Dodaj do ulubionych

Zaraz jadę do dentysty ;(

31.08.11, 13:33
Od kilku dni masakrycznie boli mnie ząb żadne tabletki nie pomagają boli mnie cała szczęka nawet ucho bo tak mi promieniuje. Napewno mi go wyrwą problem w tym,że ja panicznie boje się dentysty i na samą myśl mi słabo :( Boje się jak cholera o 14.30 mam tam być nie wiem czy nie spanikuje i poprostu nie wejdę aaaaaa!!!
Obserwuj wątek
    • lipiec_2007 Re: Zaraz jadę do dentysty ;( 31.08.11, 14:15
      jesli znioslas porod, to chyba dentysta to pestka:) dasz rade i pozbedziesz sie zrodla bolu.
      • pati_poznan Re: Zaraz jadę do dentysty ;( 31.08.11, 15:31
        Wróciłam.... nie wyrwali mi zęba ukruszył się podczas próby wyrwania i musze iść do chirurga szczękowego :( A to już dla mnie hardcor.... nie wiem czy to zniosę date na kase chorych dopiero na 21go września ja z tym bólem chyba tyle nie wytrzymam a wyrwanie z dłutowaniem 240zł mimo,że tortury to jeszcze tyle pieniędzy :( Zatruła mi inny ząb i 13go września idę na kanałowe leczenie masakra
        • uczula Re: Zaraz jadę do dentysty ;( 05.09.11, 18:24
          bardzo wspolczuje
          ja aktualnie lecze zebiszcze
          za pierwsza wizyte wybulilam 190 zl.....
          okazalo sie, ze pod plomba zginelo pol zeba :(
          w dodatku 8
          i troche przyszyjkowo 7
          no niestety :(
          bolesne
          ale ja tylko na przeciwbolowym, bo inaczej, sie nie dam dotknac.

Pati a zdjecie mialas robione?
          bo przy wyrywaniu nie wiadomo jakie korzenie sa, ja mam zdruga 8 do wyrwania niestety (a tez pod plomba)
          oba zeby nieboloce
          na szczescie....
          ja mialam leczone kiedys zeby kanalowo -= ale nie bylo tak zle, moja mama narzekala z kolei.
          • pati_poznan Re: Zaraz jadę do dentysty ;( 07.09.11, 11:05
            Hej! Do dziś jadę na ketonalu :/ Miałam robione zdjęcie i okazało się,że korzeń 6ki był splątany z korzeniem z 7ki wyrwali mi go bo wypadła mi plomba i okazało się,że pod nią cały ząb był "zjedzony" i nie było możliwości wyleczenia go... 13go idę na kanałowe leczenie dwójki bo już z lekarstwem chodzę postanowiłam,że jednym ciągiem i płynnością z terminami na nfz zrobie wszystko żeby mieć z głowy.Niestety zaniedbałam zęby przez brak czasu i pieniędzy ale teraz zmieniłam pracę i nareszcie zaczynam stawać na nogi więc muszę się zabrać za siebie ;)
            • uczula Re: Zaraz jadę do dentysty ;( 07.09.11, 13:30
              trzymam kciuki :)
              i tez poprosze, nastepna wizyta u dentysty 15.
              znowu na znieczuleniu pewnie...
              • asuzi ja 20 na wyrwanie 8 09.09.11, 12:55
                az się boję, biorę antybiotyk żeby wyleczy c stan zapalny żeby można go było wyrwac, mam nadzieję że dadzą radę bez chirurga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka