Dodaj do ulubionych

Czwartkową kawką częstuje

08.09.11, 06:51
U kawocholika kawa ;-) ale dla niezainteresowanych mam jeszcze dobrą meliskę, zieloną, wszystko z miodem :D
Za oknem zimno i mokro, czy już czas wyciągać kurtki. Boję się obudzić syna, będzie miał katar? czy się obroni ?
Dzisiejszy dzień po prostu mam w planie przeżyć ;-)
miłego
Obserwuj wątek
    • domatorka.amatorka Re: Czwartkową kawką częstuje 08.09.11, 07:19
      posuń się trochę, bo się dosiadam do Ciebie:D
      duuużo tej kawy poproszę i gorrrącej bardzo bo zimno, mokro, wietrznie-moja ukochana pora roku nadciąga, będę dziś nucić: "mimozami jesień się zaczyna"
      my to z jednej matki chyba jesteśmy;) ja też uzależniona i też czekam czy katar Marcina rozkręci się czy to tylko próbny alarm
      • aga_junior domatorka 08.09.11, 08:49
        a siadaj proszę, mam cały kg do zmielenia to nam starczy na długo :D

Zostawiłam małego w domu, obudził się oczy załzawione, nosem nie mógł oddychać, zaczął kaszleć, a teraz lata biega, zjadł śniadanie i wyje, że chce do przedszkola!!! aaaaaaaaaa grzecznie zaparzyłam sobie meliskę i czekam na wizytę u pediatry, niech go osłucha.

Trzymam kciuki za Amelkę, człowiek to taki porąbany jest, przejmuje się takimi swoimi pierdołami!!! Jak to przecież żadne kłopoty! pewnie mam tak bo @ w tle i wielkimi krokami zbliża się październik a to nie dobry dla mnie czas.
    • lucy_cu Re: Czwartkową kawką częstuje 08.09.11, 07:24
      Hehe, moje dzieci, odpukać, zdrowe jako te rekiny. Mega katar mam za to ja. I łamanie w kościach jako dodatek. ;)

Kciuki za Amelkę trzymam!

Miłego dnia, Dziewczyny.
      • zabka11 Re: Czwartkową kawką częstuje 08.09.11, 07:56
        Witam się i z zieloną, Jaś znów wył...nic przezyłam rok, przeżyję drugi z jego porannymi wyciami.......dziś będzie trudny dzień, ale dobry dzień.
        Kochane myślcie o Amelce, ważne badanie przed nią...ale to będzie dobry dzień!
        Pozdrawiam
        • burdziaa Re: Czwartkową kawką częstuje 08.09.11, 08:02
          Ja z koktajlem truskawkowo-malinowym,herbatka juz dawno była - jesiennie dzisiaj to prawda,kciuki za Amelkę trzymam,dajcie znać jak coś bedzie wiadomo.
          Europejski Kongres Kultury dzis sie rozpoczyna,wspaniałe spotkania,może mi się uda troszkę posmakować.
        • klarysa007 Re: Czwartkową kawką częstuje 08.09.11, 08:04
          Kawką popijam obawy o Kwiatuszka i mocno ściskam kciuki!
          M. ze Starszakiem jadą na prześwietlenie, bo młody stopę stłukł i spuchła :/ W związku z bólem brata MArta odstawiła poranne płacze, że ją też noga boli i gardło i plecy, bo przecież to ona musi być BARDZIEJ chora. A teraz ja się martwię czy coś z tego nie było prawdą i może faktycznie coś się wykluwa grypowego? Bo katar, oczywiście, już ma...
          Ale do przedszkola weszła w podskokach więc zobaczymy.
          Za oknem jest wstrętnie! Nienawidzę takiej gąbczasto-mokrej pogody.
          To sobie pomarudziłam. Miłego dnia! ;P
    • amalota Re: Czwartkową kawką częstuje 08.09.11, 08:04
      No u nas już jest katar od wczoraj, a kaszel od dzisiaj. Młody od początku września zeszłego roku nie chorował w ogóle (nie licząc ospy w maju), w wakacje był w rozjazdach, w deszczach i zimnie spał w namiocie, a teraz go dopadło w parę dni po powrocie do przedszkola. A właśnie dzisiaj miał mieć pierwszy dzień nauki pływania:(( No nic, pójdzie pierwszy raz za tydzień)
    • maadga Re: Czwartkową kawką częstuje 08.09.11, 09:24
      Trzymam kciuki za Amelkę.
    • f3f Re: Czwartkową kawką częstuje 08.09.11, 09:42
      kawa wypita. Myślami jestem z Amelką.
    • tri-mamma Re: Czwartkową kawką częstuje 08.09.11, 10:29
      Dosiadam się do kawusi :) Dziś mój drugi w tygodniu day-off. Tzn rano odwiozłam Zosię, potem zakupy, teraz sprzątanie, potem odebrać dzieci, przygotować lekcje na jutro, a w międzyczasie coś do jedzenie skombinować :)
      No i wyprawkę Jankowi skompletować do 1-szej klasy.
      A! Jeszcze muszę się wziąć za plan rozwoju zawodowego, brrrrrrrrrrrrr....

Zosi udziela się niestety atmosfera maluchów. Dziś rano pochlipała mi w kołnierz, ale siostra po nią wyszła i poszła dzielna dziewczynka układać puzzle.

Z Janka jestem niesamowicie dumna! Taki dzielny pierwszak z niego :)

To lecę! Miłego dnia!!

Trzymam kciuki za Amelkę!
    • leluchow1 Re: Czwartkową kawką częstuje 08.09.11, 13:23
      U mnie dopiero kawka. Dziś sądny dzień:
      - Mateusz tradycyjnie zasmarkany chrypi jak stara szafa
      - Piotr w nocy obudził się w nocy z bólem gardła
      - rano okazało się że piec zakopcił kotłownię i garaż
      - padła mi płyta kuchenna i czeka mnie reklamacja
      - pies upierdzielił łapy w kałuży i potem z lubością przeleciał przez salon
      - znalazłam mysz w kuchennej szafce - ciąg dalszy możecie sobie wyobrazić :-)

Zaczynam się zastanawiać co mi się w bloku nie podobało :-)
      • f3f Re: Czwartkową kawką częstuje 08.09.11, 13:31
        > Zaczynam się zastanawiać co mi się w bloku nie podobało :-)

hihi Leluchow pewnie nudno było ;)))

ps ale i tak domu zazdroszczę :))
        • szaszanka21 Re: Czwartkową kawką częstuje 08.09.11, 13:37
          Wypijam z Wami szybką poobiednią kawkę i zmykam do szkółki.
          Dziś wyzwanie: 4 pierwszaki do "ustawienia" - zobaczymy co to za diamenty do oszlifowania :))
          Misiek chrypi i katar paskudny co to nie chce wyleżć.
          Kciucze za Amelaska.
          Miłego popołudnia dziewczynki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka