawa/herbata/kakao 20.10.10, 15:19
          szarlotkę z lodami zajadam. dzis upiekłam w nowej formie. jest swietna, nie musialam ciasta kroic i wyjmowac, cudo, choc jest mała, to my malo jemy ciast, wiec nam wystarcza :)
          od dzis lubie pieczenie, hehe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka