Dodaj do ulubionych

Czy Wasze dzieci mówią Wam co chcą dostać ?

29.11.10, 11:46
na mikołaja/gwiazdkę? Ostatnio podpytywałam Maje i stwierdziła, że nic nie chce. Po kilkukrotnych moich naciskach powiedziała, ze jajko niespodzianke i gitare, ale wiem ze wcale nie marzy o zadnej gitarze i powiedziała to tak na odczep, zebym dała jej spokój:] dodam, że Maja ma naprawde mało zabawek w stosunku do rówiesników, wiec to nie jest tak, że nic nie chce, bo wszystko ma;)
Ciekawa jestem, czy Wy sami wymyslacie prezenty, czy lipcowe już mają konkretne wymagania?
Obserwuj wątek
    • lilka.k Re: Czy Wasze dzieci mówią Wam co chcą dostać ? 29.11.10, 11:55
      Mają konkretne: pociąg i garaż. W kółko o tym nawijają.
      I jajko niespodziankę ;)
      • borowka78 lilka 29.11.10, 11:59
        moi dokladnie o tym samym ;)
        • lilka.k Re: lilka 29.11.10, 12:02
          Babcia z Włoch wcozraj dzwoniła, obiecała dorwać mikołaja w tej sprawie ;)
          Mam jedno zastrzeżenie: mają bc tylko drewniane. Pociąg mi sie z ikei podoba, zadne thomasy i inne, plastik u nas nie trwa wiecznie neistety, a drewno i owszem.
          • ankas4 Lila ale prawdziwe Thomasy są własnie z drewna:) 29.11.10, 12:27
            Prawdziwe Thomasy są własnie z drewna, bardzo solidne, wierz mi waliły w podłoge chyba z 1000 razy i zyją:) , a jeszcze jesli mogę polecić to widzielismy ostatnio w Tesco fajne zestawy torów z pociągami własnie drewnianymi za jakies 60 zł, fajnie wygladały, wiec mysle,ze warto popatrzec jako opcja dla mega drogiego Thomasa...;)
            • olcia.kaktus Re: Lila ale prawdziwe Thomasy są własnie z drewn 01.12.10, 00:15
              te zestawy z TESCO są super. ciągle coś dokupuję, bo młoda jak "typowa dziewczynka" kocha kolejkę. Najfajniejsze "rzucają" w TESCO tuż przed świętami. Teraz poluję na przejazd.
          • amalota Re: lilka 01.12.10, 10:31
            Lepsze są Eichhorny, bo tez w Ikei, to łączniki przy torach mają plastikowe, a w Eichhorn czy Brio całe tory są drewniane. Aha, i zwróc uwagę też na kółka. Z Eichhorn na pewno są drewniane. Jako uzupelnienie kupiliśmy drewniany pociąg z Tesco i one maja kółka plastikowe - wg mnie troche gorsze.
    • borowka78 Re: Czy Wasze dzieci mówią Wam co chcą dostać ? 29.11.10, 11:56
      moi chca wszystko, co pokazują w reklamach ;)
      a tak serio- starszak od rooku martzy o kolejnym dużym zestawie lego, wiec dostanie.
      Z Szymem miałam problem, ale sie rozwiazal, bo widzial w sklepie wypaisony solidny garaz (poprzednie w rozsypce), wiec pod choinka znajdzie to :)

na Mikołaja maja skromniejsze wymagania- słodycze i domino ;)
      • f3f Re: Czy Wasze dzieci mówią Wam co chcą dostać ? 29.11.10, 11:59
        Jeszcze miesac temu mówił, że chce by na gwiazdkę MIkołaj załątwił mu by nie musiał już chodzić do przedszkola...
        Naszczęście mu przeszło gdy obejrzał gazetkę reklamową z Lidla... wysłaliśmy list do MIkołaja z prośba o garaż :)
      • ankas4 Re: Czy Wasze dzieci mówią Wam co chcą dostać ? 29.11.10, 12:05
        o TAK,nasz bardzo konkretny w tym temacie:)
        Nasz też jak widział kolejne reklamy to mowil;'o to chce ,to chce od Mikołaja':))
        ale najwazniejszy jest list do Mikołaja ,który razem napisalismy,Tymek dyktował co chce:):
        -Dwa balony(jeden dla taty,jeden dla niego-pojecia nie mamy skad ten pomysł:)
        -maszyne do kulek(chodzi mu o fontanne z playskool-taka dla maluszkow, co najsmieszniejsze taką fontannę wlasnie dostał w tamtym roku pod choinkę, i zostawilismy ja w Kanadzie, myslac,ze juz sie nią nie chce bawić:) a tutaj niespodzianka:)))
        -kuchnie(to widział na reklamie i ma w przedszkolu)
        - nową poszewką na jaśka z autkiem(tutaj nas zaskoczył,powiedział,ze ta Jego stara juz ma takie kuleczki a on chce gładką...:)))))
        -globus (to tez mial w Kanadzie, i tez zostawilismy...myslac ,ze juz tego nie chce)
        odkurzacz pyłek (to z reklamy)
        -samochody -to z wielkiej milosci do kazdego samochodu;)
        - klocki z serii strażacy(widział reklame w Tv klocków chyba Lego,a my kupilismy juz podróbkę ale b,ładną z Biedronki:)

No i teraz czeka na Mikołaja:)
    • lipiec_2007 Re: Czy Wasze dzieci mówią Wam co chcą dostać ? 29.11.10, 12:07
      moj w tym roku przemowil:) wymagania ma dosc skromne. zobaczyl gdzies ciezarowke lego city i non-stop o niej nawija. bedzie zatem ciezarowka. troche mnie tylko martwi jej rozmiar. bo na zdjeciach wydaje sie byc ogromna, natomiast w rzeczywistosci ma jakies 40cm. musze zatem nastawic syna, zeby nie byl zawiedziony.
      • borowka78 Kasia lipiec 29.11.10, 12:26
        ta zółta ciężarówka jest super i naprawdę spora, serio. Można w niej cos przewozić ;)

Asia,
        Marcinek(24.02.05) i Szymek(22.06.07)
        • lipiec_2007 Re: Kasia lipiec 29.11.10, 12:41
          no to mnie pocieszylas:)
          • malea1 Maniek 29.11.10, 12:50
            U nas od 2 miesięcy prosi tylko o Mańka z oczami. Troche się obawiam, bo kupiliśmy czerwonego, a kolega ma żółtego. Resztę sama wymyślałam. Ciekawe czy trafnie.
    • tri-mamma Lilka 29.11.10, 12:50

Zdecydowanie z drewnianych kolejek polecam tą z tesco!!

Mamy ją już ok 4 lat i jest cała, nie niszczy się, można dokupić różne nowe elementy, łatwo się łączy, no same pozytywy!!

A co do tematu: moi oczywiście mają marzenia.. całkiem sporo nawet..

Trzeba jakiś list do Mikołaja wystosować :)
      • lilka.k Re: Lilka 30.11.10, 10:27
        dzięki tri-mamma :)
        Juz przekonałam męża, podjedziemy ją zobaczyc i kupimy chyba bo nie ma rady, pociąg musi byc ;)
    • a_beatle Re: Czy Wasze dzieci mówią Wam co chcą dostać ? 29.11.10, 13:02
      Tak, cukierka i żelki malinowe;-) Ależ ona ma marzenia piękne:-)
      Ale wiem, że najbardziej ucieszyłaby się ze stroju baletowego, często o tym mówi, ale nie w kontekście kup mi mamo na Mikołaja.
      • malenkie7 Re: Czy Wasze dzieci mówią Wam co chcą dostać ? 29.11.10, 13:08
        widzac jakąkolwiek reklame z mikolajem w tv, mowi, ze chce prezent. i ubrac choinke.
        w zaleznosci od humoru - most z torami, domek (Sylvanian Families, powaznie, zakochal sie i z tego co wiem, ciocia juz mu kupila...), albo po prostu Mambę (czyli te cukierki).
        nie spodziewalismy sie ze tak szybko przyjdzie zima, i mowilismy Piotrusiowi, ze ubierzemy choinke, jak spadnie snieg. no i od dwoch dni domaga sie ubrania choinki:)
    • lee_a Re: Czy Wasze dzieci mówią Wam co chcą dostać ? 29.11.10, 13:08
      u nas też konkrety:
      hotel dla laleczek Pinypon
      Lego Duplo z Zygzakiem
      Lego Duplo Polarne ZOO

Więcej życzeń nie posiada, aczkolwiek podejrzewam, że przyjmie każda dodatkowa zabawkę z miłą przyjemnością. A te wyżej wymienione to ma upatrzone od dawna.
      • 27agnes72 Re: Czy Wasze dzieci mówią Wam co chcą dostać ? 29.11.10, 14:30
        Dźwig od Boba :-)
        • aga_junior Re: Czy Wasze dzieci mówią Wam co chcą dostać ? 29.11.10, 14:40
          Mój Maciuś chce WSZYStKO co pokazuja w reklamach a w szczególności samochody :-)
          Moja córka tez tak miała parę lat temu i wtedy ja uświadomiłam, że Mikołaj prezentów nie roznosi :D
          • ankas4 aga_juniorTy sadystko:):):):):):):) 29.11.10, 14:42
            Usmiałam sie:) :)
            • aga_junior ankas uwierz mi 29.11.10, 17:56
              zostałam zmuszona :D

Byłby płacz, że mikołaj jej nie kocha i takie tam...
    • pabia_a Re: Czy Wasze dzieci mówią Wam co chcą dostać ? 29.11.10, 16:35
      niezmiennie od kilku tygodni chce dostać od mikołaja trąbkę ( i tutaj mam problem, bo nie widziałam nigdzie) straż pożarną ze strażakiem samem i samochód oraz w dalszym ciągu wszystko co zobaczy w reklamie:)
      • lullanka07 Re: Czy Wasze dzieci mówią Wam co chcą dostać ? 29.11.10, 17:06
        ooooo my juz mamy cala liste do Mikolaja,bardzo konkretne prezenty
    • smolineczka Re: Czy Wasze dzieci mówią Wam co chcą dostać ? 29.11.10, 18:54
      moja corka dostanie od mikolaja drewniany domek dla lalek z mebelkami. wiedzialam, ze chce, bo ogladala domki w sklepie jak bylismy kilka tygodni temu na zwyklych zakupach
      mowila tez o kuchence, ale doszlismy z mezem do wniosku, ze na razie bedzie domek, a potem zobaczymy...
      Marysia raczej chetnie "zamawia" zabawki, mowi o prezentach wprost i czesto (nie wiem czy nie za czesto) :/
      • iki2007 Re: Czy Wasze dzieci mówią Wam co chcą dostać ? 29.11.10, 19:34
        skaczące żabki (gra reklamowana na mini mini), wcześniej były spadające małpiki, też reklamowane, na szczęście jeszcze nie kupiłam małepk więc będą te zabki, jak marzenie to marzenie, niech się sp[elni
    • monikaj21 Re: Czy Wasze dzieci mówią Wam co chcą dostać ? 29.11.10, 19:59
      Oczywiście :) Młody MARZY (tak właśnie podkreśla to słowo) o mnóstwie rzeczy - nie są to zwykle rzeczy z reklam, tylko zabawki, które ma Adaś z przedszkola :) Adaś ma starszego brata i wszelkie wynalazki typu transformersy czy gormity, tak więc codziennie Jaś chce żeby mu kupić coś z tych rzeczy. A list do Mikołaja był przemyślany i znalazły się tam:
      Motoskładak hot wheels (to z reklamy - zobaczył jeszcze przed dniem dziecka i cały czas do tego wraca)
      Bugatti Veiron (ale to już w międzyczasie sam sobie kupił gdy babcia zabrała go do sklepu)
      Książka
      Niespodzianka (uff, moja ulubiona kategoria :)
      • alcea3 Re: Czy Wasze dzieci mówią Wam co chcą dostać ? 29.11.10, 20:04
        Na szczescie nie ;)
        Tzn ja sama sugeruję jej co by chciala dostac :)))
        • zurawina100 Re: Czy Wasze dzieci mówią Wam co chcą dostać ? 30.11.10, 08:56
          Moja Dobrusia chce konika i barbie z kaskiem (widziała to w smyku - Towny, kosztuje kupę kasy więc dostanie starszy model barbie i konia:))
          • boazeria Re: Czy Wasze dzieci mówią Wam co chcą dostać ? 30.11.10, 09:56
            my dzisiaj bedziemy pisac list do mikolaja- wkleje go w nasza rodzinna kronike na pamiatke :-)

a chce codziennie cos nowego:
            trampoline
            dzwig z tomek i przyjaciele
            kombajnik na lawecie- takie metalowe auta do reki
            a teraz to juz od kilku dni gada o domku dla teletubisiow!!! o matko juz myslalam ze wyrosl

a slodyczy ma pelno bo maz pracuje w kinder jajku :-) ale niestety refluks wiec ma zakaz.........
    • dziunia27 Re: Czy Wasze dzieci mówią Wam co chcą dostać ? 30.11.10, 16:36
      jestem zmuszona sama wymyślić;)
      bo jak się jej pytam to odpowiada "niewiem" po chwili już wie i jest to "jajo i cukierek";D
      taki fajny skromny prezent;P
    • bubunia1 Re: Czy Wasze dzieci mówią Wam co chcą dostać ? 30.11.10, 18:47
      my mamy od początku października kartkę przyczepioną na lodówce "Od Mikołaja" i jak coś Julii wpada do głowy /sensownego/ to zapisywałam - i w ten sposób powstała sensowna lista, już rozdzielona po rodzinie:
      - DVD z Barbie /tych których nie ma/
      - puzle z księżniczkami
      - ubranka dla jej lalek: Bożenki, Lenki i Karolinki /bobasy/
      - czajnik do kuchenki...bo już nie wydaje dzwięku
      - zestaw z ciastoliną
      - "wycinane" laleczki z ubrankami /takie papierowe - można kupić w Empiku"
      i dużo innych
      • olus-ia80 Re: Czy Wasze dzieci mówią Wam co chcą dostać ? 30.11.10, 19:15
    • olcia.kaktus Re: Czy Wasze dzieci mówią Wam co chcą dostać ? 01.12.10, 00:19
      Ja podobnie próbowałam podejść młodą, a ona tak popatrzyła na mnie i zapytała: mamusiu, a czego my jeszcze nie mamy (dodam, że zabawek nie ma aż tak dużo)? chyba wszystko, więc nic nie chcę.
      Acha, nie ogląda żadnych reklam, więc nie wytworzyła się w niej posiadania czegoś zachwalanego w TV. Ostatnio przerzuciliśmy się na prezenty w stylu wycieczki gdzieś itp czyli spraw bardziej niematerialnych.
    • amalota Re: Czy Wasze dzieci mówią Wam co chcą dostać ? 01.12.10, 10:42
      U nas konkretnie - kuchenka (żeby mógł gotować ziemniaczki i totlecika; a jak spytałam się co jeszcze, to powiedział, że garnuszek na mleczko:)) i kolejkę (ma jeździć w przód i w tył, szybko i wolno).
      • amalota Re: Czy Wasze dzieci mówią Wam co chcą dostać ? 01.12.10, 10:42
        Aha, reklamy go nie ruszają. No i dobrze, bo jakoś nie mam przekonania do sztucznego chomika itp.
        • dorka3078 Re: Czy Wasze dzieci mówią Wam co chcą dostać ? 01.12.10, 10:51
          u nas chce przez sekundę jak coś zobaczy na reklamie ,potem co innego i tak w kółko ,generalnie mam z jej prezentem największy problem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka