16.03.11, 07:17
Greta w przedszkolu. Troche mam nerwa ostatnio- za duzo mysle ;)
Szukam pracy- wczoraj wyslalam 4 podania, 2 propozycje sa w trakcie negocjacji.. Musze sie pospieszyc z praca dyplomowa (lub raczej pracami dyplomowymi).. Maz mnie wczoraj wnerwil i tesciowa tez (chociaz posrednio i pewno niechcacy): M mi chcial kupic kurtke na motor chociaz wymontowal podwojne siedzenie z herleya 2 lata temu (co sie skonczylo awantura) i teraz mi zaproponowal ze nalozy takie dodatkowe a dla mnie to obraza bo mialam swoje podwojne..heh.. a tesciowa dolala oliwy do ognia bo stwierdzila ze na urodziny (mam w niedziele) kupi mi pania do sprzatania (tzn darmowa godzine) i jak maz sie ucieszyl ze fajny prezent (bo szukamy kogos do sprzatania) to mu powiedzialam ze na jego urodziny za 2 tygodnie tez dostanie darmowa godzine sprzatania i zobaczymy jak sie ucieszy.. Taki mam humor ostatnio..
Obserwuj wątek
    • tri-mamma Re: herbata 16.03.11, 07:27
      No to napiję się u Ciebie :)

Dołączam do klubu rozgoryczonych. Oj herbatka z goryczą dzisiaj. Mi to już nawet gadać się nie chce.....

Udanego dnia!
      • zabka11 Re: herbata pomarańczkowa 16.03.11, 09:13
        Kurde ja tez dziś wpieniona....dzieci biedne oberwały...kuźwa...wyrzuty ma jak stąd do Chin.
        Robota, tylko robota...i te moje małe radości, które dziś muszą mnie trochę połechtać, bo chyba przez ten deszcz sił brak....
        Jadę dziś do Kwiatka, sił jej dać i ona mnie tez pewnie naładuje:)
        Miłego dnia kochane
    • guciowamama Re: herbata 16.03.11, 07:44
      Z przyjemnoscia dosiadam sie na herbatke :-) Dzis z Gutkiem zostajemy w domu
      (mega kataru ciag dalszy + kaszel). Przed chwila zadzwonilam do przedszkola i pani powiedziala, ze ... dzis wszystkie dzieci z jego grupy zostaja z powodu choroby w domu - wirus niestety gora.

Narttu alez ubawilam sie z propozycji "prezentu" (choc pewnie tesciowa chciala dobrze). Osobiscie wlasnie zabieram sie za szukanie firmy sprzatajacej po przeprowadzce :-)

Kochane zdrowka, mniej zlosci, slonka i wiele radosci na dzis :-)
      • anmroz Re: herbata 16.03.11, 07:56
        Witam się z ekspresową kawą. Długi dzień dzisiaj, bo pracuję do 20. Zmykam już.
        Dobrego dnia!

Maciuś, maj 2010
        Michał, lipiec 2007
        Martyna, grudzień 1999
        • burdziaa Re: herbata 16.03.11, 08:08
          Dosiadam się z pyszną zieloną herbatką,chłopaki pojechali,a ja tylko chwile posiedze i zmykam gruntowac deski,U nas troszkę deszczyku.
          • cui Re: herbata 16.03.11, 08:17
            Kawa, gorzka, z mlekiem.
            Jak co rano.
            Wczorajszy kalafior mi nie zaszkodził ;)
            Mikołaj w przedszkolu, M. nadal na szkoleniu. Lekka mżawka, ale co tam. Grunt, że wiosna idzie.
            Zabieram się do pracy, bo za chwilę muszę spadać do drugiej firmy.
            Miłego dnia Dziewczyny!
    • lucy_cu Re: herbata 16.03.11, 08:14
      Na poprawę humoru dla wkurzonych- trochę naszej wiosny
      img849.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=1004528.jpg
      Dziś urodziny mojego męża. Tort będzie niezwykły- każde z nas zrobiło z kolorowej masy marcepanowej figurki CZEGOŚ, co się kojarzy z tatą. Mąż padnie- jest i papieros, i książka, i okulary, i...łóżko (bo tata, kiedy jest w domu, lubi spać ;-P), jest też oczywiście łopata archeologa, a jakże. :-)
      Zmykam robić ten tort- bo tylko biszkopt wieczorem upiekłam.

Miłego dnia, Kochane!
      • burdziaa Lucy! 16.03.11, 08:16
        Koniecznie zrób zdjecie tych figurek,chciałabym zobaczyc minę Męża :) wszystkiego dobrego!
        • cui Jaksa na prezydenta!!!! 16.03.11, 08:19
          Rozwala mnie jego uśmiech :D Z tyłu też nieźle się prezentuje :D
      • burdziaa i jeszcze 16.03.11, 08:18
        jak to Jaksa juz sam stoi! Ale ładnie u Ciebie przed Domem
        • leluchow1 Te oczy.... 16.03.11, 08:28
          no boskie są. Lucy jeśli mogę spytać jak dużą macie działkę? Jak wam się mieszka z sąsiadami za płotem? Bo ja mimo że zdecydowałam się na dom na osiedlu to marzę o domu, w którym wyjdę na taras i gdzie nie spojrzę to pustka i wszystko moje :-)
          Nie krępuje cię to że w sumie wszystko widać i każdy wie co robicie? Nie masz wrażenia że jest prawie jak w bloku?
          U nas dziś kawka rozprężona. Piotra wreszcie astma puściła i dzieciak oddycha normalnie. Nienawidzę tych jego katarów które po 1 dniu kończą sie obturacją. Ale przynajmniej wreszcie trafiłam na lekarza który nie leczy każdej takiej historii antybiotykiem.
    • lucy_cu Re: herbata 16.03.11, 08:36
      Hehe, dzięki. :-) Jaksa ma już swoje życie, to zdjęcie z drzewem wiele mówi..;-p
      Tort wrzucę jak skończę- jeszcze nie zaczęłam. ;-p

Działka dokładnie 22 metry x 60, nie jest duża niestety. I niestety jest w środku wsi.
      Ale za parę lat urośnie mi dżungla krzaków naokoło, nie będzie widać sąsiadów. Zresztą to są super ludzie, miło postać i pogadać "przez płot".
      • leluchow1 Re: herbata 16.03.11, 08:42
        No nasza podobna i w sumie do centrum wsi daleko zresztą ta wieś chyba nie ma centrum :-)
        Ale nie czujesz się jak w bloku z kupą sąsiadów wokół? Ja planuje posadzić taką dziką winorośl - rośnie jak chwast jeden sezon a teściowej cały płot obrosło. A z drugiej strony nie chciałabym uchodzić za większe dziwadło niż faktycznie jestem :-)
        • aga_junior Re: herbata 16.03.11, 08:53
          cytrynowa i śniadanko
          zaraz zmykam myć głowę i jadę do siostry na kawę i ploty, uciekam dziś od obowiązków i dzieci, które ostatnio postanowiły upuścić mi krwi :(
          czwartek i piątek będzie w pracy ale się cieszę ;-)

miłego dnia dziewczynki ;-)
          • aga_junior lucy 16.03.11, 08:53
            zapomniałabym Jaksa suuuuper!!!!
            • lucy_cu Re: lucy 16.03.11, 09:00
              Chcesz go? Oddam za darmo- strrrraszny łobuz! :-D
              • leluchow1 Dawaj :-) 16.03.11, 09:06
                lucy_cu napisała:

> Chcesz go? Oddam za darmo- strrrraszny łobuz! :-D

Biorę! Moje dzieci jak mówią o nowym domu to ciągle planują pokoje ten dla Mateusza, ten dla Piotra, ten dla nowego braciszka ...... Może wiedzą o czymś o czym ja nie wiem.....
                --
                lbyf.lilypie.com/lZfhp2.png[/img][/url]
                lb4f.lilypie.com/o4rFp2.png[/img][/url]
                Co dzień budzę się piękniejsza, ale dziś to już przesadziłam... :-)
              • aga_junior Re: lucy 16.03.11, 09:08
                lucy_cu napisała:

> Chcesz go? Oddam za darmo- strrrraszny łobuz! :-D

zamienię się na moją 12 letnią Andżelę :D
                • klarysa007 Re: lucy 16.03.11, 09:21
                  Lucy, ja go wezmę, ja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Na tym trzecim zębatym zdjęciu jest NAJPIĘKNIEJSZY na świecie!!!
                  • lucy_cu Oferta na Jaszczurka nieaktualna 16.03.11, 09:47
                    chwilowo. ;-) Bo tak pięknie zasnął, taki słodki jest i cieplutki...:-) Nie dam!
                    Idę ten tort robić.
        • lucy_cu Re: herbata 16.03.11, 08:59
          A skąd, coś Ty. Z czasem się po prostu tych sąsiadów nie widzi, mimo, że są obok. Krzaki mam nasadzone naokoło, małe są na razie i w tym roku je ścięłam o połowę, żeby się rozkrzewiły. Urosną, będę je trzymać na wysokość tak z 1,80m, bedzie super. Teraz jest goło, wiadomo, ale jak ten zielony mur urośnie będzie super. Winorośl spoko- chwila i masz zielono.

Oczywiście, wolelibyśmy działkę w głuszy- wyszło jak wyszło. Te dwa drewniane domy, sąsiada i nasz, wyglądają ni przypiął ni przyłatał w tej okolicy. Ale, mówię Ci, ogród wszystko załatwi w przyszłości. Mam nasadzoną dżunglę, serio, pięć lat i już będzie w miarę, a za dziesięć będzie bajka.
          • leluchow1 Re: herbata 16.03.11, 09:03
            A co posadziłaś Kurde ja mam alergię na iglaki nie znoszę tujek i innych. Marzą mi się liściaste drzewka i krzaczory. I taki szpaler brzózek choć mój mąż się wygraża że sama będę liście grabić :-) Tylko że ja nawet kaktusa ususzyłam.....
            • lucy_cu Re: herbata 16.03.11, 09:45
              No, ja też za iglakami nie przepadam. Bardzo niechętnie sadziłam te jałowce, które mi chronią dom przed śniegiem. Ale to mus był, trzeba było szybko coś dużego a gęstego, bo jak sieroty sobie zrobilismy za niski fundament, a działka ma spadek.

Naokoło w żywopłocie mam berberysy, pigwowce, róże pomarszczone, derenie, śnieguliczki, pęcherznice, głóg. Tylko to wszystko miało w zeszłym sezonie może po pół metra, a teraz ściachałam ostro, bo tak trzeba. I na zdjeciach nawet nie widać, że coś rośnie, póki lisci nie ma. ;-D
              Założenie jest takie, że to ma być taki półdziki, różnorodny żywopłot.
        • qwoka Re: herbata 16.03.11, 09:10
          Dosiadam sie z herbatką i jakimś wirusem. Zdecydowanie zawyżam ostatnio statystykę zachorowalności(?) w naszej rodzinie. Dobrze, że dzieciaki ode mnie nie łapią (póki co).
          Co do mieszkania w domu i odgradzania się to ja tego kompletnie nie rozumiem. Moi rodzice mają działkę 51 arów, wiec przy takiej powierzchni naprawde można czuc się intymnie, a i tak ojciec sadzi setki!! drzew, krzewów, zeby się maxymalnie odgrodizć od otoczenia...nieporozumienie jak dla mnie. Jak ktoś potrzebuje odosobnienia to niech się wyprowadzi w szczere pola a nie bunkruje się w okolicy gesto zaludnionej;)
          • leluchow1 Re: herbata 16.03.11, 09:21
            Ja się nie chce bunkrować, ale to pewnie i tak zalezy od sąsiadów. Od niektórych chcesz sie odgrodzić choćby murem a od innych nie. Ja z jednej strony bede miała siostre wiec to problem z głowy a z drugiej poki co puste pole ale docelowo jakiś sasiad mi sie pojawi. A co do szczerego pola to tak marzy mi się strasznie ale realnie rzecz pojmując życie bym spedziła na odśnieżaniu :-)
            • klarysa007 Re: herbata 16.03.11, 09:25
              Kawa przed kawą :) Umówiłam się dziś na kawkę z daaaaaaaaaawno niewidzianą koleżanką :) Wykorzystamy czas kiedy dzieci w przedszkolu i poplotkujemy. Pomidorówka dla głodomorów właśnie dochodzi więc dzień dość luźny przede mną. Szkoda tylko, że znowu zimno.
              • a090707 Kawa :) 16.03.11, 10:16
                Druga kawa, dom ogarnięty, słońce wyszło, ale zimno jest.
                Dziewczyny ja mam własnie takiego sąsiada, który mur postawil na 3 m i tak się oto odgrodził od wszystkich :) Z naszej strony posadzimy winogrona niech zarośnie. Od sąsiadki strony obili blachą żeby ładnie było :)
                • iki2007 Re: Kawa :) 16.03.11, 10:29
                  witam się z kawką, Lucy cudny domek!!!
                  ja dzisiaj w planie robienie się na bóstwo bo Meżus wraca z delegacji, trza się łogolić itp
                • kamamama2 Re: Kawa :) 16.03.11, 10:32
                  ja już po kawce. zamiast planu na 3 dni siedzę w domu z Rozalką chorą. Kolejne oskrzele, echhh
                  trudno, dobrze, ze praca jest, a opiekunka poradzi sobie z inhalacjami, bo umie

miłego dnia dziewczyny - ale zazdroszczę Wam tej okołodomowej zieleni, ja nawet balkonu nie mam...
                  niech będzie wiosna już
                • zalasso Re: Kawa :) 16.03.11, 10:35
                  Ale tu dziś ruch :D też kawkę drugą popijam, tradycyjnie Starszy w przedszkolu a Młody punkt 10:16 ! zasypia, więc chwila ciszy.
                  Dziś "wymyślny" obiad- krupnik, hihi
                  Na 13 do pracy i tak do 20 dziś. Humor mam dobry, ale otoczenie jakoś niehumorzaste i nieco nadszarpuje moją radość życia :)
                  W moim "kącie" jest całe sześć domów i co sąsiad to inna bajka- jedni sadzą tuje (rekordzista ma działkę otoczoną 5metrowymi!), inni pozbywają się płotów i sieją trawę- więc niechcący się im patrzy w dom ;), my mamy zwykły płot, uśredniamy towarzystwo :D
                  Miłego dnia, udanych plotek, dużo zdrówka i uśmiechu!
    • lucy_cu to już na bank Wam humor poprawi- tort :-D 16.03.11, 10:45
      img339.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=1004541.jpg
      Częstujcie się, zanim Jubilat pożre. W środku biszkopt i pyszna masa maślano-kawowo-orzechowolaskowo-koniakowa. A na zewnątrz...;-DDDD

Przepraszam za flet Teresi w kadrze oraz zeszłoroczne gniazdo os- wczoraj znalezione, więc niezmiernie cenne...;-D
      • burdziaa Re: to już na bank Wam humor poprawi- tort :-D 16.03.11, 11:11
        Cudny!!!! Łopata i reszta świetne ! Flet tez mi sie podoba,profesjonalny
      • joasia83m Re: to już na bank Wam humor poprawi- tort :-D 16.03.11, 11:12
        ło matko, ale masz tempo robienia tortu, mi to caly dzien zajmuje :D
        wymiata!! ta z kokarda we wlosach to rozumiem najwlasniejsza wlasnosc Twojego m. :))
        a to wepchniete w tort to co? bo skojarzenia smieszne:P w ogole Lucy, opis by sie przydal co kto robil.. Bomba!

a ja sobie w domku siedze, mialo byc z mojego powodu, bo wczoraj mialam 39st i gardlo tak bolace, ze szczeka nie moglam ruszac. a dzis jak reka odjal, zupelnie zdrowa, ale Dawid zaflegmiony. faaajnie nigdzie nie wychodzic :))
        • klarysa007 Re: to już na bank Wam humor poprawi- tort :-D 16.03.11, 14:05
          SUPER TORT :D
    • szalona_wielorybica Re: herbata 16.03.11, 11:48
      dosiądę z gorącą herbatką, wróciłam z przedszkola, strasznie przemarzłam po drodze i teraz próbuję się rozgrzać, a za chwilę powtórka z rozrywki, muszę jechać odebrać Młodego. W najbliższym czasie czeka mnie takie podróżowanie turystyczne ;) Byleby tylko tak zimno nie było.
      • szaszanka21 Duża kawa 16.03.11, 13:46
        Witam z kawką poludniową.
        Ruch widzę jak w wiosennym ulu.
        Wróciłam z porannej porcji ładowania muzycznej strawy dzieciarom i sama mam "kwadratową głowę" bom zmeczona okrutnie a tu dalej gnać trzeba.
        Jaksa do schrupania a tort mistrzostwo świata. :)))
        Marzy mi sie kawałek własnej trawki do polezenia na dowolnie wybranym boku. ;p
        Miłego popołudnia dziewczynki
        • ankas4 Re: Duża kawa 16.03.11, 14:06
          Dosiadam się, nie mam sił dzis na nic, ta pogoda mnie dobija, a tyle mam do zrobienia, musze posprzątac całe nasze drugie mieszkanie, a to ...nie jest latwe, bo zrobił sie tam prawdziwy skład...i tak juz 3 dzien przekłada rzeczy z jednego pudła do drugiego... juz nawet tam dzis nie idę, nie chce mi się,słonca potrzebuję;))))

Pozdrawiam
          • aga_junior Re: Duża kawa 16.03.11, 16:19
            Lucy Tort SUPER!!!!

U nas słońce wyszło ale złapał mnie potworny ból głowy :( ledwo wróciłam z Warszawy.
            Ukradłam siostrze naleśniki z lodówki dla dzieci abym mogła z migreną poleżeć do 19.00
            Jeszcze jakby ktoś mi pozmywał to będę wdzięczna ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka