30.09.11, 12:45
Mam takie podatne na układanie ale nie kręcone co skutkuje zwykłym rozpi.... na głowie, długość za obojczyki, pocieniowane na wysokości od nasady głowy do końcówek i wyglądam .... jak czerepa :/.
Patrzę w lustro co rano i dywaguję co z tym cholerstwem zrobić. Zupełnie krótko? Ale uszy mam odstające i mój M twierdzi że krótkie włosy to nosi jego matka i babka :-). Zapuszczać i nadal wyglądać jak wkurzony Chopin? Nie mam godziny co rano na prostownicę. Macie jakieś pomysły opisowo zdjęciowe? A wy co macie na swoich pięknych główkach?
Obserwuj wątek
    • zurawina100 Re: Włosy 30.09.11, 12:58
      Szkoda że foty nie dałaś:) A może jedna długość i końcówki pocieniowane?
      Ja mam długie, proste, z przodu mam pocieniowane na wysokości brody, jak nosze kitke to mi wyłażą, ale generalnie noszę rozpuszczone, bo lubię.
      • a090707 Re: Włosy 30.09.11, 13:13
        Leluchow to zmien sie ze mna- moje sa proste/ sztywne jak cholera. Musze myc codziennie, fryzjerka potrafi loki robic przez godz, a one po 2 godz sie wyprostuja.
        • leluchow1 Re: Włosy 30.09.11, 13:18
          Marzę o takich włosach! Dawaj! :-)
    • cui Re: Włosy 30.09.11, 13:47
      Godzina z prostownicą??? Nieee :)

Ja mam długie włosy, takie do łopatek mniej więcej + grzywkę (wymagającą regularnego podcinania). Końce lekko cieniowane u fryzjera, grzywkę podcinam sama w domu - opanowałam to już do perfekcji :D

Co drugi dzień myję włosy (rano), wtedy też je suszę i prostuję. Suszenie 10 min + prostowanie 10 min. Jeśli na drugi dzień jakiś kosmyk niesfornie gdzieś wychodzi - znów traktuję go prostownicą.

Dodam jeszcze, że jestem siwa - w 70%. Więc pomimo regularnej koloryzacji moje włosy są suche, puszące się, czasem trudne do ułożenia (bo jak wiadomo siwy włos - martwy włos). Uważam, że krótka fryzura (miałam takową 2 lata temu) jest trudniejsza w utrzymaniu.

Ale czego kobiety nie robią, żeby pięknie wyglądać :)
      • alcea3 Re: Włosy 01.10.11, 09:02
        cui napisała:

>
        > Ja mam długie włosy, takie do łopatek mniej więcej + grzywkę (wymagającą regula
        > rnego podcinania). Końce lekko cieniowane u fryzjera, grzywkę podcinam sama w d
        > omu - opanowałam to już do perfekcji :D

Cui daj rady!! Ja tez obcinam sama, z tym ze moj fryzjer potem za kazdym razem załamuje rece i kaze mi obiecywac,ze to był ostatni raz :P
        • cui Alcea 03.10.11, 15:11
          No po prostu - nożyczki w dłoń i ciach :)
          A tak serio: obcinam na sucho, po odrobince. Reszta włosów spięta, grzywka porządnie rozczesana, jedno oko zamknięte (bo włosy włażą), potem zmiana i jakoś idzie :)
          • lilka.k Re: Alcea 05.10.11, 10:11
            Ja tam musze jechac co rano z prostownica, nie ma rady. Mam malo wlosow, pióra nie wlosy, chcialabym miec grubsze, a widze, ze Ty masz ich sporo, zazdroszcze. Zapusc jeszcze troche i przytnij na rowno, ale wlasnie bob jest fajny :)
            Ja zapuszczam dzielnie, znowu ;)
            • alcea3 Re: Alcea 05.10.11, 21:21
              nie załąpałam sie na zdjecia leluchow ;/
              • lilka.k Re: Alcea 05.10.11, 21:24
                widac je, Ty juz nie masz konta na fejsie?
    • boazeria Re: Włosy 01.10.11, 07:23
      leluchow wszystko zalezy od twarzy- daj zdjecie to cos podpowiemy czy dlugie, krotkie, jaki kolor

Przy podatnych na ukladanie sa 2 opcje:
      - krotsze wlosy wstajesz i co rano ukladasz
      - dluzsze wlosy mozesz nosic w kucyku a potargane tez ok
      • aga_junior Re: Włosy 01.10.11, 08:39
        Leluchow z tego co opowiadasz ja bym ci poleciła lokówko suszarkę
        ja mam coś takiego (też brauna ale na allegro nie mogę znaleźć) tylko innym model, na końcówkach są pojemniczki na wodę i utrwalasz sobie włosy zimnym powietrzem. Można też układać suche włosy
        allegro.pl/suszarko-lokowka-braun-as-330-as-400-as330-i1831448312.html
        Szersza szczotka okrągła nie podkręca tak bardzo włosów tylko ładnie układa takie delikatne.

Dla mnie to najlepszy wynalazek przy depilatorze :D układam 10 minut po umyciu, fryzurkę mam 3 dni :D
    • alcea3 Re: Włosy 01.10.11, 09:00
      Leluchowa daj zdjęcie, z tego co opisujesz masz takie włosy jak ja, i bez prostownicy nie fucjonowałabym! :) ale nie wiem o jakiej godzinie piszesz, ja po prostu je przeciagam wy ujarzmic i zajmuje to ok 5 min :)
      • leluchow1 Re: Włosy 03.10.11, 13:28
        www.facebook.com/media/set/?set=a.206568139366686.48480.100000405042698&type=1
        Tyle że teraz są dłuższe i jaśniejsze. Ale tak samo popieprzone :-)
    • zalasso Re: Włosy 01.10.11, 10:08
      Po latach prób i błędów mam klasycznego boba.
      Już nigdy nie zdecyduję się na:
      - krótkie włosy
      - grzywkę
      - cieniowanie
      Włosy mam bardzo sztywne, ciężkie, jest ich koszmarna ilość, więc tylko prosta fryzura (najlepiej z użyciem prostownicy) wygląda dobrze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka