27agnes72 18.06.11, 11:57 Muszę kupić pralkę. Wiele z Was kupiło nowe więc proszę napiszcie jaką macię i czy jesteście zadowolone a jeżeli nie to z czego nie. Ślicznie dziękuję! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alcea3 Re: Jeszcze raz ranking pralek 18.06.11, 14:02 Ja nie tak dawno bo 2 lata temu,ale kupowałam electroluxa za 960 zł (neo24.pl z odbiorem osobistym) w sklepach kosztowała wtedy ok 1300-1500 zł Mi zaleZAŁO NAJBARDZIEJ NA: - 6 KG bębnie - wyswietlacz z czasem -opoznienie startu(choc bardzo rzadko jednak z tego korzystam. -max (!) 1000 obrotow nie wiecej, bo niszczy to tylko pralkę, a rzeczy wyglądają jak psu z gardła. Odpowiedz Link
lilka.k Re: Jeszcze raz ranking pralek 18.06.11, 15:03 W domu mam 6 kg Samsunga, jestem zadowolona, choc odmierzanie czasu nieco przeklamuje. Miesci mi się tam kilkumetrowy pokrowiec od kanapy. Nie miałam z nią problemow w przeciwienstwie do Amici :/ Tutaj w UK mama pralko-suszarkę Electroluxa, 5 kg, trochę mało neistety, ale za to wysuszone ręczniki są mega mięciutkie. Polecam. Ja lubię jak jest duzo programów, nawet takie do prania butów. Odpowiedz Link
alcea3 Re: Jeszcze raz ranking pralek 18.06.11, 15:38 Jeśli chodzi o programy to wiadomo czesc jest zbedna bo sie ich nie wykorzystuje, ale ja nie mogłabym"zyc" bez programu prania wełny!! Pranie reczne swetrów to był dla mnie koszmar! Teraz pralka pierze za mnie wszystkie i nie zmienia ich kształtu i sa bez skazy Odpowiedz Link
augustagone Re: Jeszcze raz ranking pralek 18.06.11, 17:04 Mam pralko- suszarke LG, 9kg prania, 6 suszenia, max 1400 obrotow przy wirowaniu min. 400 lub 0. Program prasowania. Jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link
malenkie7 Bosch Maxx 5 18.06.11, 20:16 www.euro.com.pl/pralki/bosch-maxx-5-wlx2048kpl.bhtml?gclid=CNu_uLKHwKkCFYKu3godn2vKgA kocham ją za to ze jest cichutka. moge sobie ustawic kiedy ma zaczac pranie, programy ma takie, ze w zupelnosci mi wystarczają. jedyny minus - moglaby miec większą ładowność. ale nabylismy ją razem z mieszkaniem, więc to nie byl nasz wybor, a poprzednich wlascicieli. ale jestem z niej zadowolona. Odpowiedz Link
burdziaa Re: Bosch Maxx 5 18.06.11, 21:16 Mam taką samą jak Maleńkie-jest cudowna,tyle że większy model,tzn 8 kilo wchodzi prania. Odpowiedz Link
27agnes72 Re: Bosch 26.06.11, 21:36 Wybrałam Boscha ale nie kupiłam bo dzięki Waszym starym postom NAPRAWIŁAM moją co brzydko prała (przede mną było dwóch mechaników). Po prostu moja od dawna nie grzała a pranie było coraz wstrętniejsze :-) I to nawet nie zepsuła się grzałka tylko "kabelek się poluzował" Pralkę kupię na jesień. Na tę chwilę dopieram rzeczy :-) Odpowiedz Link