Dodaj do ulubionych

Mikołajkowe prezenty - przygotowania

05.10.12, 09:16
Zaczynam też przygotowania do Mikołaja i świąt szukając prezentów. Kilka drobiazgów już mam - tych ubraniowych. A teraz szukam tych dla przyjemności.

Jasiek widzi tylko lego city, ale ma już tyle tego, że wolałabym znaleźć mu coś innego. Ale co? Nie mam pomysłu na nic innego na tyle rozwijającego i fascynującego go jak lego.

Odnośnie rodziny, to jeszcze nie wiem - dla M pewnie pulsometr, dla pozostałych szukam inspiracji.
Obserwuj wątek
    • zabka11 Re: Mikołajkowe prezenty - przygotowania 05.10.12, 11:42
      Hi, hi...już Gwiazdkujemy?...a i dobrze, choć przyzwyczaiłam sie do terminu "tuż po wszystkich świętych";)
      U nas nie ma kłopotu z prezentami...kolejne gry na x-box i gry planszowe, chyba Monopoly kupię jakieś, jako zamiennik do Eurobiznesu. Też zamówię odpowiednio wcześniej, by z głowy mieć:)
      Pozdrawiam
      • olus-ia80 zabka 05.10.12, 12:59
        polecam te
        allegro.pl/hasbro-monopoly-monopol-revolution-rewolucja-pol-i2683500226.html
        Unas będzie coś z Tomkiem - mega bloks a dla Gabi coś z końmi .
      • amalota Re: Mikołajkowe prezenty - przygotowania 05.10.12, 15:59
        To w ramach oszczędności:))) Teraz trochę taniej. A ja właśnie w planach też mam eurobiznes - znalazłam nawet stronke, gdzie to kupić za... (UWAGA UWAGA) 29zł.
    • alcea3 Re: Mikołajkowe prezenty - przygotowania 05.10.12, 13:32

już??? Tak szybko??
      Niezłe jesteście :)
      • malenkie7 Re: Mikołajkowe prezenty - przygotowania 05.10.12, 14:52
        jak dla mnie to zbyt wczesnie - jestem jak Scarlett O'Hara - pomyślę o tym jutro.
    • spodnica_w_kratke Re: Mikołajkowe prezenty - przygotowania 05.10.12, 15:16
      ha, ja też już myślę o prezentach;) na Mikołajki dla Młodych wymysliłam po kubku, takim ceramicznym, bo teraz piją z plastikowych. Dla jednej z Hello Kity, a dla drugiej z Peppą. Obawiam się tylko walki, że ten drugi jest ładniejszy/bardziej różowy czy cokolwiek;)
      a na Gwiazdkę nie mam jeszcze pomysłu..a nie, starsza marzy o Celestii;) młodsza..nie mam pojęcia..Duplo jest po straszej i nie wzbudza zainteresowania, w ogóle klocki/gry ją nie bardzo interesują. Uwielbia za to ostatnio ksiązki z obrazkami i po sto razy się pyta-a dlaczego, a po co, a co on tutaj, a czemu itd;) więc może w tym kierunku?
      Mąż- jak nic innego mi nie wpadnie- to nowa koszula/swetr zawsze mile widziane;) ew jakas dobra ksiązka. Kiedyś takim strzałem były Szkice piórkiem.
      mama-jak zwykle nie mam pojęcia;) czego nie kupię, i tak nie trafię;)
      tata- może swetr? pamietam jak kiedyś bardzo mu się spodobał spreznetowany mężowi;)

a czas na myślenie nie jest dla mnie zbyt wczesny;) w grudniu to juz dla mnie po herbacie;) wtedy na tapecie sprzątanie, zakupy i rozkłądanie w czasie prac domowych;) no i wtedy tłumy walą, wszędzie kolejki, zator na allegro, i coraz mniejszy wybór np rozmiarów;).
      • moni_30 Re: Mikołajkowe prezenty - przygotowania 05.10.12, 15:53
        Jak dla mnie tyo wcale nie za wcześnie na zbieranie pomysłów na prezenty. Lubię mieć wszystko przygotowane wcześniej i później nie przejmować się przedświąteczną goraczką.
        Póki co wynalazłam dla mojego lipcowego coś takiego:
        allegro.pl/bankomat-maly-bankier-skarbonka-prezent-edukacyjny-i2631591143.html
        Mam nadzieję, że w końcu zrozumie zasadę działania bankomatu i nie będzie mnie wysyłał do niego, jak odmawiam mu jakiegoś zakupu argumentując, że nie mam pieniędzy ;-)
        • amalota Re: Mikołajkowe prezenty - przygotowania 05.10.12, 16:15
          Ha, ha, u nas to też standard. Ostatnio bylismy na spacerze i mówie - patrz ktoś zaczął budowę i nie skończył, a on się pyta dlaczego. Ja na to, że może nie miał pieniędzy, a Jasiek: "A nie mógł pójść do bankomatu?":)))
      • monikaj21 Re: Mikołajkowe prezenty - przygotowania 05.10.12, 20:40
        Spodnica, nie wiem w jakim wieku jest Twoja młodsza, ale piszesz, że interesuje się książeczkami z obrazkami, więc pomyślałam, że Ci polecę Naciśnij mnie jeśli jeszcze nie znasz
        lubimyczytac.pl/ksiazka/124222/nacisnij-mnie
        Kupiłam najmłodszemu w zeszłym roku na gwiazdkę (miał ponad 2 lata) i do dziś lubi (starsze też :)
        • ankas4 Re: Mikołajkowe prezenty - przygotowania 05.10.12, 21:57
          No ja tez juz startuje, mam zamiar kupic przynajmniej po dwa prezenty w miesiącu ... a i tak sie nie wyrobię...:( Tymek tez zapatrzony nadal w lego city... i ma fiksację na punkcie wojska wiec pewnie pojdziemyw tym kierunku..wiec pewnie lego wojskowe jakieś!
        • spodnica_w_kratke Re: Mikołajkowe prezenty - przygotowania 09.10.12, 10:22
          Minika, dzięki:) przeczytałam recenzję i zdecydowanie kupię:)
          • spodnica_w_kratke Re: Mikołajkowe prezenty - przygotowania 09.10.12, 10:23
            miało być oczywiście Monika, pardon.
    • lipiec_2007 Re: Mikołajkowe prezenty - przygotowania 03.11.12, 09:10
      Dla mojego miłośnika klocków lego kupiłam te oto książkę:
      aros.pl/ksiazka/wielka-ksiega-modeli-lego
      Do tego pewnie kupie jakiś zestaw lego:)
    • lipiec_2007 Re: Mikołajkowe prezenty - przygotowania 03.11.12, 09:17
      aros.pl/ksiazka/mapy
      Bardzo polecamy mapy. Od dwóch tygodni jesteśmy nierozlaczni, fantastyczne źródło informacji. Choć czasem zadziwia subiektywny dobór autorów:)
      • malenkie7 Re: Mikołajkowe prezenty - przygotowania 03.11.12, 09:41
        www.whamaku.pl/fotel-hamakowy-dla-dzieci-hustawka-joki-d700-rewelacyjna-zabawa-i-rozwoj-p163
        Będzie zrzutka na takie cudo.
        I jakieś drobiazgi w postaci miniaturowych aut konkretnych marek samochodów.
        • lilka.k Re: Mikołajkowe prezenty - przygotowania 03.11.12, 09:46
          Tez mam chęć na te mapy. Zamówiłam juz u mamy książeczki dla chłopaków po polsku, bo juz sa w mniejszości, musimy uzupełnić biblioteczke :)
          • boazeria Re: Mikołajkowe prezenty - przygotowania 03.11.12, 10:53
            Dla Eryka mamy Monopol junior
            Dla Poli pierwszą Barbie.

Eryk ucieszyłby się jeszcze z każdego atlasu o dinozaurach, zwierzętach albo nawet z tego pająka - dodatek do gazety z reklamy tv. Wcześniej kupiliśmy mu gazetkę ze skorpionem i teraz z nim śpi.
            • amalota Re: Mikołajkowe prezenty - przygotowania 03.11.12, 20:21
              No, ja już mam wszystko dla młodego:
              - Mikołajek - ksiażki
              - X-wing - lego planety
              - eurobiznes
              Do dokupienia słodycze.
        • ankas4 Re: Malenke jesli mozna,to... 03.11.12, 21:49
          Odradzam ci przeplacania, takie samo cudo jest w ikea za mniejsze pieniadze. Znajomizastanawiali sie wlasnie nad tym co pokazalas link,porownali i to się niczym nie rozni procz producenta.
          • kamila_m_g a Klara chce... 16.11.12, 10:35
            kredki i farbki.... ( w zeszłym roku chciała niespodziankę, i nie książki bo ich ma dużo )
            a i powiedziała, że dla mikołaja zostawia się zabawki, którymi się nie bawimy, żeby zaniósł innym dzieciom ( ale szkolą te dzieci w przedszkolu)
            Czyli nieważne co, wszystko ucieszy.
            Zresztą my za bardzo nic dzieciom nie kupowaliśmy, bo i tak babcia itp. kupi, ubieranie choinki, dekorowanie domu, robienie ciasteczek, rozdawanie prezentów wszystkim daje taką samą radość jak nie większą od samych prezentów. Choć oczywiście kuzynka Klary potrafi powiedzieć - znowu jakieś ciuchy!
            • iki2007 Ja już mam wybrane 16.11.12, 11:22
              siedzę w domu więc z nudów już powybierałam prezenty
              Wiki dostanie monopoly junior i jakieś ninjago
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka