Dodaj do ulubionych

żabka- pytanko o diete

26.10.10, 08:58
Pewnie juz Ciebie nudza te pytania :-)
Ile lacznie schudlas i przez jaki okres?

Ja jestem na diecie 1200-1500 kcal. Jem regularnie co 3 godziny, pije duzo wody. Nie cwicze. Schudlam przez I tydzien 3 kg. W marzeniach chcialabym schudnac jeszcze z 15 :-) Zastanawiam sie tylko nad jednym- zdaje sobie sprawe ze na poczatku chudnie sie szybciej a pozniej wolniej. Jak Ty chudlas? Ja licze ze 1-1,5 kg tgodniowo bede chudnac ale sie boje ze waga stanie jak zakleta np. po miesiac i co dalej robic??
Wszystkie diety sa fajne dla kobiet ktore chca schudnac przez miesiac 5kg ale co dla takich co chca schudnac duzo wiecej przez dluzszy okres? Boje sie ze przemiana sie ustabilizuje i waga stanie. Jak bylo u Ciebie? Chudlas regularnie tydzien po tygodniu?
No i jak jest teraz? Pozalasz sobie czasem na kawalek pizzy czy duzy kawal ciasta?
Obserwuj wątek
    • zabka11 Re: żabka- pytanko o diete 26.10.10, 09:25
      hej, mam sekundkę. Ja na ukrytym pisałam swój wątek o moim odchudzaniu,
      forum.gazeta.pl/forum/w,47852,103213912,103213912,Musze_oficjalnie_pochwalic_nasza_Zabke_za_diete_.html
      ale w skrócie...na początku, schudłam 10 kg w 2 msc, waga leciała jak szalona. Potem kolejne 12 kg chudłam juz wolniej, zajęło mi to 4 kolejne msc. Tak to jest, że na początku, szybko, a potem liczy się wytrwałość.
      Tak teraz pozwalam sobie na więcej, ale niestety idzie mi to zaraz w dupę, uwierzysz, że wystarczą 2 wieczory zjedzenia konkretnej kolacji, i już mam kg na wadze?!!! testowałam to 2 razy...szybko tyję i szybko chudnę. Muszę się na co dzień kontrolować, ale raz w tyg robię sobie ucztę i zjadam coś niedozwolonego, typu właśnie obfita kolacja czy lody z bitą śmietaną.
      Ja od początku nie traktowałąm tej "diety" jako "diety" tylko zmianę nawyków żywieniowych, bo ja wiedziałam, że to już na zawsze, na całe życie, a diety mają to do siebie, że się kiedyś kończą, nie;)
      Teraz trzymam wagę, dziś mija rok(!) jak podjęłam decyzję o odchudzaniu:):):) i pół roku, jak osiągnęłam cel:):):)
      Ważę między 52-54 kg, przy czym najlepiej czuję się jak ważę 53;)
      Trzymam kciuki za Twoje odchudzanie, i przede wszystkim za wytrwałość. Musisz sobie powiedzieć, że to już tak będzie zawsze, że zmieniasz swoje żywienie na zawsze, bop przecież jak schudniesz, i potem zaczniesz jeść jak dawniej, to waga wróci! Więc do dzieła, wytrwałość TO MUSI BYĆ TWOJE DRUGIE IMIĘ. I jeszcze jedno, nie chudnie się w 1 dzień i nie tyje w 1 dzień., Jak któregoś razu nie wytrzymasz, coś za dużo przekąsisz, to od nast. dnia dalej wracaj do diety...bo konsekwencja daje efekty:).
      PS: Bloga mam w głowie, już gotowy, ale czasu na wklepanie nie mam;(
      • boazeria Re: żabka- pytanko o diete 26.10.10, 09:34
        hmmm jestes moim idolem :-)

ja wlasnie mam taka diete ze wlasciwie nie odczuwam ze to dieta a raczej zdrowe odzywianie
        niczego sobie nie odmawiam bo jem ziemniaki i chleb i wrecz czuje sie najedzona
        jem co 3 godziny 5 x dziennie i nie moge sie nadziwic ze schudlam juz 3 kg

trzymaj za mnie kciuki- tak bardzo chcialabym odzyskac swoja wage i nie wstydzic sie wyjsc z domu
        • lilka.k Re: żabka- pytanko o diete 26.10.10, 09:53
          Ja jem 5 razy dziennie i małe porcje.
          Tez mam jak zabka..zjem sobie cos czegos wiecej na kolację i mam kilo do przodu, potem gubię i tak w kółko. Jak się cwiczy, to jest latwiej.
          Mój mąż np nie moze przytyc, a bardzo chce, bo cwiczy mięsnie i za chudy ;), wiec sobie jakies białko wcina przed treningiem na masę ;)

Mnie wczoraj rano tak jakos trafiło nagle obuchem w łeb, że koniecznie musze wazyc ponizej 50 kilo. No to musze się spiąć i juz w weekend nie wpierdzielac, bo w weekendy sobie czasem za duzo folguję. Juz jadam jednak mniej sushi ku lekkiej rozpaczy.
          • boazeria Re: żabka- pytanko o diete 26.10.10, 11:13
            zabka a masz gdzies zdjecie przed i po na ukrytym? pislaas w watku ze wkleisz jak schudniesz ale nie moge znalezc
            • zabka11 Re: żabka- pytanko o diete 26.10.10, 11:19
              forum.gazeta.pl/forum/w,43618,109929739,109929739,Nowa_Andzia_jest_mnie_rowne_20kg_mniej_.html
              Proszę bardzo:) i jeszcze wątek "Zmieniamy nawyki żywieniowe" tam dużo pisałyśmy o tej "diecie"
          • zabka11 Re: Lilka, ścigamy się;)???... 26.10.10, 11:14
            ...czy masz ochotę na odrobinę rywalizacji?;)...od zawsze się zastanawiam, czy waga 50 kg jest dla mnie do osiągnięcia?....może ustalimy, że do końca listopada, zrzucimy te kilogramki, żeby było na, naszych wagach po 50kg, co? A potem zwycięzca zaprasza na dobrą kolację, z deserem?...hihih...będzie okazja do spotkania?;)
            Wchodzisz w to?;)
            • lilka.k Re: Lilka, ścigamy się;)???... 26.10.10, 11:18
              Ale ja waze wiecej niż ty teraz, wiec chyba nie podejmę wyzwania :(. ja chcę baaardzo powoli, bo mam duzy biust i jak za szybko schudnę to mi się mój biust nie podoba, a mam całkiem jędrny...tak do konca grudnia to ok, ale miesiąc to za mało :)
              • zabka11 Re: Lilka, ścigamy się;)???... 26.10.10, 11:21
                Ok, do końca grudnia...mnie też nie będzie łatwo, bo 52 to moja waga graniczna, organizm mi się buntuje, żeby ważyć mniej...ale ogłaszam START;)...już się cieszę na to spotkanie po Nowym Roku:):):)
                Pozdrawiam
                PS: ciekawe, jak przez Święta przebrniemy;)...hihihi
                • lilka.k Re: Lilka, ścigamy się;)???... 26.10.10, 11:25
                  Nooo, a potem makaronik i deser w słoiku w Vapiano, ok? :) same, we dwie na luziku :)
                  To super. 50 kilo 31 grudnia :), jasna cholera, w co ja sie wpakowałam? mam ze 3 razy wiecej kilo do zrcucenia niż Ty ;)
                  • zabka11 Re: Lilka, ścigamy się;)???... 26.10.10, 12:32
                    Tak, tak...Pesto moje ukochane i sałatka z Rukoli...mniam...a do tego Tiramisu...mniam. Lilka to może fory jakieś chcesz, bo jak ja mam zrzucić 3 kg, a Ty 9 w tym samym czasie, to nie sprawiedliwe trochę?;)
                    • lilka.k Re: Lilka, ścigamy się;)???... 26.10.10, 12:38
                      matko, jakie 9, az tak duzo nie ważę :D, 6 mam do zrzucenia, bo myslalam, ze ty 2 kilo chcesz zrzucic :)

Wybieram panna cotta jako deser ;)
              • boazeria Re: Lilka, ścigamy się;)???... 26.10.10, 11:25
                zabka no faktycznie- moja pamiec jest krotka :-/
                wygladasz swietnie, ech takie zdjecia mnie mobilizuja ze mozna osiagnac nieosiagalne :-)

ja przed ciaza z Erykiem taka laska bylam a teraz tylko worki nosze....... nawet sobie zdjec nie robie bo wstret mam do siebie ze sie tak zapuscilam...

ale chyba 1 sobie zrobie zeby pozniej moc podziwiac jak schudne- tak ku przestrodze (ech marzenia...)
                • zurawina100 Re: Lilka, ścigamy się;)???... 26.10.10, 11:37
                  Zabka, a jaki masz wzrost?
                  • zabka11 Re: 164cm n/t 26.10.10, 12:31

• boazeria Re: 164cm n/t 26.10.10, 13:15
                      zabka a jak tam twoja skora po stracie 22 kg?
                      ja sie obawiam ze skora na cyckach, brzuchu i na ramionach bedzie wisiec......(?!)
                      • zabka11 Re: Boazeria 27.10.10, 15:16
                        Moja skóra jest ok, nie tak jędra oczywiście jak za młodu;)...ale ok, choć ćwiczenia na 100% by jej stan polepszyły. Posladki sa z lekka obwisłe, ale dobre spodnie to nadrabiają, piersi...no cóż...;)...push-up i gotowe, areszta...ćwiczyć, ćwiczyć i do nast lata będzie ok:)
      • pabia_a Re: żabka- pytanko o diete 26.10.10, 17:53
        tylko nie wszyscy mają dostęp na ukryte:(
        ja od poniedziłku -2,3 kg:)
        • lilka.k Re: żabka- pytanko o diete 26.10.10, 19:11
          Ania, jutro się zważę z rańca i z wielkim wstydem się przyznam ile ważę i będzie czas start ;)
    • burdziaa zdjęcie Zabki :) 26.10.10, 14:18
      Aniu wiem,ze wczesniej wyraziłas zgodę :D więc dla Boazerii wklejam

fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2413450,2,11,100-3322.html
      • boazeria Re: zdjęcie Zabki :) 26.10.10, 15:53
        ooooooooooooooooooo
        ja tez chce taka figure- gdzies rozdaja?
    • aga_junior dziewczynki 26.10.10, 16:16
      a może 6W od 2 listopada ???
      do wakacji 3-4 serie i będziemy na lato świecić pięknymi brzuchami :D??
      • klarysa007 Re: dziewczynki 26.10.10, 22:20
        Ja Anie widziałam we wrześniu na żywo i przebija zdjęcie o 100%
        Trzeba mieć charakter żeby tak schudnąć!!!
        • leluchow1 Re: dziewczynki 27.10.10, 07:38
          Od 10 października mam 4 kg mniej.
          Rano jem kromkę chleba z chudą wedliną i zielskiem
          za 3 h jogurt nat
          za 3 h lunch sałata, papryka, pomidor i kawałek grilowanej piersi
          za 3h owoc
          za 3 h jakąś ciepła kolacje np jajko i warzywa, pwaywa na parze i ryba z folii itp.

Mój plan to 58 kg do 12 kwietnia. jeszcze 14 kg do celu
          3x w tygodniu jeżdze na rowerku i ćwiczę w domu a 3 razy chodzimy z siostrą z kijkami.
          Jestem jak najbardziej chętna na A6W od 2 listopada.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka