Dodaj do ulubionych

Herbatka z dodatkami

01.12.10, 08:06
czekam na cos ciepłego do picia a,ze juz musze zmykac do pracy to czestuję zieloną herbatka z rózą i rogalikami z powidłami.
Miłego dnia !
Obserwuj wątek
    • lilka.k Kawa zaprzęgowa 01.12.10, 08:09
      2 pary sanek zaprzegłam na siebie ;), kulig zrobiłam i heja do przedszkola, a ze posypali chodniki i był opór, to Franek wołał: "Dawaj, mama, dawaj!", A Antek: "Mama, szybciej"..
      i tak jakoś poszło...przygotowałam się i buty górskie założyłam, ale ludzie się na mnie dziwnie patrzyli ;), ja taka mała i te 2 pary sanek ;).
      Ale spoko, dałam radę ;)
      • dorka3078 Re: Kawa zaprzęgowa 01.12.10, 08:15
        hihi lilka już to sobie wyobraziłam ,ludziska to na wszystko dziwnie patrzą
        witam się i ja z mroźnej ale bezśnieżnej krainy,chyba tylko mój rejon na razie oszczędziło
        ja już po kawce ,a na śniadanie pożarłam kawał tortu tiramisu z wczorajszych urodzin m ,a co tam, ale chyba mi niedobrze
        Miłego dnia wszystkim
      • burdziaa Re: Kawa zaprzęgowa 01.12.10, 08:16
        swietnie Lila ! ja tez planowałam powrót z p-kola na sankach ale niestety,za daleko,kilka głownych ulic z tirami po drodze :( ale mamy górke za blokiem i rzekę :)))
      • pabia_a Re: gorąca czekolada 01.12.10, 08:18
        na dworze -17 stopni brrrr, my dzisiaj siedzimy w domu, bo wczoraj w aucie zablokowały się hamulce i ledwo dojechaliśmy do przedszkola, więc samochód w naprawie, a sankami na daleko i za zimno do przedszkola;) późnej pojedziemy sankami odebrać autko
    • domatorka.amatorka Re: Herbatka z dodatkami 01.12.10, 08:15
      to i ja poproszę coś na rozgrzanie;)
      mróz -15 a że Młodszy jest z tych ciepłolubnych to zrobiliśmy sobie dziś wolne od przedszkola, Adrianna też w domu, bo ma zapalenie oskrzeli:/
    • lucy_cu Re: Herbatka z dodatkami 01.12.10, 08:29
      Herbatka u Burdzi- jak się pięknie dzień zaczyna. :-)

- 15. Dzieci poszły do szkoły w spodniach narciarskich.

Lilka, cicha woda brzegi rwie- niby filigran, a krzepa jak u chłopa! :-))))

Plan na dziś- indyk do piekarnika, w pomidorach. Prasowanie- ale mało (obiecałam sobie, że nie będę dopuszczać do stanu zawalenia domu czekającymi na zmiłowanie ciuchami i będę prasowac na bieżąco). Potem spacer z najmłodszymi. A po południu, po obiedzie- wielkie fabrykowanie kartek świątecznych. Nakupiłam przeróżnych cudeniek do naklejania- będzie fajnie.

Wczoraj zawiesiliśmy kalendarz adwentowy (mamy taki wielokrotnego użytku- wielki welurowy Mikołaj z kieszonkami), naładowaliśmy czekoladkami. Wytłumaczyliśmy Teresi, że kiedy "dożremy się" do numeru 24, będzie choinka i Święta. Jakieś 15 minut później przyłapaliśmy ją majstrującą przy tej właśnie kieszonce. :-))))

Miłej środy, Dziewczyny!
      • aga_junior Re: Herbatka z dodatkami 01.12.10, 08:42
        Była już kawka z miodem. Lubię te poranki z M. biedny od 6.00 rano odpalał mi samochód :-) bo mój akumulator daje rade tylko do -16 :-/
        Teraz nie wiem ile jest mrozu ale jest zimno i biało.
        W nocy młody nie mógł oddychać przez zatkany nos, dziś wizyta u laryngologa i mam nadzieję, że pani doktor coś nam pomorze.
        Dziś w planie
        prasowanie ( dołączam do klubu lucy) i też skład obietnicę, nigdy więcej góry fachów za drzwiami :D
        jakaś zupka dla Maciusia bo nie chce jeść, a na zupkę może się skusi.
        załatwić sobie recepty
        negocjować nową umowę z upc
        i inne.... bieżące sprawy.

Miłego dnia dziewczynki ;-)
      • dorka3078 Re: Herbatka z dodatkami 01.12.10, 08:43
        lucy Teresia wymiata ,u mnie dlatego nie ma kalendarza adwentowego ,nie ma szans aby dotrwał
        • malea1 Re: Herbatka z dodatkami 01.12.10, 08:47
          Ja się witam z poranną pracową kawką. Chwila wytchnienia i się zabieram za robotę.
          Miłego dnia :)
        • cui Re: Herbatka z dodatkami 01.12.10, 08:51
          Pyszna kawka na mroźny poranek.
          W Krakowie "tylko" -11. Po ubiegłorocznej wymianie akumularota i wizycie u elektryka moja auto odpala bez zarzutu :)
          Lilka - dobrze, że nie wołali "jalla! jalla!" - jak na wielbłąda. Mój mąż poinstruował w ubiegłym roku Mikołaja, że tak się woła :)
          Lucy - ale macie fajnie. Wrzuć zdjecia karteczek.
          Dziś po pracy jadę kupować świąteczne prezenty. Mam nadzieję, że będę już z kilkoma do przodu.
          Miłego dnia Dziewczyny!!!
          • f3f Re: Herbatka z dodatkami 01.12.10, 09:08
            Juz po kawce w pracy. Dotarcie do przedszkola obyło się bez większych problemów i płaczów :)
            Michał kalendarz adwentowy rozpoczął już rano tuż po śniadaniu, a tuż przed wyjsciem do przedszkola pokazał, że dwójkę zje jutro :))
            • a090707 Re: Herbatka z dodatkami 01.12.10, 10:02
              Kawa jak zawsze. Jak my dzis szlismy do p-la bylo -23 stopnie ! Dobrze, ze nie wieje. Podrzucilyscie mi pomysl z tymi sankami, zrobie malemu niespodzianke i bedzie wracal na sankach :)
            • gismol77 Re: Herbatka z dodatkami 01.12.10, 10:04
              dosiadam się z szybką ziołową herabtką, zaraz lece na angielski.
              dziewczyny w placówkach choć lekko ni e było, samochód zasypany i stwierdziłam, że zanim go odśnieże to będzięmy dochodzić do szkoły ale zawierucha u nas dziś straszna i -13 o 7.40 było.
              potem mam jechać do wro ale tak bardzo mi się nie chce w te pogode.
              miłego dnia
    • lucy_cu Dzięcioł, sikorka i kawał Jaksiorka ;-) 01.12.10, 10:14
      Siedzimy w kuchni. Piję herbatę i zabieramy się za obiad. Jakoś dzisiaj wszelkie prace idą jak z płatka. Odwaliłam kawał porządków w chałupie, uff. Na chwilę czysto, w miarę. ;-P
      Ptaków w ogrodzie pełno, porozwieszaliśmy im przysmaki.
      img21.imageshack.us/img21/6016/0004347.jpg
      img822.imageshack.us/img822/8005/0004355.jpg
      • lilka.k Re: Dzięcioł, sikorka i kawał Jaksiorka ;-) 01.12.10, 10:19
        to drugie zdjęcie mnie powaliło. Piękne. A chłopak cud malina i te oczy!!!
      • tri-mamma Re: Dzięcioł, sikorka i kawał Jaksiorka ;-) 01.12.10, 10:37
        Wow!
        Lucy - jaki on już jest DUŻY CHŁOP!!!!
        U mnie widoki za oknem podobne :) Śniegu po pachy. Huśtawka ogrodowa zasypana po siedzienie :)

Lilka - fantastycznie!! A i krzepa niezła!!!

Od wczoraj mój M wozi swoją mamę na ursynów na radioterapię, a ja zostałam sama z odwożeniem dzieci. Oj, ciężko przez ten śnieg i zasypane drogi przejechać. Generalnie nasz dzień zaczyna się od 4 rano, kiedy mój M wstaje i odśnieża podjazd, samochody, odpala mój, żeby sie rozgrzał i żebym nie miała problemu potem z dziećmi, potem ja wstaję o 5 :) No i wychodzimy z domu o 6.30 :)) Teraz czuję, jakby popołudnie już było!!

A dziś w planach wycieczka do gazowni do Błonia. Może nam gaz podciągną do budowy za free. Zobaczymy co się da załatwić :)

Ciekawe ile czasu będziemy wracać z p-kola. Dobrze, że mam telewizorek w samochodzie i bajki włączam w chwilach kryzysowych :)

No to miłego dnia!
        • gosia399 Re: Dzięcioł, sikorka i kawał Jaksiorka ;-) 01.12.10, 10:49
          fajnie do przedszkola na sankach my smigamy przed domem,fajnie jest:)
          u mnie dziś -15stopni chos teraz to juz -13termometr pokazuje
          kakao wypite
          sniadanko zjedzone
          spalismy do 9
          ja na 13 do pracy
          kuba z tata zostaje w domu
          dzis tez nie zawiozłam go do przedszkola kocham te nasze poranki razem
          miłego dzionka kochane
          musze sie pochwalić(a co tam tak si,e ciesze)Kubus od jakiegos czasu powtarza wszystkie nowe wyrazy po swojemu ale mówi i całkiem całkiem mu to wychodzi wiec nie mam juz takiego niemowy jak myslałam w domku
          taka dumna z niego jestem kiedy mówi "tjaktojjj"-traktor czy mówi całym zdaniem"mama dajjj picieee"wiecie o co mi chodzi /tak duzo teraz się nauczył wowww
          pozdro
          • pabia_a Re: druga kawa 01.12.10, 11:00
            dzisiaj z małym robiliśmy aniołki z masy solnej, właśnie skończyliśmy zabawę:) i szykujemy się na sanki
            • ankas4 Re: druga kawa 01.12.10, 11:59
              Kawkę pije z Wami,zimno strasznie na dworze brrr.
              • zabka11 Re: druga kawa i musli 01.12.10, 12:47
                Zimno brr....ale jeszcze 2 h i do domku, zawinę sie w kołdrę, ok. 17tej i nie wyjdę do jutra;)
                Lucy ale masz cudo, kolejne zresztą w domku:)
                Lilka mała jesteś, ale krzepę masz;)
                Ok...do pracy czas:)
                • dorka3078 Re: druga kawa i musli 01.12.10, 12:57
                  kawkę rozpuszczalną zaraz zaleję ,pranie zdjęłam poprasowałam zgodnie z tym co napisała dzisiaj lucy ,ja również nie zamierzam dopuscić do zalegania prasowania,
                  słoneczko piękne u nas, zaraz czas zająć się obiadem
                  • aga_junior Re: druga kawa i musli 01.12.10, 13:39
                    To ja wyrodna matka jestem.
                    Junior siedzi od rana przed pudłem i je suche bułki :D

Ja w między czasie załatwiłam mnóstwo spraw :-) wypiłam kawkę z mężem. Ugotowałam krupniczek, poszłam odpalić samochód (ale ruszył bez problemu)...itd
                    Może młodemu wraca apetyt skoro tak żre te bułki, ciekawe czy zupkę zje ;-)

Lilka ja ci powiem, że krzepę musisz mieć, takich dwóch kloców ciągnąć to nie prosta sprawa :-)

Przede mną druga część dnia i znowu mnóstwo spraw ale nie spieszę się powoli...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka