Dodaj do ulubionych

Wczesnoporanna herbatka z malinami!

07.12.10, 04:26
Witam się z herbatką ja zombie co spać nie może ,to już któryś raz tak wstaję ,normalnie masakra ,wczoraj byłam na usg ,mały Miłoszek waży już 1100g , wód mam w sam raz (byłam pomierzyć bo w ostatniej ciąży się wchłonęły) no i jest ok.
Miłego dnia
Obserwuj wątek
    • dziunia27 Re: Wczesnoporanna herbatka z malinami! 07.12.10, 06:34
      u mnie kawka;) za oknem w miare "tylko" -3;) jak ostatnio było -15 to prawie płakałam;)
      Milego dnia!
    • lucy_cu Re: Wczesnoporanna herbatka z malinami! 07.12.10, 07:04
      Ale leci czas. I Małemu waga leci do góry. Świetnie, że wszystko ok. :-)

U nas -1. Uuu, będzie chlapa dzisiaj- wolałam te minus 23, słowo daję.

Dzisiaj po wieczór muszę do Krakowa na balet, takie łażenie po chlapiącym-ciapiącym śniegu w mieście jest wredne. Obiecałam Teresi, że podczas zajęć Emilki skoczymy sobie z Jaksą na Targi Bożonarodzeniowe. No to mamy plan na dziś.

Miłego dnia, Dziewczyny!
    • domatorka.amatorka Re: Wczesnoporanna herbatka z malinami! 07.12.10, 07:10
      dżem dobry:)
      u nas chlapa, wieje, aż się nie chce z domu wyjść:/
      wczoraj była gonitwa to dziś luźny dzień, byle Młodszego dowlec do przedszkola

Dorka oby nadal wszystko szło dobrze:) czy ja dobrze rozumiem, że Miłoszek będzie kolejnym usprawiedliwieniem nieobecności na zlocie:>
    • fassollka Re: Wczesnoporanna herbatka z malinami! 07.12.10, 07:21
      Dzień Dobry,
      popijam herbatę z cytryną i czekam na nianię. Wczoraj byliśmy na wizycie kontrolnej, w czwartek Brunek w końcu może wrócić do przedszkola, ufff...

Miłego dnia!

P.S. Jak czytam o tych Waszych ciążach, maluszkach... to mnie tak... ściska w dołku.
      • malenkie7 Re: Wczesnoporanna herbatka z malinami! 07.12.10, 07:54
        ech, u nas ciezko. od dwoch dni probujemy, aby mlody spal w swoim pokoju. przez czas choroby, kiedy to tak okrutnie kasłal, spal ze mna w naszej sypialni. no i od dwoch dni mamy pobudke o 6 rano, kiedy to mlody budzi sie i od razu do nas przybiega. dzisiaj zazyczyl sobie kaszke, wypil, i zaczal histeryzowac, ze w naszym lozku nie ma jego kolderki z pieskami. tak sie nakrecil, ze zwymiotowal prosto na mnie. dostal jakiegos ataku histerii, zmeczyl sie, teraz wlasnie spi sobie obok mnie, Pawel tez spi, a ja kuzwa nie moglam juz usnac.
        w planach wizyta kontrolna u pediatry z wynikami badan.
        i do pracy - bo robota czeka.
        milego dnia kobietki!
        • iki2007 Re: Wczesnoporanna herbatka z malinami! 07.12.10, 08:15
          Ja z kawą ale to z pewnością nie ostatnia dzisiaj. Młodego nie puszczam do przedszkola kaszle troche a w sobote mamy imprezę rodzinną przekładna już kilka razy. Miłego dnia!! A w Łodzi -1, chlapa będzie brrrrr
          • burdziaa Re: Wczesnoporanna herbatka z malinami! 07.12.10, 08:37
            u nas pada snieg z deszczem,wczorajszy dzien tak pełny wrazeń-cudnie był zorganizowany Mikołaj w p-kolu a jaki był piękny !
            Dorka to wspaniałe wiesci,niech rosnie Maluszek.Fasolko Kochana zobaczysz,ze jeszcze przyjdzie dla Ciebie ten czas,kiedy bedziesz mogła sie cieszyc nowym zyciem,młodziutka jestes-wszystko przed Tobą !
    • zabka11 Re: Wczesnoporanna herbatka z malinami! 07.12.10, 08:32
      Szybka kawka z Wamii do pracy:)
      Jasiek poszedł pierwszy raz z uśmiechem do przedszkola!@!!!! Hip, hip...hura:)
      • maryjka60 Re: Wczesnoporanna herbatka z malinami! 07.12.10, 08:49
        Aniu cieszę się, że Jasio dzisiaj tak super poszedł, ostatnio myślałam o Was. Moja też poleciała dzisiaj sama, a przede mną leniwy, spokojny dzień z Maciem, najważniejsze, że mąż w nocy wraca. Cieszę się z odwilży bo mnie te mrozy i śniegi dobijały, bałam się autem jeździć a i pchanie wózka przez te zaspy nie było lekkie. Miłego dnia Kochane.
    • cui Żaaaabkaaaa! 07.12.10, 08:55
      Rewelacja! Super :D Jeszcze Jasiek tak polubi przedszkole, że nie będzie chciał wracać do domu ;)

Matko, jaka podła dziś pogoda. Ja też wolę minus-ileś-tam niż taką pluchę. Wstaję rano, myję głowę, układam fryz i d...pa. Wyglądam jak zmokła kura... ;D
      Kawa wypita, do roboty marsz!
      Miłego dnia Dziewczynki!
      • lilka.k Re: Żaaaabkaaaa! 07.12.10, 09:12
        No, zabka, super, super, brawa dla JAsia :)
        My dzis zaspalismy trochę, za dobrze się nam spi..chłopaków musze budzic, a to dziwne, może coś się wykluwa..
    • klarysa007 Re: Wczesnoporanna herbatka z malinami! 07.12.10, 09:15
      Kawa z miodem, a za chwilę biegnę na zakupy. Musze kupić coś eleganckiego, bo mnie zaprosili do urzędu miasta na wigilię z racji mojego stowarzyszenia. Będę się lansować :)

Aniu, super, że Jasiowi się wreszcie spodobało :)
    • amalota Re: Wczesnoporanna herbatka z malinami! 07.12.10, 09:20
      A ja ciagle w domu, już po pierwszym rzyganiu (strasznie jestem oslabiona i chyba trochę odwodniona).
      Pogoda rzeczywiście fatalna, ale może przynajmniej sprawdzą nam dach, czy został dobrze zrobiony. Mam nadzieję, że na święta wróci zima taka, jak była w ostatni wknd, bo było pięknie.
      • boazeria Re: Wczesnoporanna herbatka z malinami! 07.12.10, 09:30
        Jak to bosko wstać rano kiedy dziecko pierwszy raz nie budzi się z gorączką! :-) Aż się żyć chce.
        Wyniki wszystkie porobione i nic nie wyszło. Czekamy jeszcze tylko na kał i tą glistę z krwi.
        Wreszcie możemy wyjść na normalny spacer.

W planach nuuuuuuudddddddy :-)) Wczoraj podłączyli nam dekoder HD PRV i bawimy się od rana w przewijanie, zatrzymywanie i nagrywanie. Mały wzniebowzięty bo ma Disney Playhouse, CBebiees. MIni MIni poszło w odstawkę.

Wczoraj wody nie było więc zlew straszy.
    • agatka_1979 Re: Wczesnoporanna herbatka z malinami! 07.12.10, 09:37
      ja dzis mam opieke, wiec mam chwilke by zobaczyc co sie u Was dziewczyny dzieje! Olga padla - ten ranny ptaszek zima czy lato wstaje ok 5tej, co z tego ze za oknem ciemno... Marlenka w przedszkolu, niestety dzis z placzem bo nie ma jej ulubionej kolezanki... tak sie ta moja cora zzyla z Natalia z bloku... a my jej chcemy zaserwowac przeprowadzke... ehh...
      pozdrawiam serdecznie wszystkie forumki!
      Agata
    • tri-mamma Re: Wczesnoporanna herbatka z malinami! 07.12.10, 09:47
      AAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!
      Już mam dość. Każdy chyba ma swoje granice...

Od ponad tygodnia mąż mój wozi swoją mamę do centrum onkologii rano. Muszą tam być na 7, więc z domu wychodzi o 4, jedzie po nią i na zabiegi. Czasami wogóle nie wraca do domu, jak późno konczy, tylko nocuje u teściów i rano jadą...

No i dziś właśnie tak było.

Wczorajszy wieczór był koszmarny, wszyscy płakali, a ja myślałam, że zaraz wyjdę.....

Dzisiejszy poranek zacząl się, jak zawsze o 5, Franek wsta z rykiem. I tak ryczał całą drogę, w p-kolu, i z powrotem. Cała poranna jazda z zakupami porannymi włącznie zajmuje nam 2 godziny. Zwykle to M wozi dzieci, a ja je potem tylko odbieram. Dziś Franek zbojkotował wszystko i wszystkich i już.
      A mi głowa pęka i coraz gorzej się czuję. Od ponad tygodnia jestem chora i nawet nie mam kiedy do lekarza pójść. Już nawet przestałam mówić.. Głos mi siadł.
      A M wraca później, bo skoro rano go nie ma w pracy, to popołudniu nadrabia.

Ja wysiadam.

Tyko kto się tym całym towarzystwem zajmie? He?

No to sobie pomarudziłam. Już mi lepiej, bo M tego przecież nie powiem, bo będzie, że robię wyrzuty, a jego mama taka chora....

Dziś w p-kolu u dzieci Mikołaj. Ale fajnie!!! Wczoraj zaniosłam paczkę dla Zosi, taką bezpieczną, żeby jej nie było przykro, jak dostanie słodycze i jej zabiorę... straszne, co? Na szczęście siostra myśli o wszystkim i w porę mi zaproponowała, żebym dla niej przygotowała sama coś.

Lecę, bo kupę roboty na mnie czeka.

No to miłego dnia!
      • lucy_cu Re: Wczesnoporanna herbatka z malinami! 07.12.10, 10:00
        Tri, idź może jednak do lekarza, bo coś aferzasto to wygląda. Biedna jesteś- znam to, znam, nawet pochorowac sobie nie można. ;-) Dzięki temu zwykle człowiek szybko się zbiera do kupy. ;-) Ale, jak widać po Tobie, do czasu....Trzymaj się tam, Kochana!

Zabko, super wieści- Mały jest zuch!

Amalotka- jak fajnie, że rzygasz. ;-P Podzielam entuzjazm Twojej lekarki w kwestii radosnego wyrzutu hormonów. ;-) Nie, no żartuję- oby odpuściło w miarę szybko!
        • aga_junior Re: Wczesnoporanna herbatka z malinami! 07.12.10, 10:20
          Tri - mama a bierzesz coś z dopalaczy? bop jak nie pomagają ci środki bez recepty to może warto iść do lekarza? Ja w tym roku to wygrzebuje się spokojnie z przeziębień. Ale w tamtym roku dużo chorowałam. Nie dziwię ci się, że masz dość, kto by nie miał :-/
          Ściskam mocno wirtualnie ;-)

Zabka no widzisz doczekałaś się :-)!!!! Suuuper! Brawa dla Jaśka

Boazeria ja walczę z upc bo tez chciałam zmienić dekoder na taki z nagrywarką ale nawet nie wypowiadam się o traktowaniu klienta bo mnie nosi :-/!!!!!!
          Jak Erykowi badania wyszły dobrze to co dalej? Ciekawe co lekarz powie?

U nas dziś dzień badań, rano byliśmy z Maciusiem w laboratorium. Trochę płakał ale strasznie dużo mu tej krwi ukradli :D Jak zwykle w takich sytuacjach M z nami pojechał i to on go trzymał. Jutro wyniki a dziś mam nadzieję odbiorę posiew z nosa. Niestety młody dziś w nocy dostał stanu podgorączkowego i brzydko kaszle. W sumie to sama nie wiem co dalej :-/
          Andżela się rozkłada :( co z tego, że młodemu laryngolog zakazała chodzić do przedszkola jak starsza i tak co nie co przyniesie ze szkoły MASAKRA.

U nas też odwilż, wszędzie mokro. Dla mnie problem bo ciśnienie spada. Najlepiej jak jest -5 i słońce :D

Miłego dnia dziewczynki ;-)
          • tri-mamma Re: Wczesnoporanna herbatka z malinami! 07.12.10, 10:41
            Biorę gripex max, ale chyba nie pomaga.. :)

Lucy, ty dla mnie wzorem do naśladowania jesteś. Ja nie powinnam narzekać, bo pewnie przy tobie mam lajcik. ;P
            Dzięki za miłe słowa na pocieszenie. Już mi lepiej trochę na duchu. Bo fizycznie to niezbyt..

Te wszystkie choróbska niech spadają, kurde no! Od naszych dzieci i od nas! WYNOCHA!!!!!!
            • lucy_cu Re: Wczesnoporanna herbatka z malinami! 07.12.10, 11:13
              Pomógłby odpoczynek w łóżku przez parę dni, heh...Idź do lekarza, pewnie trzeba łyknąć jakiś konkretny dopalacz.

Wiesz, Tri, ja za to napiszę, że nie mogę wyjść z podziwu, że dajesz radę pracowac przy Twojej gromadce. No to sobie pokadziłyśmy. ;-)
          • boazeria aga-junior 07.12.10, 12:09
            Aga badania wyszły ok. Lekarka bardzo wnikliwie je analizowała.
            Czekamy jeszcze na glistę z krwi i pasożyty z kału.
            No i mamy skierowanie do Poradni Immunologicznej.

Mały nie ma gorączki. Kaszel mokry. Za to fluki z nosa znowu zielone.
            Martwi mnie też to, że od jakiegoś czasu ma okropnie zimne ręce- dosłownie lodowate mimo siedzenia w domu. No i poci się okropnie. PO 3 minutach od położenia do łóżka ma mokre włosy i całą pościel.
            • aga_junior bozeria 07.12.10, 12:23
              To dobrze, że wyniki wyszły dobrze. I macie plan dalszy.
              Ja małego chyba też przebadam na robale. Pójdę z wynikami do lekarza to pogadam, niech da skierowanie.
              Ja zimne ręce mam "całe życie" i stopy. To podobno kłopoty z krążeniem
    • asiak_83 Re: Wczesnoporanna herbatka z malinami! 07.12.10, 13:24
      Zielona pracowa herbatka :) Za oknem plucha, pogoda łóżkowa. Nic tylko spać...
      Anmroz - ja też dzień witam rzygankiem, to taki rytuał na dzień dobry. Będzie lepiej, zobaczysz :)
    • borowka78 Re: Wczesnoporanna herbatka z malinami! 07.12.10, 13:25
      Herbatka miętowa.
      Pracy full.
      Za oknem pięne słońce :)
      jeszcze 11 dni pracy ;)
      no to pa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka