Dodaj do ulubionych

ból uchA ?? DOMOWE SPOSOBY poprosze

16.04.12, 06:32
od 2 tyg choruj2,ale nie mam kiedy odchorowac. walnelo mi teraz na zatoki ( az oczy bola) i od 2 dni lewe ucho.
cholera co na ucho?
Obserwuj wątek
    • szaszanka21 Re: ból uchA ?? DOMOWE SPOSOBY poprosze 16.04.12, 07:18
      Z domowych sposobów to ja stosowałam : watę nasączoną olejem kamforowym lub tylko się nie śmiej- listek geranium ( to babciny sposób i działało).
      Ale najlepiej to jednak idź kochana do lekarza jak Cię już trzyma od 2 tygodni .
      Zdrówka życzę.
      • lucy_cu Re: ból uchA ?? DOMOWE SPOSOBY poprosze 16.04.12, 07:54
        Tu się nie ma z czego śmiać- listek geranium zawinięty w kawałeczek gazy rulez.

To są najlepsze krople, jakie znam:
        www.apomio.de/preisvergleich/aconit-ohrentropfen-10-ml-wala-heilmittel-gmbh.html
        Skoro jesteś "zarąbana" cała, zatoki, uszy, to trzeba się wzmocnić ogólnie i sobie walnąć np
        www.doz.pl/apteka/p47640-Echinacea-ratiopharm_Max_tabl._50_szt
        A najlepiej...iść do lekarza, a następnie się walnąć do łóżka. Heh.
        • magda7717 Re: ból uchA ?? DOMOWE SPOSOBY poprosze 16.04.12, 08:20
          a skad ja mam wziac ten listek geranium?
          • lucy_cu Re: ból uchA ?? DOMOWE SPOSOBY poprosze 16.04.12, 08:35
            Boszeeee.
            Każda szanująca się pani domu uprawia geranium na parapecie.
            Oraz mirt- na wianek ślubny dla córki.
            :D

ps Nie mam geranium, mam za to mirt jakby co. ;p
            • motylek1407 Lucy 16.04.12, 08:45
              Lucy a te krople to do ucha czy do nosa? Potrzebuje cos na zatoki...
              • lucy_cu Re: Lucy 16.04.12, 08:47
                Ucha.
                Na zatoki to się trzeba zdrenować całościowo, obawiam się. ;(
                • motylek1407 Re: Lucy 16.04.12, 09:03
                  No domyslam sie.... Narazie poratowalam sie kulkami na odblokowanie zatok i zaczynaja dzialac..
                  • lucy_cu Re: Lucy 16.04.12, 09:17
                    Pymitywnie, doraźnie można spokojnie takie cuś:
                    www.i-apteka.pl/product-pol-1070-DAGOMED-3-Cinnabaris-katar-zatoki.html
                    Brałam parę lat temu, było widać, że w parę minut po zażyciu nochal się oczyszczał. Ale czy takie coś wystarczy, diabli wiedzą.
                    • magda7717 Re: Lucy 16.04.12, 09:26
                      widac ,zem nie szanujaca sie Pani domu ani nie Perfekcyjna Pani Domu nie mam ani mirta ani geranium;-) a czy mirt to to samo co gryczpan? bo mam to w ogrodzie ;-))))) cały wielki krzok
                      M
                      • lucy_cu Re: Lucy 16.04.12, 09:55
                        No widzisz, ja miałam geranium, ale kiedyś wyjechałam na parę dni i rodzina je zamordowała. Więc perfekcyjna byłam, ale się skończyłam. Mam pelargonie o pachnących lisciach- w nich też jest ten olejek, geraniol, to może się od biedy liczy. :D
                        Nie mam bladego pojęcia, co to jest gryczpan (bukszpan może?), ale na pewno nie mirt, bo powyższy by u nas w gruncie nie przeżył. :) Ale do zamążpójścia Blanki jeszcze trochę- zdążysz uhodować i mirt. ;p
                        • aga_junior Re: Lucy 16.04.12, 10:53
                          magda posmaruj sobie małżowinę
                          uszną wewnątrz i zewnątrz olejkiem kamforowym (ale nie lej go do środka) I najlepiej zapisz się do laryngologa, 2 tyg.
                          motylek a sinupret jadłaś ????

#x dziennie po 2 tabletki przez 3-5 mieś i można uciec od rurek.
                          • lucy_cu Się mi jeszcze przypomniało 16.04.12, 12:46
                            że jeszcze na te zatoki można zrobić np coś, co ja teraz robię z dobrym skutkiem u siebie (akurat nie zatoki mnie walnęły, ale to nieważne, bo to działa na wszystko)- tzn kuracja olejami i olejkami eterycznymi (doustnie). Ja teraz mam na tapecie olej z czarnuszki (o której mawia się, że wyleczy wszystko oprócz...zgonu ;p) i olejek z oregano. Po tygodniu czuję, że fruwam. :)
            • aga_junior Re: ból uchA ?? DOMOWE SPOSOBY poprosze 16.04.12, 10:54
              lucy_cu napisała:

> Boszeeee.
              > Każda szanująca się pani domu uprawia geranium na parapecie.
              > Oraz mirt- na wianek ślubny dla córki.
              > :D
              >
              > ps Nie mam geranium, mam za to mirt jakby co. ;p

Rany ale ja jestem "nieszanująca" nie mam żadnego kwiatka w doniczce w domu :D
              • lucy_cu Re: ból uchA ?? DOMOWE SPOSOBY poprosze 16.04.12, 11:10
                ZGROZA!!! <załamala ręce>
                • lucy_cu a skoro przy kwiatkach jesteśmy 16.04.12, 11:16
                  To tę roślinę warto mieć.
                  www.ogrodwgumowie.pl/?page_id=392
                  Na wszelkie ukąszenia, pryszcze, rany. Lepsza niż aloes. Wygląda jak szczypiorek, ale kwiaty ma ładne. I naprawdę działa.

No i klasyka, to:
                  www.zyworodka-pierzasta.pl/
                  Też każda pani domu oraz matka mieć powinna. :)
                  • aga_junior Re: a skoro przy kwiatkach jesteśmy 16.04.12, 11:28
                    wiesz lucy ja jestem dziwnym człowiekiem, przenoszę energię czy emocje (nie wiem do końca jak to z tym jest) na rośliny i zwierzęta.
                    kiedyś gdy miałam w swoim życiu etap bardzo smutny w ciągu tygodnia umarły mi wszystkie moje kwiaty :(((((( jakby padła zaraza. ktoś mi w tedy powiedział, że przez to, że w domu się źle dzieje.
                    Od tamtej pory jeszcze nie odważyłam się zacząć chodować nowych. Ale może czas zacząć....
                    • lucy_cu Re: a skoro przy kwiatkach jesteśmy 16.04.12, 11:52
                      Dziwnym? Co Ty. Coś w tym jest. Kwiatek istota żywa, ja tam do nich gadam i takie tam. I wierzę w to, że szczęśliwemu rolnikowi lepiej buraki rosną, poważnie.
                      Złe już za Tobą, czas na ziele. :)))
        • narttu tez polecam geranium 16.04.12, 13:43
          ja zabobiegliwie przeszmuglowalam z ostatniej wizyty u rodzicow i rosne teraz w doniczce. Fajnie pachnie!
    • maadga zatoki czyszczenie aloesem 16.04.12, 14:48
      " Aloes mieszasz pół na pół z wodą i tę mieszankę jeszcze rozcieńczasz do 3 z wodą. Rano płuczesz jedną dziurkę, wieczorem drugą. Na początku boli, piecze, czujesz jak ci drenuje zatoki. Efekt jest niesamowity. Mnie nawet puściły uszy, często miałam zatkane, po zapaleniu ucha środkowego" to cytat z tego miejsca f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3310147&start=30
      Ja stosowałam tę metodę i polecam. Tyle że 2x dziennie obie dziurki, poza tym nie ja robiłam roztwór ale mój teściu więc nie znam dokładnie proporcji trzeba by poszukać w necie.
      Dziecko chyba by nie dało rady ale dorosły jak najbardziej. Czasem jak przytka mnie lub m. to sobie robimy czyszczenie.
      • andzia84 Re: zatoki czyszczenie aloesem 17.04.12, 20:30
        moje homeo i na ucho i na zatoki zaleca podgrzanie na patelni garści soli zawinięcie w ścierkę i przykładanie do ucha/czoła, potem eukaliptus wata i done :) naprawdę działa
    • gosia399 Re: ból uchA ?? DOMOWE SPOSOBY poprosze 20.04.12, 10:16
      na 200 % polecam akupunkture(dorosłej osobie igły,a dziecku laserem akupunktura),synowi pomógł 1 zabieg i obyło sie bez antybiotyku-jakos tez w to ni wiezyłam ale u nas super efekt
      • alcea3 Re: ból uchA ?? DOMOWE SPOSOBY poprosze 25.04.12, 21:19
        Magda ucho ok?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka