Dodaj do ulubionych

Ile czekałyście na termin zabiegu wycięcia migdała

11.04.11, 12:48
Zrobiono dziś Maciusiowi badanie - migdał przerośnięty w stopniu średnim + katar od 8 miesięcy = wskazanie do zabiegu. W CZD mamy czekać telefonicznie na termin ale wstępnie nas poinformowano że czas oczekiwania to 3-4 miesiące :-(
Te terminy mnie zabijają :(
Obserwuj wątek
    • domatorka.amatorka Re: Ile czekałyście na termin zabiegu wycięcia mi 11.04.11, 13:06
      Młodszy od zakwalifikowania do zabiegu-ok miesiąca. Robiliśmy w Pediatrycznym Centrum Zabiegowym-na NFZ
    • solaris31 Re: Ile czekałyście na termin zabiegu wycięcia mi 11.04.11, 13:35
      w moim szpitalu zabieg praktycznie od ręki, ale ja wiedziałam, dlaczego jadę do innego :D

te 3-4 miesiące to standard, czasem czeka się i dłużej. ja z Elą miałam fuksa, bo zwolniło się miejsce, i ze względu na jej stan kazali nam przyjechać natychmiast. czekaliśmy tydzień w sumie. ale podano nam okres oczekiwania właśnie ok. 3 miesięcy.
    • maadga Re: Ile czekałyście na termin zabiegu wycięcia mi 11.04.11, 14:38
      1,5 misiąca w państwowym, ale nie dziecięcym szpitalu. W Kielcach małym dzieciom nie da się zrobić formalnie tego zabiegu. Trzeba się uciekać do forteli, bo nie znieczulą dziecka pniżej 20kg :(
    • borowka78 Re: Ile czekałyście na termin zabiegu wycięcia mi 11.04.11, 15:51
      Od ręki mieliśmy termin, o robiliśmy prywatnie.
      • andzia84 Re: Ile czekałyście na termin zabiegu wycięcia mi 11.04.11, 15:53
        od ręki na litewskiej w warszawie, ale ja ci już aga pisałam że jak chcesz to ci dam nr do profesora to pójdziesz prywatnie na wizytę
        • a090707 Re: Ile czekałyście na termin zabiegu wycięcia mi 11.04.11, 15:56
          U nas sie czeka ok. roku. W innym miescie dostalismy miejsce po 1-1,5 miesiacu czekania.
          • malea1 Re: Ile czekałyście na termin zabiegu wycięcia mi 11.04.11, 15:58
            Aga, może jeszcze w Kajetanach się dowiedz. Ale pewnie nie będzie szybciej :(
            • aga_junior andzia 11.04.11, 17:40
              wiem pamiętam ale mamy wszystkie badania, dokumentacje w CZD w Międzylesiu. Tam jest o tyle dobrze, ze jedna teczka na całe Centrum, wszystkie badania na miejscu. ( podoba mi się tam profesjonalizm lekarzy) jedyne co mnie dobija to terminy :-/
              Chyba poczekam na telefon i w tedy podejmiemy decyzję.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka