Dodaj do ulubionych

Trójmiasto . HELP

21.08.12, 08:41
Osiedle Kamienny Potok - ul. Mazowiecka. Mogę tam wynająć mieszkanie w dobrej cenie. Jak to wygląda? Daleko do morza? A Sopotu?
Obserwuj wątek
    • leluchow1 Re: Trójmiasto . HELP 21.08.12, 08:42
      Daleko do Gdańska? A do centrum Sopotu? Miało być :-) Fajna dzielnica ? Czy jakas mordownia?
    • aurinko Re: Trójmiasto . HELP 21.08.12, 08:59
      To jest dzielnica Sopotu - Kamienny Potok. Do centrum Gdańska masz 12-13km kolejką skm (przystanek dalej niż Sopot Główny jadąc od Gdańska), samochodem 14km do Gdańska Głównego, do Molo i plaży w Sopocie jakieś 2,5-3km.
      • leluchow1 Re: Trójmiasto . HELP 21.08.12, 09:03
        A nie ma tam jakiejś bliższej plaży takiej bocznej?
        • aurinko Re: Trójmiasto . HELP 21.08.12, 09:12
          Do każdej plaży musisz dojść do pasu nadmorskiego, zejść "na dół" a to mieszkanie jest po drugiej stronie głównej ulicy, po tamtej stronie nie ma plaż i zatoki.
          • leluchow1 Re: Trójmiasto . HELP 21.08.12, 09:14
            Zejść na dół mogę ale iśc 15 minut a 45 to różnica :-)
            • aurinko Re: Trójmiasto . HELP 21.08.12, 09:17
              Nie no 45 nie będziesz szła ;) do plaży w Kam. Potoku będziesz miała ciut bliżej niż do molo (mola?), spróbuję znaleźć jakiś obiekt tam i sprawdzić odległość.
              • aurinko Re: Trójmiasto . HELP 21.08.12, 09:26
                Tu masz mapkę, na niej widać ul. Mazowiecką a czerwoną łezką jest zaznaczony hotel-sanatorium (ul. Zamkowa Góra 25) z którego do plaży jest wg opisu na ich stronie 250m, a do Aquaparku 20 metrów. Od ul. Mazowieckiej do do tego sanatorium jest 1,6km i potem te 250m do plaży (1,6km wg Zumi.pl) ale pokazuje na około, być może jest jakieś nie zaznaczone przejście i będzie szybciej.
                mapka
                fotoforum.gazeta.pl/photo/9/rg/hd/e1pb/26HQr6VLRTcZuzQcXX.jpg
                trasa zumi
                www.zumi.pl/trasa.html?loc1=Sopot%2C+ul.+Mazowiecka&loc2=Sopot%2C+Ul.+Zamkowa+G%C3%B3ra+25&byCar=0&cId1=&sId1=&cId2=&sId2=
      • leluchow1 KOlejka 21.08.12, 09:04
        Jeździ w miarę często? A wieczorem?
        • aurinko Re: KOlejka 21.08.12, 09:14
          Rozkład jazdy www.skm.pkp.pl/?tx_ttnews[tt_news]=223&tx_ttnews[backPid]=1
          możesz wybrać inną godzinę i sprawdzić, wkleiłam przykładowo.
          • leluchow1 Re: KOlejka 21.08.12, 09:24
            A bilety kupię na każdej stacji? Bardzo dziękuję za pomoc
            • aurinko Re: KOlejka 21.08.12, 09:31
              Z biletami to niestety nie pomogę bo kolejką jadą może raz w roku. Na stacjach Gdańsk Główny, Gdańsk Wrzeszcz, Sopot Główny, Gdynia Główna - kupisz bilety całą dobę, jak na pozostałych stacjach to nie wiem, na pewno są małe kasy ale nie wiem jak długo otwarte. Jadąc w jedną stronę kupuj bilet powrotny w tej samej kasie, ten bilet i tak musisz skasować w kasowniku ZANIM WSIĄDZIESZ (na peronie, w przejściu podziemnym) do kolejki i dopiero wtedy jest ważny. Nie skasowany możesz trzymać na inny dzień. Dla dzieci obowiązkowo legitymacje szkolne jeśli chodzą do szkoły bo zniżka będzie nieważna. Dla malucha bodajże poniżej 4 lat kupuje się bilet za 0zł i też kasuje w kasowniku. W kasie wszystko Ci powiedzą przy zakupie biletów.
    • aurinko Re: Trójmiasto . HELP 21.08.12, 09:33
      Jeśli byś dotarła do Trójmiasta i potrzebowałabyś jakiejkolwiek pomocy to mogę Ci wysłać swój nr telefonu, w razie czego możesz wysłać smsa, mogę oddzwonić za darmo bez problemu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka