novinka_78 14.03.07, 16:58 Mamy wątek o nietrafionych art dla bobasków. Wpisujmy tu hity zarówno te bobaskowe jaki i te dla nas ale związane z naszymi pociechami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dakota123 huśtawka-leżaczek 14.03.07, 18:03 ja akurat mam fisher price i jest to pomysł jak najbardziej trafiony. Szymek chętnie w niej leży,sama się buja a ja moge czasami coś zrobić nie trzymając go na rękach chusteczki do pupy nivea - wypróbowałam różne i te nam najbardziej pasują Odpowiedz Link Zgłoś
novinka_78 Re: HITY bobaskowe 14.03.07, 18:14 - poduszka do karmienia Monogram tiny.pl/clzl - laktator ręczny + butelki Avent tiny.pl/clzj - nadmanganian potasu do kąpieli i przemywania buźki > gdy są krosteczki, wysypka, zaczerwienienia itp - emulsja Oilatum do kąpieli > ładnie nawilża i utrzymuje miękką skórkę Alusi - pledzik/kocyk polarowo-bawełniany 4baby tiny.pl/clz4 - chusteczki nawilżane Babydream (wolę wersję nie sensitive bo jest bardziej nawilżana a tak poza tym używamy ich sporadycznie, bo myjemy pupkę ciepłą wodą) tiny.pl/clz2 - niemiecki proszek do prania Ariel Mild&Rein (pięknie dopiera wszelkie plamy, mam wrażenie, że ożywia kolory- mam sporo ubranek używanych i sprawdził się super)tiny.pl/cl3q - płatki/waciki kosmetyczne Bella kwadraty tiny.pl/cl3r - gaziki z włókniny Hartmann (są mięciutkie i nie drapią jak takie z gazy) - aspirator do noska Frida cdn - wszelkie pajacyki rozpinane po całej długości - bodziaki, te rozpinane w kroczku jak i te po całej długości Odpowiedz Link Zgłoś
marysiowamama novinnka_78 14.03.07, 20:02 > - nadmanganian potasu do kąpieli i przemywania buźki > gdy są krosteczki, > wysypka, zaczerwienienia itp Daj znać co z tym się robi bo mamy własnie problemy wysypkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
novinka_78 Re: novinnka_78 15.03.07, 09:03 Już wyjaśniam: kupujesz nadmanganian potasu w aptece, ma postać proszku lub granulków. Używa się tego minimalną ilość. Jeśli do mycia buźki, to do przegotowanej wody wsypujesz dosłownie kilka ziarenek, tak aby woda miała leciutko różowy kolor a jeśli do kąpieli, to do wanienki wsypujesz tyle aby woda zabarwiła się na ciemnoróżowo. My używamy co kilka dni. Odpowiedz Link Zgłoś
donzab81 Re:do novinnka_78 15.03.07, 10:45 Ja tez uzywałam nadmanganianu przy Oskarze, a teraz jak byłam w aptece i chciałam kupic dla Oliwki do kapieli (wysypka) to pan stwierdzil,ze juz nie ma w sprzedazy spytałam sie dlaczego? bo narkomani robili jakies uzywki z tego No i niestety nie dostałam nigdzie w Gdyni Odpowiedz Link Zgłoś
novinka_78 DO DONZAB81 15.03.07, 14:37 Jak byś chciała, to mogę kupić dla Ciebie i wysłać, bo u nas nie ma problemu z zakupem. Daj znać tu a lbo na pocztę. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
niuta_s Re: HITY bobaskowe 14.03.07, 19:53 * pieluchy z lidl firmy CIEN, tanie a jakość wg mnie duża, mięciutkie, chłonne, ie przeciekają * chusteczki bambino * krem do buzi bambino * kocyk polarowy z ikea (niebieski, kształt Rybka), przydaje się na każdym kroku, * pajace z mothercare - po kilku praniach wyglądają jak nowe Odpowiedz Link Zgłoś
ivvvo Re: HITY bobaskowe 15.03.07, 07:40 sudocrem oczywiscie, oilatum soft krem - idealny na wszelkiej masci krosteczki sucha skorke itp, chusteczki pampers sensitive z rumiankiem, proszek do prania jelp 2 w 1 (z plynem do plukania) mata edukacyjna z muzyka mozarta - u mnie dziala jak zloto ) jak sobie jeszcze cos przypomne dopisze Odpowiedz Link Zgłoś
nhania Re: HITY bobaskowe 15.03.07, 08:18 Huggisy pieluszki oilatum płyn do kąpieli chusteczki huppy proszek do prania jelp 2 w 1 lub proszek i płyn oddzielnie zestaw Avent (butelki i laktator) płyta MINI MINI KOŁYSANKI suszarka (najlepsza na kolki) smoczki avent RAJSTOPKI - uwielbiam moją córke w nich i łatwo się ja przewija w nich -- www.mlaviac.ao.pl b1.lilypie.com/ZZK7p1/.png Odpowiedz Link Zgłoś
annazmaria Re: HITY bobaskowe 15.03.07, 09:14 jestem pod wrażeniem jakości ubranek z Mothercare - oczywiście, ceny trochę mniej zachęcające. Kubuś miał trochę ich ciuszków, a teraz w prezencie od kilku osób dostał jeszcze sporo ich ubranek na lato tzn 3-6 mies.: wyglądają ślicznie, no i wiem że nawet po wielu praniach w wysokiej temp będa nadal wyglądać jak nowe. Poza tym od dwóch dni mamy leżaczek Chicco i tez wygląda na bardzo udany zakup: w przeciwieństwie do leżenia na macie, tutaj Kubuś wyraźnie koncentruje wzrok na zabawkach i uspokaja się jak się go buja. Odpowiedz Link Zgłoś
ankapo7 Re: HITY bobaskowe 15.03.07, 09:33 chusteczki do pupy Nivea Soft- Creme, krem Oilatum soft, butelki i smoczki AVENT Odpowiedz Link Zgłoś
ineze Re: HITY bobaskowe 15.03.07, 12:54 niezłe oprócz Lidlowskich(małe paczki lub duże ze wskaźnikiem zmoczenia) i Rosmanowskich (ale te dwa rodzaje używałam dla starszej córki, małych rozmiarów jeszcze nie sprawdziłam) są pieluszki Dada z Biedronki, jakość lepsza niż Pampersa, estetyka też, cen porównywalna Maść pośladkowa przeciw odparzeniom od 1-wszego dnia życia Ziajka. Wcale niegorsza niż sudocrem, około 5 zł Odpowiedz Link Zgłoś
dziubasek_ona Re: HITY bobaskowe 15.03.07, 13:56 Synka hiciory: *grająca karuzela nad łóżeczkiem (uwielbia się na nią patrzeć) *rękawiczki niedrapki (ma ciągle zimne rączki) *pieluszka tetrowa (kocha się do niej tulić i robi kojo kojo) *kocyki polarowe (przydatne zawsze i wszędzie) *sudocrem (idealny do codziennej pielęgnacji, wydajny) *tormentiol (w 4 dni wyleczył odparzoną pupkę) *oilatum do kąpieli (bardzo wydajne - butelkę 500ml używamy od 8 lutego i mamy jeszcze sporoo) *pieluszki Pampers (rewelka) *smoczki ortodontyczne Avent www.allegro.pl/item174894334_avent_smoczki_ortodontyczne_0_3m_2_szt_3865.html *butelki Avent *maść Bepanthen (ładnie wygoiła pryszczki na buźce mojego synka - efekt w 2 dni!) *śpioszki, spodenki rozpinane w kroku *Mleko Bebilon PH 5,7 - uratowało nas od kolek i wzdęć! POLECAM!!! *Infakol - j.w. *Glukoza (kupiona w aptece) - nie daję synkowi żadnych herbatek tylko poję go wodą Żywca przegotowaną z glukozą PÓKI CO BY BYŁO NA TYLE, pzdr.! Odpowiedz Link Zgłoś
olazur Re: HITY bobaskowe 15.03.07, 14:41 krem do buzi Hipp - próbke dostałam w szpitalu. Rewelacyjny na podrapania na buzi. Schodzą niemal w godzine. Odpowiedz Link Zgłoś
princessa1 Re: HITY bobaskowe 15.03.07, 14:53 oilatum - do kapieli linomag - do pupy komoda z przwijakiem na górze - dla mnie super Odpowiedz Link Zgłoś
ineze tormentiol - tormazol 17.03.07, 05:56 Tak przy okazji.Też używałam tormentiolu przy pierwszym dziecku i szybko działał. Później przeczytałam, że dla dzieci nie wskazany jest kwas borny i dlatego lepsza jest maść z takim składem jak tormentiol ale bez kwasu - nazywa sie Tormazol. Nigdy nie używałam. Mojemu dziecku Tormentiol chyba raczej nie zaszkodził Odpowiedz Link Zgłoś
olazur Re: HITY bobaskowe 16.03.07, 14:36 butelka ze smoczkiem Tomme Tippee. Smoczek identyczny jak brodawka i taki mieciutki i gietki. To nowość n rynku ale smoczki są super. Odpowiedz Link Zgłoś
wiolczers Re: HITY bobaskowe 16.03.07, 15:05 - Absolutny hit to Nivea Baby krem przeciw odparzeniom - nic innego nie pomagało, ani sudocrem, ani linomag, dla mnie REWELACJA! - Nivea Baby Puder (j.w). - Chusteczki Nivea Baby (i normalne i sensitive) - Pieluszki Huggies - Body i pajacyki rozpinane na całej długości - Oilatum płyn do kąpieli Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: HITY bobaskowe 16.03.07, 18:32 Body i pajacyki z Tesco - rewelka materiał,nie rozłazi się po praniu,rozmiarówka się zgadza (62 to naprawdę 62) a przy tym cena tak przystępna że szok!! Odpowiedz Link Zgłoś
olazur STOJAK EDUKACYJNY - SUPER!!! 17.03.07, 13:02 Polecam taki stojak edukacyjny: www.allegro.pl/item173141101_nowy_stojak_edukacyjny_firmy_simba_z_atestem_.html super sprawa. Mała bawi się tym sama przez ponad godzine leżąc w łóżeczku a potem zmęcozna sama zasypia. A ja mam trochę czasu dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
bocianowa Re: HITY bobaskowe 17.03.07, 14:38 1. Chusteczki nawilżone Pampers Naturals Lawendowe i Sensitiv ( po wytarciu chusteczkami wogóle nie używamy kremu do pupy ). 2. Chusteczki nawilżone Nivea Baby Soft-Creme. 3. Pieluchy Pampers. 4. Do pupy po kąpieli Alantan Maść (my uzywamy zapobiegawczo tylko po kapieli, kiedy pupa nie jest wytarta chusteczkami, ale przy córce Alantanem leczylismy pupkę). 5. Frida, aspirator do nosa - Rewelacja, niech sie wszystkie gruszki schowają głęboko w d... . 6. Oliwka, krem do twarzy, mydełko Bambino oraz Nivea Baby. 7. Wałeczki do układania dzieci w łóżeczku na boczku. Przydatne dla dzieci, którym się ulewa po jedzonku. 8. Płatki z waty Dzidziuś duży format firmy Cleanic. 9. I dla mnie oczywiście kółeczko wypełnione styropianem, niezwykle przydatne zaraz po porodzie i czasem juz jakis czas po (dla walczących z hemoroidami). 10. Wkładki laktcyjne Penaten i J&J ( to chyba jedyny produkt tej firmy, który się do czegos nadaje). Są niezwykle mięciutkie, super sie układają do cyca i mają przylepiec - Super !!! 11. Laktator ręczny Avent. To chyba by było na tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
blumch Re: HITY bobaskowe 17.03.07, 21:24 Frida przynajmniej cos wyciaga z noska. chusteczki nivea Baby soft crem sudocrem i bepanten - ten drugi pomógł mojej twarzy. Kocyki polarkowe, poduszka dla dzieci zdrowy sen www.allegro.pl/item172938532_2o2_najlepsza_poduszka_dla_niemowlat_zdrowy_sen.html body i pajacyki - koszulki i kaftaniki lezą nieużywane. Odpowiedz Link Zgłoś
shemsi1 Re: HITY bobaskowe 18.03.07, 13:19 1. Plyn do kapieli nievea-potem plukam w tym ubranka, i ladnie pachna 2. Oliwka nivea-mi ladnie paznokcie stwardly po niej a dziec pieknie pachnie 3. Tormentiol 4. Karuzela fisher price-rewelacja!Muzyka uspokaja male kozice!! www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bdadccde1713979f.html 5. Smoczki avent 6. Butelka canpol, taka najzwyklejsza! 7. Przewijak, 2 komody, cos wspanialego! Na jednej mam wanienke podczas kapania, na drugiej przewijak, kupilam obie za 150 zł!! (uzywane vox) 8. Moje duze łózko w dzieciowym pokoju tam karmie, o tak : www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3e019b0672734654.html 9. Ciuszki dzieciowe tesco - pajace rozpinane na calej dlugosci, rewelka!!!! 10. LAPTOP Odpowiedz Link Zgłoś