Dodaj do ulubionych

buty ortopedyczne - refundacja

04.01.11, 15:10
Lipcowa Zuzka ma koslawe kolana. Ortopeda do tej pory byl dobrej mysli, tzn, ze samo sie naprawi, ale po ostatniej kontroli zapisal buty ortopedyczne.
Czy to w miare szybko sie zalatwia w NFZ? Ktos ma doswiadczenia?
Obserwuj wątek
    • bubunia1 Re: buty ortopedyczne - refundacja 04.01.11, 16:07
      ja na "lecącą" piętę kupiłam ortopedyczne buty + wkładki w specjalistycznym sklepie; przyjemność kosztowała 260zł,
    • latortura Re: buty ortopedyczne - refundacja 04.01.11, 20:41
      tak, mam doswiadczenie - NIGDY nie liczyc na NFZ ;)

gdy Igorek miał z 1,5 roku wykrzywiał nóżki na zewnątrz, tzw. szpotawość - ortopeda pocieszała, że "same sie wyprostują" po czym stwierdziłą, że to moze krzywica ;/
      taka lekka rozbieżność w diagnozie,

powiedział, ze buciki ortopedyczne nie sa potrzebne,
      mimo wszystko kupilismy takie butki i Igusiek chodził w nich po domu, zmienialismy je 3 razy, w miare jak rosła nóżka,
      dzis nóżki ma proste i cieszę sie, ze nie czekalismy az same sie wyprostują,

mielismy między innymi takie:

allegro.pl/trzewik-prof-nemo-zdrowa-stopa-roz-28-i1396877140.html
      wczesniej były chyba firmy dawid, równiez takie wysokie tylko na sznurowanie i całe podziurkowane - żeby stopa oddychała,

pozdrawiam
      • zumali Re: buty ortopedyczne - refundacja 08.01.11, 10:18
        Moja Mala odkad chodzi nosi butki profilaktyczne Tombut. Troche Jej sie zmniejszyla ta koslawosc na poczatku, ale od 6 m-cy nie ma zadnej poprawy. Teraz mamy zrobic buty, ktore zapisal ortopeda i nie wiem czy pchac sie z tym do NFZ - tzn, czy refundacje zalatwia sie w miare szybko (musimy jechac specjalnie ok 60km w jedna strone), czy zrobic je prywatnie.

No niestety z lekarzami to ... ciezko trafic dobrze :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka