Dodaj do ulubionych

Chatka z piernika

17.11.10, 21:14
Czy ktoras z Was sie bawila i robila moze, bo na zdjeciach wygladaja impnujaco:
www.google.pl/images?hl=pl&rlz=1T4GZHZ_plPL247PL248&q=chatka+z+piernika&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=1zbkTLDrL4mdOviX_JEB&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=1&ved=0CCIQsAQwAA
Czy amator-cukiernik moze zrobic takie dzielo??:)
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ri.ka Re: Chatka z piernika 17.11.10, 23:41
      napewno jesli amator-cukiernik upiecze piernik to reszta juz tylko trochę wyobraźni i pomysłów do ozdobienia

ja sie juz kilka razy chciałam zabrac ale lukier musi byc na białku a Antek uczulony ale myslę że w tym roku bedę próbować bo dzieciaki napewno beda mialy frajde - moze nie zjedza :-)

a tu moje amatorskie tory z masy cukrowej też nigdy nie wierzyłam że można coś takeigo zrobic a jednak...
      fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2513248,2,1,3-urodziny-Anta.html
      fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2513228,2,2,chrzciny-Agaty.html
      powodzenia, czekam na fotki ;-))
      • luizka.s Re: Chatka z piernika 18.11.10, 08:44
        Hej, w Ikei mozna kupic taki domek, skleic i szalec z dekorowaniem.
        My w zeszlym roku mielismy taki, ale po tym jak syn polal caly daszek lukrem, daszek zmiekl i pod wplywem ciezaru zapadl sie ;-) ale i taka wielka frajda przy sklejaniu i dekorowaniu
        byla;-)

;-)
        • amalota Re: Chatka z piernika 18.11.10, 08:48
          Kurcze, wczoraj byłam w Ikei i nie zauważyłam. Chetnie bym kupiła. Podrzucisz linka za czym mam się rozglądać?
          • aurinko Re: Chatka z piernika 18.11.10, 08:50
            Ten z Ikei fajny jest
            allegro.pl/ikea-domek-z-piernika-udekoruj-sama-i1314689809.html
        • luizka.s Re: Chatka z piernika 18.11.10, 08:49
          Taki:
          allegro.pl/ikea-domek-z-piernika-udekoruj-sama-piernik-i1306179025.html
          • luizka.s Re: Chatka z piernika 18.11.10, 08:52
            Aha i one sa dostepne w ich sklepiku w cenie ok 14 zl.
            • aurinko Re: Chatka z piernika 18.11.10, 10:38
              Są w Ikei po 12,99 mój Nm właśnie kupił.
              • amalota Re: Chatka z piernika 18.11.10, 10:41
                Kurde, kurde, kurde, żebym o tym wczoraj wiedziała. A tak to specjalnie muszę się tam wybierać. Grrr.
      • amalota Re: Chatka z piernika 18.11.10, 08:54
        Kiedyś jeszcze moja ciotka robiła chatkę baby jagi z herbatników (i nie było to takie trójkatne ciasto, jakie się znajduje w googlach, tylko w kształcie domku). nie mam przepisu, ale jakby dokładniej poszukać w sieci, to pewnie by się znalazło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka