niunka24 11.11.06, 14:01 Kupiłyście już? Macie jakiś na oku? Może jakieś sugestie dla niedoświadczonych przyszłych mam? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kania_kania Re: wózek 11.11.06, 21:17 Ja kupilam w zeszlym tygodniu i jestem coraz bardziej zadowolona Wozek stoi w naszym pokoju, zeby koty sie z nim oswoily. www.tomi.com.pl/cgi-bin/tomi/zamow_8026/130/EO?k3FVGjCr;;187 Kania Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Kania! 11.11.06, 23:27 Mam prośbę-napisz proszę ile waży ten wózek,słyszałam że są b.lekkie a w moim wypadku to bardzo istotne. Ja mam na oku Graco Quattro Tour-jest podobny więc i waga wydaje mi się będzie podobna. dzięki) Odpowiedz Link Zgłoś
kania_kania Re: Kania! 15.11.06, 20:06 Juz nie pamietam gdzie, ale ktos odradzal tego quattro... Moj wazy tak cos miedzy 12 a 13 kg, ale fajnie sie sklada, wiec praktycznie nie trzeba go nosic, tylko wystarczy pchac zlozony Kania Odpowiedz Link Zgłoś
zerozdziwien Re: wózek 12.11.06, 11:25 ja wprawdzie jestem z Marcowych 2007,ale założyłyście nowy post,a nie lubię czytać tych długich także się dołączę moje typy: -Roan Marita: www.alewozki.pl/product_info.php/cName/wozki-dzieciece/pName/wozki-roan-marita-kolor-a46-a4?osCsid=03448a72f508e1d3ff9f2c4690b1dba5 -Inglesia Magnum: www.alewozki.pl/product_info.php/pName/inglesina-magnum-wozek-gleboko-spacerowy-limone-ar2/cName/wozki-dzieciece-inglesina-magnum?osCsid=03448a72f508e1d3ff9f2c4690b1dba5 -Peg Perego Young calineczka.pl/sklep/product_info.php?cPath=63_46_328&products_id=4537 -Volant 3, Implast 2006 www.tanimarket.pl/go/_info/?id=3188 -X-Lander XT + gondola www.tanimarket.pl/go/_info/?id=3534 -mikrus ALU SPRINT www.bobowozki.pl/product_info.php?cPath=1_63&products_id=347&osCsid=e7bd270f121ab088893b831860b78983 nie wiem czy wejdą te długie linki Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: wózek 12.11.06, 11:44 Ja kupilam wozek chicco 4 WD jeszcze jak nie bylam w ciazy to juz go wybralam, ze kiedys Go sobie kupie. Jest ciezki ale ja mam winde i damy rade. Odpowiedz Link Zgłoś
marysiowamama A ja ciągle nie wiem :(( 12.11.06, 15:49 No własnie ciągle biję sie z myslami, czy kupić spacerówkę z wkładem. Plusy to ta że jest lekki, a minus to to że ma małe koła a ja w okolicy mam same wertepy. Moje typy to: -BABY SMILE (firma POLAK) model : NAVIGATOR - przystępna cena (na Allegro: 489zł), ładny (chociaż 100x ładniejszy jest tej samej firmy ale model TWISTER, ale to już wielofunkcyjny i nie moge go nigdzie namierzyć w necie) -GRACO model : QUATTRO DELUXE Podoba mi sie jeszcze wiele innych wózków(IMPLAST-DRIVER, X-LANDER, ALU SPRINT, TRAXX)ale skończy się pewnie na tym że zostaniemy przy tym co mamy... Odpowiedz Link Zgłoś
donzab81 Re: wózek 12.11.06, 17:43 www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f9e6d73c0973e47a.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ed04a79d7daec2b2.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3de367e69131068a.html To jest mój typ wózeczka ,mam zamiar kupić w grudniu,a fotelik juz kupiłam do niego ,ale używany z allegro. -- Nasze maleństwo www.fotolog.com/donzab Odpowiedz Link Zgłoś
doso1 Re: wózek 14.11.06, 15:33 Ja od jakiegos czasu bylam zdecydowana na podwojny wozek, jako ze u nas bedzie tylko 16 m-cy roznicy. Tylko ciagle bylam nastawiona na taki, w ktorym dzieci siedza obok siebie. A ostatnio bylam w sklepie i natrafilam na taki www.hauck-group.de/de/detail.asp?PLID=4&BID=18&KID=1&HID=8&UID=206&DID=121&ARTNR=356135 To jest normalny wozek pojedynczy wozek taki jak ten www.hauck-group.de/de/detail.asp?PLID=4&BID=18&KID=1&HID=2&UID=252&DID=384&ARTNR=372081 do ktorego dokupuje sie dodatkowo drugie siedzenie, ktore mozna w razie potrzeby zamontowac. Ale rownie dobrze moze sluzyc jako pojedynczy wozek. I ma prawie wszystko co idealny dla nas wozek powinien miec, czyli super amortyzacje, przednie kola zwrotne z mozliwoscia blokady, duze pompowane kola, hamulec nozny i reczny, przy pojedynczym siedzeniu moze ono byc montowane zarowno przodem jak i tylem do klierunku jazdy, oparcie rozkladane (latwo), caly wozek tez latwo skladany, regulowany podnozek, palak z przodu, mozliwosc zamontowania fotelika, okienko w budce, zdejmowana do prania tapicerka, latwo sie prowadzi i podbija itp. Z wad wg mnie to niestety glosno skladajaca sie budka i troche plytkie siedzenie. No i szkoda, ze raczka nie jest przekladana, tylko trzeba cale siedzenie odwrotnie montowac. Ale coz, nie ma wozkow idealnych. No ale najwieksza zaleta tego wozka jest wlasnie to, ze moze byc w zaleznosci od potrzeb wozkiem pojedynczym lub dla rodzenstwa. Jest to znacznie wygodniejsze niz tarabanic sie caly czas z takim wielkim szerokim potworem, o jakim wczesniej myslalam. Co prawda nie jest najtanszy, ale udalo nam sie znalezc sponsora na wozek, wiec nie musimy sie tak strasznie liczyc z kasa A Wy co myslicie o takim rozwiazaniu? Pozdrawiam i zycze udanych zakupow P.S. do niunka24 A co do Twojego pytania o sugestie, to przeczytaj sobie wszystkie wady i zalety opisywanego przeze mnie wozka i bedziesz wiedziala co (przynajmniej dla mnie) wozek idalny miec powinien (dodam, ze mieszkam na wsi i jezdze glownie po wertepach). Odpowiedz Link Zgłoś
doso1 errata 14.11.06, 15:35 No i oczywiscie regulowana wysokosc raczki tez ma I mozna ja bardzo wysoko ustawic, co jest wazne zarowno dla mnie jak i mojego meza, bo dosc wysocy jestesmy. Odpowiedz Link Zgłoś
doso1 Re: errata 14.11.06, 15:40 I wlasnie odkrylam w tym wozku jeszcze cos fajnego - te siedzenia mozna montowac zarowno jedno za drugim, jak i plecami do siebie, czyli jedno dziecko jedzie przodem do kierunku jazdy, a drugie przodem do mamy. Super Odpowiedz Link Zgłoś
niunka24 Re: errata 14.11.06, 16:29 dzięki. a gdzie można go kupić? drogi, to znaczy? Odpowiedz Link Zgłoś
doso1 Re: errata 14.11.06, 17:54 Ja opisalam ten wozek poniewaz sama sie zastanawiam nad jego kupnem dla moich dwoch maluchow. Do soboty mamy podjac ostateczna decyzje czy zdecydujemy sie na jego zakup czy nie (tu w Austrii bardzo dlugo czeka sie na takie rzeczy). Ale jesli tez Ci sie podoba, nawet jako pojedynczy, to znalazlam w polskim necie to www.baby.com.pl/szczegoly.php?aukcja=&grupa_p=1&przedm=4907551&pwd[1]=%2F1%2F100792%2F4763838%2F4763886&grp=&sortuj=kod&sess_id=4783935230 Ten sklep internetowy ma tez inne kolory i modele. Moze gdzie indziej jest taniej - wrzuc po prostu w google I'coo i powinno wyjsc. Nie wiem czy u nas dostepna jest cala oferta wozkowa tej firmy (I'COO, grupa Hauck) - maja kilka modeli troj- i czterokolowych. Tu link do ich strony www.hauck-group.de/de/produkte.asp?PLID=4&LIZID= Odpowiedz Link Zgłoś
abneptis Volant 4 14.11.06, 18:16 Koleanka ma, testuje od paru miesiecy Bawiłam sie niem troche i jestem zachwycona: www.allegro.pl/item139608125_nowy_volant_3_volant_4_firmy_implast_nowosc_.html Odpowiedz Link Zgłoś
trzeci_raz_mama Bartatina Jedo 15.11.06, 15:43 Ja wozek kupilam w maju, bedac akurat w Polsce stwierdzilam, ze nie mam na co czekac, bo pozniej raczej nie bedzie mi mial go kto przywiezc, a wysylka bardzo droga. Nie zaluje, bo jest bardzo porzadny, ma pompowane kola, dodatkowo dokupilam sobie parasolke od slonca i spiwor na zime. Moze wszystkich dziwic, ze mieszkajac w Stanach targalam wozek z Polski, ale po doswiadczeniach z dwojka moich dzieci wiem, ze nie ma co kombinowac i zdawac sie na wynalazki, najlepsze sa sprawdzone modele. Ze swojej strony odradzalabym wszystkie Graco i tego typu wydziawianki. Z synem wymienialam ten wozek trzy razy zmienilam w koncu na Inglesine, w ktorej jezdzila pozniej moja corka,oddalam potem znajomym tez byli zadowoleni. Ale sie rozpisalam, pozdrawiam wszystkie mamuski, buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
marti_ka82 no ja wybralam 15.11.06, 17:00 z mezem jednoglosnie x landera x1, na pcozatku mielismy upatroznego hauck traxx marlin 4, ale w koncu poporownianiu wygrał x lander... ale my wybieralismy wozek biorać pod uwage teren po którym się będzie poruszał, gorzyste, kamieniste sciezki... itp... Odpowiedz Link Zgłoś
minka2403 Re: do marti_ka82 16.11.06, 16:42 A czy moglabys mnie marti_ko oswiecic jak to jest z tym opuszczanym oparciem w spacerowce? Ono sie podobno nie rozklada calkowicie do pozycji lezacej, ale ja wciaz jeszcze nie mam mozliwosci zobaczyc tego wozka na zywo i sprawdzic. Czy to maksymalne mozliwe opuszczenie jest wg Ciebie wystarczajace, zeby maluszkowi bylo wygodnie jak zasnie w czasie spaceru? Ja sie nastawiam na ten wozek juz od dluzszego czasu (ewentualnie x-lander xA). Czy moze braliscie ten drugi tez pod uwage i jesli tak, to co przewazylo na korzysc x1? No i ciekawa jestem bardzo, jaki kolorek wybraliście? Odpowiedz Link Zgłoś
marti_ka82 Re: do marti_ka82 17.11.06, 08:15 powiem, tak, że ja go na żywo też nie widziałam ponieważ mieszkam na Bawarii a tu to wozki znajdziesz tylko w meblowych i to pare sztuk... z tego co czytałam (opinia uzytkowniczki)to spacerówka jest Jedna z najszerszych i najwygodniejszych spacerówek dostępnych na naszym rynku. Komfortowa i bardzo atrakcyjna . Szczelnie zabudowana z wysokimi bokami chroniącymi dziecko przed urazami i chłodem .Dzięki dodatkowej poduszce ochronnej, główka zawsze jest w odpowiednim ułożeniu, a dziecko ma zapewnione max.bezpieczeństwo w każdych warunkach. Oparcie z regulacją pochylenia i solidnym usztywnieniem , dzięki czemu może z powodzeniem służyć nawet tym najmłodszym użytkownikom. Tapicerka podbita BARDZO miękkim gąbkowym wsadem - profilowana , dopasowana do anatomicznej budowy dziecka. wybrałam ten wózek ponieważ jest lekki, podwozie takie jak w samochodach terenowych, że jak wjedzie na przeszkode to reaguje tylko jedo koło a nie cała oś... ma regulowana amortyzacje... itp itd a ja raczej bede jezdzic po kamienistych drozkach na spacery z psem wiec dla mnie to duzy plus... Odpowiedz Link Zgłoś
minka2403 Re: do marti_ka82 17.11.06, 20:06 No miod lejesz na moje serce, jak takie pochwaly o tym wozku piszesz. Wybor wozka to od kilku m-cy moja zmora i za kazdym razem jak juz juz ktorys sobie upatrzylam, to zaraz znajdowalam w necie jakies krytyczne opinie na jego temat. Ostatnio zafiskowalam sie na tego x-landera i nie chcialabym juz bawic sie od poczatku w przetrzasaniu tych wszystkich opisow. Rozumiem, ze wybraliscie z mezem ten model x1, bo ma duze wszystkie kolka i lepiej sprawdzi sie w waszym terenie? Ten xa ma przednie mniejsze, ale sa skretne z f-cja blokady. Nie mam pojecia, czy by mi sie to przydalo? Odpowiedz Link Zgłoś
marti_ka82 Re: do marti_ka82 18.11.06, 09:10 ja juz też mam dość szukania bo kujcze idealnego wozka nie znajde... z tego co widze, to ta pozycja pollezaca w spacerówce, to taka sama jak w foteliku, tez dziecko w nim plasko nie lezy... a ja zbieram opinie po mamaxh np sprzedajacych gondolki x lander na allegro albo całe wozki od razu je uprzedzam, ze ja od nich nie kupie... tlyko chce informacje wiec nie musza robic krypto reklamy a mi juz ręcę opadaja bo w kazdym wozku cos sie znajdzie nie tak... tak wybralismy x1... bo potrzebujemy te "terenowe" koła skrętne koła są pomocne tak mi sie wydaje, szczegolnie kiedy mozna je zablokowac... jezdzac gdzies miedzy przeszkodami... ale nie wiem, czy umialabym nim zjezdzac z kraweznika Odpowiedz Link Zgłoś
minka2403 Re: do marti_ka82 19.11.06, 20:53 Jeszcze raz dzieki za wszystkie informacje. Mam nadzieje, ze juz niedlugo wybiore sie z mezem obejrzec ten wozek i wtedy podejmiemy ostateczna decyzje. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
marti_ka82 minka :) 17.11.06, 15:49 własnie mecze uzytkowniczki tego wozka jak cos sie na temat tego rozkladanego siedzenia dowiem to ci napisze Odpowiedz Link Zgłoś
marti_ka82 Re: minka :) 17.11.06, 18:42 to co sie dowiedziałam Gondola ma długość 74cm i spokojnie używałam jej przez 5 m-cy a mój synek urodził się w grudniu i miał aż 60cm. To jest długość standardowa. Słyszałam że gondole z tego roku są o 6 cm dłuższe ale nie powiem Pani na 100%. A spacerówka x1 rozkłada się dopozycji półleżącej (dziecko spokojnie w niej może spać), całkowicie nie da się jej rozłożyć, ale prawie to jest pozycja leżąca. Odpowiedz Link Zgłoś
marganda Re: Bartatina Jedo 15.11.06, 19:24 Trzeci_raz_mama, jaki wozek Inglesina mialas? Ja rowniez mieszkam w Stanach. Kupilam Zippy tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
trzeci_raz_mama Re: Bartatina Jedo 16.11.06, 22:18 wiesz to bylo dawno temu i nie pamietam, ale na pewno bedziesz z Zippy zadowolona. Czy myslalas o dokupieniu do niej gondoli? Odpowiedz Link Zgłoś
marganda Re: Bartatina Jedo 17.11.06, 03:31 Mamy zamiar uzywac wozek z fotelikiem samochodowym i nie planujemy kupna gondoli. Myslisz, ze bedzie przydatna? Odpowiedz Link Zgłoś
trzeci_raz_mama Re: Bartatina Jedo 17.11.06, 15:22 z mojego doswiadczenia uwazam,ze tak, ale tyle ile mam, tyle i opini. Ja jestem tradycjonalistka i przeciwniczka trzymania niemowlecia caly dzien w foteliku, ale tak jak nadmienilam, to co dla mnie jest ok, dla ciebie moze okazac sie nie przydatne. Odpowiedz Link Zgłoś
marganda Re: Bartatina Jedo 17.11.06, 20:35 A kto mowi o calym dniu. W foteliku mozna do dwoch godzin a ja na pewno tyle nie bede spedzala czasu na dworze z noworodkiem w zimie. Mozna tez bez fotelika, bo wozek rozklada sie na plasko. Odpowiedz Link Zgłoś
trzeci_raz_mama Re: Bartatina Jedo 18.11.06, 15:40 ok,tylko jesli bedziesz uzywala jeszcze fotelika w czasie dnia, jako lezaczka, to ten czas sie wydluzy do kilku godzin, ale tak jak nadmienilam, dla kazdej z nas cos innego pracuje lepiej, ja swoje wypowiedzi popieram wczesniejszym doswiadczeniem. Pozdrawiam mocno, na pewno dokonalas dobrego wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
ewakosz Re: wózek 15.11.06, 21:57 ja juz gdzies miesiac temu kupilam Peg Perego Young 4, na duzych piankowych kolach. Ma dodatkowo spacerowke. Stwierdzilam, ze nie chce kupowac spacerowki z wkladem, bo jednak wozek gleboki to wozek gleboki. A jesli w wakacje bedzie chcial chlopina jezdzic juz w spacerowce to ok, zmienie tylko. A w nastepna zime jeszcze wstawie w gondole. Wozek uzywany, roczny, za 50 % ceny nowego. Za to kupilam nowy fotelik Peg Perego, ktory wpina sie w ten stelaz. Jednak z uzywanym fotelikiem to ryzyko, jesli nie kupuje sie od znajomych. A za poltora roku kupie juz wypasiona spacerowke. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
rena78 Re: wózek 16.11.06, 08:55 ewakosz ja też jestem fanką peg perego tylko ja kupiłam atlantic plus gondola navetta wózeczek jest super zwrotny, lekki ,mieści się do małego bagażnika zakupiony za pół ceny (900zł) używany ale w super stanie Odpowiedz Link Zgłoś
ewakosz Re: wózek 16.11.06, 11:11 tez myslalam o navettcie, ale wozek bralam pod uwage AT4. Jednak AT4 jest bardzo duzy, troche jak czolg i zrezygnowalismy z niego. A co do Atlantic, niestety dla mnie kolka to sprawa zasadnicza, a Atlantic ma male kolka. Na nasze chodniki wole miec duze chodniki, no i mozliwosc pobujania dziecka w gondoli. Ale navetta tak czy tak jest super gondola. e. Odpowiedz Link Zgłoś
stokroteczka79 Re: wózek 16.11.06, 17:15 ja się zastanawiam nad quinny speedi sx. Nikt ze znajomych nic o nim nie wie. Czy znacie te wózeczki? Mozecie coś powiedziec na ten temat? oto wozek: www.allegro.pl/item140045066_quinny_speedi_sx_gondola_spiworek_torba_gratis.html Odpowiedz Link Zgłoś
zerozdziwien Re: wózek 16.11.06, 18:28 też bardzo mi się podoba ten wózek i nie tylko wizualnie z tego co wyczytałam na forach ma 2 wady dotyczy spacerówki:nie ma pałąka i oparcia nie można do pionu podnieść i na razie odpadł... Odpowiedz Link Zgłoś
donzab81 Re: wózek 16.11.06, 19:36 No własnie ja tez dlatego zrezygnowałam i wybrałam casualplay S4. Odpowiedz Link Zgłoś
marti_ka82 quinny speedy sx 17.11.06, 08:17 moja kolezanka ma i oto jej opinia... mam spacerówkę i powiem Ci,że kapitalnie się Go prowadzi...jest zwrotny i bardzo lekki i co najważniesze jest regulowany dziecko może w nim leżeć prawie na płaska siedzieć prosto albo w pozycji pół leżącej..nie wiem jak głębokie ale z tego co słyszałam są malutkie mam na myśli gonole więc dzidzia krótko w nim pojeżdzi Odpowiedz Link Zgłoś
marti_ka82 Re: quinny speedy sx 17.11.06, 08:18 kujcze za szybko wysłałam to reszta Co do stabilności jest stabilny pomimo tego,że to trzy kołowiec i kapitalnie się wjeżdza pod krawężnik i z krawężnika) No problem jedyny jak jest nierówna powierzchnia...wtedy dziecko wytelepie ...bo ten wózek jest twardy img215.imageshack.us/my.php?image=3hm8.jpg www.snugglepie.com/ezb/546605.png Odpowiedz Link Zgłoś
aniulka-c Re: wózek 17.11.06, 22:25 My mamy problem, bo potrzebujemy wózka bliźniaczego, ale będzie to raczej Implast Spider w kolorze czerwonym - oglądaliśmy go już i jest fantastyczny. Tylko ta cena..... Ech, poczekamy na becikowe. Odpowiedz Link Zgłoś
rena78 Re: wózek-aniulka 18.11.06, 09:40 ja osobiście polecam peg perego duetto(siostra ma b;liźniaki no jest drogi ale superowski leciutki zwrotny i na alegro za połowę ceny można kupićpozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś