Dodaj do ulubionych

aplikacje Iphone

19.09.12, 09:39
wymieniłam telefon i wziąłam sobie Iphona. Użytkowniczki podpowiedzcie jakie aplikacje warto ściągnąć? Lilka mówiłaś że masz dla chłopaków jakieś fajne do nauki?
Obserwuj wątek
    • maadga Re: aplikacje Iphone 19.09.12, 11:27
      a jednak żyjesz ;)
      jak się mieszka?
      • m_k8 Re: aplikacje Iphone 19.09.12, 11:53
        instagram na pierwszy miejscu :-)
        a tak serio to zależy co CI potrzeba.
        Problem z Iphone jest taki że dużo aplikacji jest jednak płatnych a te dostępne za free to tylko jakieś dema ( w odróżnieniu od androida np.)
        Ja używam:
        Waze - darmowa nawigacja tworzona przez użytkowników systemu - wielokrotnie się sprawdziła i była bardziej aktualna od płatnej z której korzysta mój M.
        Gas Cubby - zapisuje ile wydaje na paliwo i kiedy
        Pink Pad - jak mnie lekarz pyta ile ostatnio trwał cykl to już nie odpowiadam nie pamiętam ;-)
        Shazam - gdy gdzieś gra muzyka która wpadnie mi w ucho odnajdzie wykonawcę
        NokautSkaner - porównywarka cen na podstawie skanu kodu kreskowego
        KWC - znasz wizażowy kosmetyk wszech czasów? Na podstawie skanu kodu kreskowego kosmetyku widzę opinię o nim
        FeeddlerRSS - czytnik RSS
        Carat - sprawdza system i podpowiada jaką apkę kilnąć żeby bateria mogła wydajnie pracować
        Viber - bezpłatne rozmowy i smsy wia WIFI
        Glowfish - najładniejsza gra jaką widziałam na iphona :-))
        mam jeszcze mnóstwo innych ale zdecydowanie nie można określić ich jako przydatnych ;-)))

• lilka.k Re: aplikacje Iphone 19.09.12, 12:00
          Andzia, dla Sonii ta będzie swietna! Moi z tego wyrośli już :)

itunes.apple.com/us/app/press-here-the-app/id512806026?mt=8
    • mimi_mm Re: aplikacje Iphone 19.09.12, 11:44
      ja uzytkuje Ipad'a gdzie mam duzo "babskich aplikacji" kulinarnych, ostatnio sciagnelam mojewypieki :)
      • malenkie7 Re: aplikacje Iphone 19.09.12, 17:46
        nie znosze mojego iPhona, wrrr.
        ale tak przyzwyczaiłam się do tego, że mam dostep do internetu pod ręką, że nie będę już w stanie wrócić do mojej staruszki Nokii:(
        wiec chcąc-nie chcąc korzystam.
        dla mnie najlepsze aplikacje to:
        1. JakDojadę
        2. UM Meteo
        3. Facebook - of course:)
        4. Tetris
        5. Water? - taka gra o krokodylku
        6. Latarka - naprawde z tego korzystam:)
        7. Fotor - do obróbki zdjęć
        8. Troche darmowych jak TVN Player, Chilli Zet, kuchnia+
        9. Różne gry dla dzieci - Literki, Bajki, Jeremiasz

Ale od aplikacji bardziej lubie iTunes'a - ściągam sporo piosenek i płyt.

Niebawem M bedzie przedłużał umowe w T-Mobile, ma wziać najnowszego Samsunga - wiec porównamy, ktory smartphone jest lepszy:)
        • m_k8 Re: aplikacje Iphone 19.09.12, 20:10
          o tak Water jest fajną grą, i jeszcze Cut the Rope.
          Malenkie czemu Cię wkurza?
          • malenkie7 Re: aplikacje Iphone 19.09.12, 20:45
            lista jest długa:)
            - nie można swobodnie zmienić czcionki
            - nie można swobodnie wgrać dowolnego pliku i ustawic jako dowolny alert, dzwonek.
            - słownik, ktory przeinacza słowa i czesto w smsach wychodza jakies kwiatki
            - przełącznik na tryb "bez dźwięku", który sam w torbie potrafi sie przełączyć, a w efekcie czesto nie słysze jak ktos do mnie dzwoni
            - brak klawiatury SWYPE
            - brak możliwosci wymiany baterii
            - w ogóle brak możliwosci zrobienia czegokolwiek samemu - ale to filozofia Apple'a - co ponoć ma uchronic urządzenia przed zepsuciem przez użytkownika

ale - mnie sie urządzenia Apple'a bardzo podobaja, są po prostu sliczne:), no i ten ostry jak żyleta wyświetlacz.
            • m_k8 Re: aplikacje Iphone 19.09.12, 20:56
              spróbuj tego:
              - nie można swobodnie wgrać dowolnego pliku i ustawic jako dowolny alert, dzwonek.
              można! www.audiko.com albo sama przycinasz piosenkę, albo wybierasz z gotowych dzwonków. Ściągasz na dysk, ładujesz do itunes, synchronizacja i gotowe. Na iphone wybierasz jako dźwięk alarmu piosenkę.
              - słownik, ktory przeinacza słowa i czesto w smsach wychodza jakies kwiatki
              można wyłączyć to ustrojstwo ogólne/klawiatura/ automatyczna korekta
              - przełącznik na tryb "bez dźwięku", który sam w torbie potrafi sie przełączyć, a w efekcie czesto nie słysze jak ktos do mnie dzwoni
              mój W. miał to samo, u mnie działa bez zarzutu. Pocieszę Cię, że mu się samo naprawiło :-)

• malenkie7 Re: aplikacje Iphone 19.09.12, 23:20
                tu sie nie ma co naprawiac - przełącznik tak jest umieszczony, ze jak wrzucę telefon w otchłań torby, gdzie jest milion różnych rzeczy, to zawsze o coś się zaczepi i przełączy.
                dużo piszę na iPhonie i słownik czesciej sie przydaje, ale czasem jest bardzo irytujący.
    • olcia.kaktus Re: aplikacje Iphone 19.09.12, 21:09
      cała tona :)
      Stanza do czytania książek.
      Sports Tracker
      Listonic
      TVN player
      MobiParking (parkowanie na SMS w Warszawie)
      Facebook
      Moje Wypieki
      MyApple.pl
      Heart Rate
      pb.pl
      pajacyk
      Demotywatory
      dla dzieci: coloring
      Coloring book
      Świat Liter
      Mój Liść
      Inne:
      Zatankuj (znajduje najbliższe stacje paliw, również po nazwie sieci)
      ibankomat lub ATM Locator
      Yanosik (pomaga ominąć korki w Wawie)
      Wezwij Taxi (podaje numery tel i ceny taxi w mieście w którym aktualnie jesteś, jest tez taksometr do sprawdzenia, czy pan "złotówa" nie "wali cię w rogi")
      SoundHound (rozpoznaje muzykę, która leci)
      Znajdź IPhone (jakby ktoś ci ukradł, zdalnie blokujesz)
      QRR Reader (do kodów 2d)
      AutoCad (raczej ci nie potrzebny - mi non-stop)
      Adobe Reader (otwieranie PDFów)
      Office2Plus (otwieranie plików Office)
      Scan Biz Card Lite (rewelacja dla mnie - robisz zdjęcie wizytówki i ona sama wrzuca dane do kontaktu)
      Allegro
      Skype (raczej mało użyteczne, ale jak kto lubi)
      Polskie Aplikacje (do szukania ciekawych aplikacji)
      Top Apps (j.w.)
      Do tego tona gierek (Farm story, City Story, Luxor) - tu jestem uzależniona, więc nie polecam, bo wciąga.

Ja jestem maniakiem iphonowym, więc ciągle mam jakieś nowe. Jak masz coś fajnego to daj znać, uwielbiam testować nowe aplikacje.
      • m_k8 Olcia aktualizowałaś już iOS? 19.09.12, 21:21
        • olcia.kaktus Tak 20.09.12, 09:09
          aktualizowałam dziś w nocy, jest kilka fajnych opcji, choć ja mam 4G a nie 4S i nie mam mapy z nawigacją tylko ulepszoną mapę ;(
          Fajne opcje kalendarzowe i "nie przeszkadzania", odrzucenie rozmowy może od razu wysyłać sms-a (np oddzwonię później) - podobno trochę ściągnięte z nokii.
          resztę rozgryzam
          • andzia84 Re: Tak 20.09.12, 09:32
            o kurczę sporo tego :) muszę pokombinować troszkę. jeszcze w ferworze przeprowadzki, jedną nogą tu jedną tam. jak sięurządzę i ogarnę to napiszę na ukrytym jak jest i w ogóle
            • malenkie7 w końcu:) 20.09.12, 10:33
              po aktualizacji iOS w końcu opcja Bluetooth została wyciągnięta na górę listy Ustawień - wczesniej bylo ukryte w Ogólnych i uaktywnianie opcji w czasie jazdy nie bylo proste.
              • m_k8 Re: w końcu:) 21.09.12, 21:41
                I dla alarmu można ustalić dowolną muzykę teraz bez kombinacji.
                • malenkie7 jednak bardzo go nie lubie 24.09.12, 08:51
                  a zwłaszcza tego, że musze korzystac z tego koszmarnego iTunes'a, zeby cokolwiek na iPhonie zrobic.
                  próbuje usunac z iPhona kilka rzeczy - mam dwa urzadzenia, i juz jest problem, bo wszystko sie miesza i oprogramowanie swiruje- nie można ot tak po prostu otworzyc iPhona jako oddzielny dysk na komputerze i zrobic Delete... nnie lubie go i chyba szybciej wymienie go na inny konkurencyjny model:/
                  • m_k8 Re: jednak bardzo go nie lubie 24.09.12, 18:47
                    A to jest fakt. Mam nawet na tą okoliczność takiego chińskiego odpowiednika do wrzucania, wyrzucania i on działa bardzo ok ale do czasu synchronizacji :(( itunes to rzeczywiście kiepski program.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka