Dodaj do ulubionych

KAWA, herbata i inne płyny :)

17.02.12, 07:21
Napoje stawiam, ja już swoją herbatkę dopijam i za chwilę z Martą do przedszkola lecimy.
Wyspałam się dziś, bo po wczorajszej eskapadzie padłam o 22 jak nigdy :)
Za chwilę lecę na ploty z koleżanką, a potem mam w planie porządki w dokumentach. A potem weekend :)
Obserwuj wątek
    • narttu W drodze na lotnisko 17.02.12, 07:48
      ..popijajac mrozona kawe. Teraz dO Helsinek, lot do wwy , tam z 2-3godz i lot do krakowa i po 16 ladujemy w kraku i autem do tychow. Lubie takie wloczenie sie z dziewczynami :)
      • aga_junior Re: W drodze na lotnisko 17.02.12, 09:32
        zielona z cytryną. Miałam sen, który zabiera całą energię człowiekowi więc sflaczała wstałam rano i staję naprzeciwko moim dzisiejszym obowiązkom. mam nadzieję, że uda mi się wieczorem wyrwać z M na basen i saunę (czyt. wymarzony Relax w dniu dzisiejszym) .

Narttu spokojnej podróży
        Klarysa mam nadzieję, że ci już lepiej ;-)
    • burdziaa Re: KAWA, herbata i inne płyny :) 17.02.12, 10:37
      To ja wiadro melisy znów poproszę,no łamaga ze mnie straszna! Przewróciłam sie przed chwilą na lodzie pod samym domem prawie,ledwo wyszłam z taksówki juz bliżej wjechac nie mogła na osiedle bo szlaban mamy,no i chwila minęła jak leżałam/Brzuch obolały,no az mi gorąco z nerwów! A własnie wracałam z przychodni gdzie miałam dodatkowa wizyte u gina i ktg robione,bardzo zmniejszyła mi sie ilosc wód płodowych pewnie przez to osłabienie i brak apetytu i mało piłam,a teraz bede się martwić czy Leosia nie uszkodziłam.
      • mama_ditte Re: KAWA, herbata i inne płyny :) 17.02.12, 11:22
        burdzia ja bym na twoim miejscu pojechała do szpitala na sprawdzenie i przy okazji sprawdziliby ci jeszcze znowu te wody (ale to ja bo ja mam schizę z wodami po Zuzi)
      • ankas4 Burdzia zawału dostanę!!! 17.02.12, 11:28
        Burdzia Ciebie powinno się zamknąć na klucz!!! Kochana uwazaj na siebie! sluchaj czy WY nie możecie poszukać sobie jakiejś sasiadki/opiekunki do Julka - tylko na odprowadzanie i przyprowadzenie z przedszkola, ja własnie dziś pierwszy raz poszłam z sasiadką do przedszkola Tymka, oprowadziłam ją po przedszkolu, podpisałam upowaznienie, przedstawiłam Pani, i płacę jej 5 zł za godzine, umowilam sie tylko na odprowadzanie i przyprowadzanie, to młoda dziewczyna, uczy sie w lo wieczorowym, siedzi w domu wiec kazdy grosz jej sie przyda, nie musi do mnie dojezdzac, ani specjalnie daleko dochodzic, bo mieszka piętro wyzej! moze u Was w bloku tez jest taka sasiadka, moze emerytka ...zebyś nie musiała nawet z chaty wychodzić! no a jak sie urodzi maluszek? Kochana juz musicie kogoś sobie nakręcić... bo tak sie nie da, zawału przez Ciebie dostanę, az mi sie ciśnienie podniosło :)ale akurat dla mnie to lepiej, bo mam niskie dziś znowu jak zdechlak! sciskam Asiu!!!! uwazajcie na siebie!!!!
        • burdziaa Re: Burdzia zawału dostanę!!! 17.02.12, 11:40
          Asiu nie dnerwuj się Kochana,ja nie odprowadzałam Julka ,ja wracałam z przychodni miałam sie dzis znow zgłosic na ponownie pobranie krwi,do gina i na ktg- Jasio mnie z domu nie wypuszcza,a nie mogł mnie odwiezc osobiscie wiec dlatego taxi wracałam,i sie przed domem wyłozyłam. Serce mi wali,ale oprócz siniaków na kolanie i ręce to mam nadzieje,ze z dzieckiem dobrze,chociaz troszke uderzyłam mocno ale ruchy czuję. Niestety mysmy nikogo takiego nie znaleźli,super ze masz taka sasiadke-u nas Jasiu musiałm etat zmniejszyc oficjalnie,zeby wyrabiac sie z odwożeniem i odbieraniem Julka z p-kola. Obiecuje już więcej nie straszyć :))
    • burdziaa Mama ditte 17.02.12, 11:50
      kochana a napisz mi co u Ciebie było z wodami,to kurcze nie uzupełnię ich pijąc teraz więcej?
      • aga_junior Re: Mama ditte 17.02.12, 12:46
        burdziaa napisała:

> kochana a napisz mi co u Ciebie było z wodami,to kurcze nie uzupełnię ich pijąc
        > teraz więcej?

mogę się wtrącić :-)
        uzupełnisz ;-)
        po za tym wód płodowych może być mniej przed wysiusianiem dziecka. Mi o 12.00 lekarka powiedziała, że mam mało wód płodowych a o 20.00 inny lekarz, że wód jak w basenie.
        Ale ja też mam schizę z wodami. Z Maciusiem w ciąży dla zdrowotności mojego mózgu robiłam usg z przepływami. Trzeba je wykonać na odpowiednim sprzęcie, wykonuje się z tego co pamiętam po 32 tc. Na tych przepływach wychodzi czy przepływy pępowinowe są prawidłowe czyli czy maluszek jest odpowiednio dotleniony, czy nie ma węzłów na pępowinie itp. To najlepsze badanie usg jakie można wykonać w ciąży. Wydaje mi się burdziu, że w twoim obecnym stanie mogłabyś je wykonać. Biorąc pod uwagę twoje ostatnie "przygody" nic bardziej nie określa stanu dziecka w brzuszku jak właśnie to usg.

PS: Upadkiem się nie martw. Dziecko jest amortyzowane przez powłoki brzuszne i właśnie wody płodowe ;-)
        • mama_ditte Re: Mama ditte 17.02.12, 13:15
          burdziu u mnie z Zuzią było zxa mało wód i lekarz szybciej wysłał mnie na ktg niz na kilka dni przed porodem a tam sie okazało że Zuzka ledwo co miała w żołądku a wody sie wchłonęły ,także ja mam schizę i juz z Miłoszkiem te wody ciągle sprawdzałam ,generalnie liczenie ruchów teraz to podstawa z tego co pamietam przy małej ilosci wód,usg z przepływami w moim szpitalu zawsze robili
          • ankas4 Re: Mama ditte 17.02.12, 13:21
            Burdziu Kochana to juz dobrze, że dobrze u Ciebie, widzisz czlowiek sie na prostej drodze moze wyłożyć!!!! z tym usg z przepływami slyszałam same dobre rzeczy, wiec moze tez sobie zrobię takie usg.. zapytam Ginekolog przy nastepnej wizycie! Co do upadku, mi równiez lekarka mówiła ,ze dziecko jest dobrze amortyzowane, wiec nie martw sie, ale przy okazji najblizszej musisz zapewne powiedziec lekarzowi co sie stalo! sciskam Cie Kochana... i naprawdę nie wiem kto mówi ,że ciąza to najwspanialszy okres w zyciu kobiety... wrrr, oczywiscie ,ze jest wspaniały ,bo mozemy i mamy nasze dzieci najblizej siebie jak sie da...ale inne sprawy z tym związane... eh , tylko ten kto w ciązy zrozumie...
            • szaszanka21 Re: Mama ditte 17.02.12, 14:11
              Kawka południowa.
              Przyleciałam po porannych audycjach ,robię obiad i zasuwam do szkolnictwa.
              Zaspy takie ,ze ledwo co widać :))
              Burdziu,Ty się już nie ruszaj bardzo proszę!!!!
              Trzymaj się cieplutko i nie zamartwiaj na zapas.
              Miłego popołudnia dziewczynki :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka