Dodaj do ulubionych

dzien babci/ dziadka

11.01.11, 16:46
moze jeszcze za wczesnie, ale mam pytanko; czy Wasze maluszki razem z Wami zaczynaja juz przygotowywac prezenty, laurki itp na Dzien Babci/Dziadka?
mi jak na razie nic fajnego do glowy nie przychodzi oprocz korali z filca lub makaronu...:)
moze tu na forum "sciagne" jakis fajny pomysl :)
dzieki i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • burdziaa Re: dzien babci/ dziadka 11.01.11, 19:26
      Tak,wspolnie zrobimy laurki i wyslemy pocztą :)
      • ankas4 Re: dzien babci/ dziadka 11.01.11, 20:54
        U nas w przedszkolu ma odbyc sie przedstawienie dla babć i dziadkow wiec to bedzie zapewne głowny prezent, a po tym zaprosimy w imieniu Tymka do kawiarni na kawe i ciastko.
    • spodnica_w_kratke Re: dzien babci/ dziadka 11.01.11, 21:28
      u nas w przedszkolu tez cos bedzie, dzis dziadkowie dostali zaproszenie:) a my,a w zasadzie ja;), robimy kalendarz ze zdjeciami dziewczynek i jednym wreczamy, drugim wysylamy poczta. No i pewnie wadniemy jeszcze z ciastkiem i kwiatami we wlasciwy dzen, bo w pszkolu impreza dzien przed.
      • dziunia27 Re: dzien babci/ dziadka 12.01.11, 06:51
        kurcze ja niemam pojęcia co podarować ;(
        kubki juz mają ze zdjęciem, poduszki, kalendarze tez juz były ;(
        laurke? tylko jaką? Julka to narazie gryzmołki odstawia na papierze;)
        • klarysa007 Re: dzien babci/ dziadka 12.01.11, 07:28
          W przedszkolu będzie akademia, Marta już ćwiczy wierszyk :) Będą też tam robili upominki dla dziadków. W domu odbywa się produkcja laurek z dużą ilością brokatu, jak z każdej okazji zresztą, bo Młoda wszystko brokatuje! Jakoś nikomu nie przeszkadza, że nie bardzo wiadomo co na nich jest :D
    • amalota Re: dzien babci/ dziadka 12.01.11, 08:41
      U nas w przedszkolu są jasełka i babcie i dziadkowie są na nie zaproszeni. Dzieciaki mają warsztaty decupage (czy jak to się pisze:)) i przygotowują na nich prezenty. My dodatkowo wydrukujemy zdjęcia, ktore Jasiek miał robione przez profesjonalnego fotografa i oprawimy.
      Z tym zaproszeniem do kawiarni to fajny pomysł. Jak Jasiek będzie miał siłę po występach to też tak zarobimy
    • olcia.kaktus Re: dzien babci/ dziadka 12.01.11, 09:51
      planujemy razem upiec i ozdobić ciasteczka w kształcie serduszek, zapakujemy je w ładne woreczki celofanowe
    • qwoka Re: dzien babci/ dziadka 12.01.11, 13:12
      U nas dzisiaj o 10ej były jasełka z tej okazji. Niestety taki termin, ze tylko jedna babcia mogła przyjechać. Nie wiem jeszcze co przygotujemy na nastepny tydzień. Dobry pomysł Olci z tymi ciasteczkami w kształcie serca.
    • guciowamama Re: dzien babci/ dziadka 12.01.11, 17:43
      Zobaczcie jakie pysznosci :-)
      dla dziadka: chocolissimo.pl/do/item/3075-PLDZIA/Narzedzia-dla-dziadk
      i dla babci: chocolissimo.pl/do/item/3076-PLBABC/Przybory-kuchenne-dl
      • alcea3 Re: dzien babci/ dziadka 12.01.11, 17:51
        U Malwiny w przedszkolu impreza dla babci jest o 9 rano...
        Tak wiem nie na temat, ale mnie to dziś załamało. Co to za godzina?!
        • bubunia1 alcea 12.01.11, 20:52
          bo zakłada się że babcia to babcia /czytaj starsza pani/ i siedzi w domku na emeryturze i o 9 z radością gdzieś się wybierze ;D
          no cóż...
          nasza babcia jest jeszcze pracująca /pewnie jak większość/ więc nawet do naszego przedszkola na 15.30 też musi się urwać z pracy ;)

a co do prezentów to moi rodzice sami chcą zdjęcie 10x15 maluchów - taki do postawienia w ramce na komodzie ;)
          • ankas4 guciowamama to jest prześwietne! 12.01.11, 22:08
            Dzieki za link!

No u nas tez na 14 to przedstawienie w przedszkolu dla dziadków i babc,wiec nasi juz uprzedzeni i moja mama sie zwolni godzine przed koncem pracy,a pawla rodzice musza urlop zaklepac;)ale sa bardzo chetni, to ich pierwszy taki dzien obchodzony w przedszkolu,bardziej przezywają niz my czy Tymek;0
            • klaudia020707 ankas 12.01.11, 22:26
              No i to są prawdziwi dziadkowie!
              Nie ważne kiedy i o której godzinie, zawsze gotowi i chętni:)
              • joannakw Re: ankas 12.01.11, 22:47
                u Patryka ma być akademia i kwiatki sztuczne w słoiczkach po koncentracie /ale nie wiem jak to będzie wyglądać w rezultacie
                u Kacpra nie wiem napewno tez coś będzie,
                Kacper ma od 15 ferie i jedzie do babci wiec nie wiem jak to będzie Patryk zostaje w przedszkolu

mamy kalendarz od Patryka ale muszę zrobić kopie na ksero dla wszystkich ale od Kacpra nie wiem, myślałam o koszulkach ze zdjęciami wnuków taką prasowanką, ale nie wiem czy zrobimy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka