Dodaj do ulubionych

smolineczko

26.06.11, 09:27
Ja często badania robię prywatnie w laboratorium, wyniki mam czasem tego samego dnia albo na drugi dzień.
CRP podwyższone będzie świadczyło o jakimś zakażeniu bakteryjnym (pęcherz, oskrzela, gardło, ucho) jeśli w normie to może wirus a Marysi organizm się broni.
Mój Maciuś gorączkuje bardzo często. Najpierw gorączka a później się coś rozwija albo np. gorączkuje przy zmianie klimatu. Na początku bardzo mnie to denerwowało ale teraz już go znam i czytam dobrze objawy.
Obserwuj wątek
    • smolineczka Re: świetnie określiłaś 26.06.11, 12:55
      "czytać dobrze objawy" - o to właśnie chodzi, bo ja też, oczywiście, zawsze uważnie obserwuje objawy i mam swoją wersję: uważam, że córka bardzo reaguje na zmianę pogody, a dodatkowo, tak się złożyło tym razem, była osłabiona ciągiem imprez urodzinowych... w odróżnieniu od Ciebie mam w podobnych sytuacjach ogromnie dużo wątpliwości (chodzi o nietypowe objawy, a raczej o ich brak, na tle wyraźnie złego samopoczucia: pierwszy raz w życiu Marysia skarżyła się na ból głowy), a żeby było jeszcze "bardziej wesoło", to jak już trzeba było w piątek zrobić badanie moczu, to... Marysia odmówiła, a miała zostać z tatusiem w domu, a ja zanieść pojemniczek do przychodni i jeszcze zdążyć, choć spóźniona, do pracy - teraz mam stresa, że jutro będzie "powtórka z rozrywki". ale córka zapewnia, że "na pewno zrobi siusiu do pojmniczka" :-/
      • aga_junior Re: świetnie określiłaś 26.06.11, 14:17
        wiesz co może ona reaguje na ciśnienie w powietrzu. Ja z Maciusiem śpimy teraz tak długo, że aż strach się przyznać. A on to już w ogóle może pociągnąć 13 godzin. Najpierw powiedziałam lekarzowi a później sobie uświadomiłam, że przecież odpadła mu drzemka przedszkolna ;-)
        • smolineczka Re: świetnie określiłaś 26.06.11, 16:31
          trochę Tobie zazdroszczę tego zdrowego snu :-) ale mówiąc poważnie, mimo że na ogół cierpię na bezsenność, od tygodnia też jestem ciągle śpiąca... a Marysia (i tego się wystraszyłam) spała przez ostatnie trzy doby od 16-17 do 6-7!!! może faktycznie to zdrowa reakcja na obniżone ciśnienie atmosferyczne, deszczową i wietrzną pogodę...
          mam nadzieję, że jak zrobię badania i dostanę wyniki, wszystko się wyjaśni...
          • aga_junior Re: świetnie określiłaś 28.06.11, 09:30
            Hej i jak tam mała?

Ja też często miewam bezsenności ale ostatnio śpię jak zabita i ciągle w niedospaniu.
            • smolineczka Re: świetnie określiłaś 28.06.11, 14:21
              hej! dzięki za pamięć :) przed chwilą odłożyłam słuchawkę: rozmawiałam z mężem - idzie po Marysię do przedszkola (posłaliśmy, bo już od weekendu nie jest taka słaba, temperatura się unormowała, przestała narzekać na brzuszek i zaczęła najwyraźniej nudzić się w domu) - mam nadzieję, że badania będą w porządku, ale pani w rejestracji powiedziała, że "wyniki będą jutro między 12 a 13-tą i powinien je odczytać lekarz, który dał skierowanie", tak że zarejestrowałam się na wizytę, ale mam zamiar najpierw zadzwonić i przez telefon się dowiedzieć czy nie ma nic niepokojącego, bo nasza pani doktor będzie dopiero w poniedziałek :/
              • smolineczka Re: świetnie określiłaś 29.06.11, 15:51
                jestem po rozmowie telefonicznej z panią doktor (nie naszą, a inną z naszej przychodni, nie znam jej - odczytała jedynie wynik badania): na szczęście, nie ma nic niepokojącego, ale trochę śluzu i coś jeszcze w moczu, pojedyncze erytrocyty czy leukocyty (z wrażenia zapomniałam co dokładnie)... i tak na początku tygodnia zgłoszę się do naszej pani doktor, ale jestem spokojniejsza i myślę, że wiem co usłyszę: pewnie, Marysia przeszła jakąś infekcję, skutki której widzimy w badaniu...
                • aga_junior Re: świetnie określiłaś 29.06.11, 16:10
                  Pojedyncze leukocyty mogą świadczyć również o niejałowym moczu 9złe podmycie przed badaniem, użycie detergentów).
                  Jeśli nawet Marysia przeszła infekcje i sobie z nią poradziła to ok ;-)
                  Myślę, że spokojnie możesz się pakować :-)

My mamy jutro do odebrania morfologię, krzepliwość w poniedziałek pozwolenie na zabieg. Aż strach się bać jeśli coś pójdzie nie tak.
                  Mały ładnie je, bawi się ale nadal dużo śpi. No cóż zobaczymy.
                  • smolineczka Re: świetnie określiłaś 29.06.11, 22:13
                    czekanie na zabieg to średnia przyjemność, ale za to jaką ulgę odczujecie po zabiegu! czy termin masz ustalony na początek lipca?
                    • aga_junior Re: świetnie określiłaś 30.06.11, 08:24
                      8 lipca zabieg a 4 muszę potwierdzić w szpitalu, że jesteśmy zdrowi.
                      • smolineczka Re: świetnie określiłaś 30.06.11, 18:31
                        czyli począwszy od poniedziałku i do piątku musicie byś w dobrej formie. trzymam kciuki za to, żeby wszystko było OK
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka