Dodaj do ulubionych

chustowe mamy - porady potrzebuje

04.01.11, 21:41
chce zakupic chuste tkana i nie wiem jaka. poprosze o opinie i rady :))
teraz uzywam MobyWrap'a.
Obserwuj wątek
    • lipiec_2007 Re: chustowe mamy - porady potrzebuje 04.01.11, 22:43
      wybierz taka, ktora podoba ci sie kolorystycznie, a cena miesci sie w twoim budzecie. serio.

ja bardzo lubie zary firmy ellevill (jak dla mnie na uwage zasluguje aubergine i infinity)
      lubie tez indio i jego wzor firmy didymos.

jesli zas lubisz pasiaki, to popatrz sobie na chusty firmy girasol, neobulle albo klasyk firmy didymos katja lub eva, czy firmy storchenwiege ulli lub inka.

moja pierwsza chusta byla jednokolorowa storchenwiege - uwazam, ze te chusty sa super.

no i rodzima produkcja, ktora wyrobila sobie juz marke i uznanie wsrod mam na zachodzie, to firma nati.

chyba nie bardzo pomoglam:) powiedz chociaz jaki chcesz kolor....
      • mimi_mm Re: chustowe mamy - porady potrzebuje 04.01.11, 23:29
        o matko! az tyle tych firm jest????
        wstepnie ogladalam paski z nati.
        • ri.ka Re: chustowe mamy - porady potrzebuje 04.01.11, 23:57
          od ilości firm to można zawrotu glowy dostac a jak do tego pomyslisz o tych wszystkich kolorach to juz wogóle

na naszej Stowarzyszeniowej stronie internetowej w zakładce o noszeniu/gdzie kupic
          www.chusty.net/a/?page_id=12 masz zebrane chyba wszystkie firmy chust i miejsca gdzie mozna kupic nowe i uzywane chusty
      • ri.ka Re: chustowe mamy - porady potrzebuje 04.01.11, 23:51
        ja jako pierwsza tkana chustę polecam chuste 100% bawełna bez domieszek najlepiej splot skośno-krzyzowy a nie zakardowy
        dlatego ze lepiej pracuja i się dociagaja a przerzucajac sie z elastyka musisz się nauczyc dobrze dociagac chustę i bawełna skosno-krzyzowa ci to ułatwi
        jesli chodzi o kolory to najczęsciej sa to paski choc to tez ma plus bo sa różne mocno widoczne brzegi

co do firmy to juz upodobania własne najlepiej jest jak mozesz pomacac, powiazac, wypozyczyc rózne chusty i sobie wybrac bo kazdemu odpowiada cos innego wiec jesli możesz popróbowac to skorzystaj z tego i wtedy decyduj

i tak jak lipiec_2007 napisała niech zadecyduje twój budzet i upodobania kolorystyczne
        i pamiętaj że chusty używane bywają tańsze a jesli nie sa uszkodzone (tylko takie sie kupuje) to nie traca swoich własciwości i bez problemu można im zaufać

ja osobiscie bardzo lubie chusty Storchenwiege ale lubię (choć nie mam) chusty Zara odpowiadaja mi też chusty Nati
        natomiast ni jak nie pasują mi Didymosy poprostu nie lubie z róznycjh powodów a to mercedesy chustowe
        a osobiście nie polecam chusty bebelulu bo z jednej strony ma taki meszek i naprawde dociąga się koszmarnie

-
        • boazeria Re: chustowe mamy - porady potrzebuje 05.01.11, 08:45
          ja mam hoppediz z allegro
          podoba mi sie ze ma kieszonke i moge w niej zapiac dokumenty, klucze, komorke.........
          ma tez jakis filtr przeciwsloneczny na lato i w zestawie ksiazka z wiazaniami
          ale wg mnie droga
          allegro.pl/hoppediz-chusta-do-noszenia-4-6m-18-wzorow-i1381761947.html
    • lipiec_2007 Re: chustowe mamy - porady potrzebuje 05.01.11, 08:56
      mimi

a tak w ogole to ja mam w domu kilka chust. zapraszam. mozesz pomacac, zalozyc, pogadac:) wydaje mi sie, ze jestes spod wawy, tak?

moja nati fale dunaju darzylam wielkim sentymentem. bardzo zaluje, ze ja sprzedalam...
    • lucy_cu Re: chustowe mamy - porady potrzebuje 05.01.11, 09:52
      Ja kocham Didymosy, zwłaszcza żakardowe.
      Ale nosić mozna naprawdę w czymkolwiek, nawet w szarym płotnie, grunt to dobre wiązanie.
      Więc, jak Ci tu dziewczyny mądrze radzą, wybierz ulubiony kolor i kup. Zawsze można bez problemu chustę potem sprzedać i próbować z inną, aż znajdziesz swoją miłość. ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka