Dodaj do ulubionych

MiniZlot na obczyźnie

28.01.13, 21:22
Dziś w Birmingham miałam ogromna przyjemność spotkać sie i wypić kawke w towarzystwie Lilki i Magdy Mk8. Dziękuje dziewczyny za miły czas.

Lilka, burgery przy kanale odnalezlismy, faktycznie bardzo dobre. Dzwonilam po wskazowki ale sie udało.
Obserwuj wątek
    • zabka11 Re: MiniZlot na obczyźnie 28.01.13, 21:48
      Wielki-Mini Zlot:) Jesteście Ty i mk8 naszą delegacją forumową u Lillki :)
      Zazdroszczę klimatu miejsca w jakim byłyście:)
      Pozdrawiam serdecznie:)
      • ankas4 dajcie zdjęcia;) Lila pewnie coś artystycznie pstr 28.01.13, 22:10
        zdjecia , chcemy zdjec , lila pewnie cos artystycznie pstryknęła:)
        • burdziaa e tam 28.01.13, 22:28
          zazdraszczam !
          • andzia84 Re: e tam 29.01.13, 11:17
            fajnie Wam :) ja w lutym będę w Manchesterze ale to chyba kawałek od Lilki
            • lilka.k Re: e tam 29.01.13, 11:40
              Było super! Dzięki Gismol. Swietnie się zgralysmy w czasie :) no i nie wiem czy wiecie, ale brat Gismol to fajny gość ;) miałam już drugi raz okazje go spotkać :) Madzia tez go serdecznie pozdrawia :)))

Dobrze , ze znalezliscie knajpke. Ja akurat byłam z Hanią po chłopaków do szkoły.

A teraz już siedzimy na lotnisko , pijemy kawę i trzeba się już pożegnać :(

Ps Burdzia, będę za 3 tygodnie w Polsce , co prawda jedziemy bardziej służbowo niż wizytowo i tylko na kilka dni ale zadzwonię.

Ania, no to kawałek ode mnie. Jakieś półtorej godziny.
              • ankas4 Re: e tam 29.01.13, 15:10
                Super ,ze tak sie udalo, Lila wiem ,ze jak sie wpada do Polski to wszyscy chcą sie spotkać...ale jak Ci sie pouklada wszystko i bedziesz miala jakies popoludnie/przedpoludnie we Wro w jakiejś galerii daj znać chwilkę wczesniej ,moze szybka kawa nam się uda?
                • lilka.k Ankas 29.01.13, 18:14
                  Niestety, tym razem nie dm rady. Odliczajac dojazdy na lotnisko zostają nam 3 dni, choćbym nie spała, to i tak za mało czasu. Z dziecmi mam troche biegania, służbowych spraw troche i innych, następnym razem na pewno.
                  Burdzi tylko obiecalam kiedys, moze znajdę pol godzinki chociaż.
                  • ankas4 Re: Ankas 29.01.13, 19:23
                    No pewnie Lila ,ze rozumiem, to w takim razie następnym razem:)
                    • lilka.k Re: Ankas 29.01.13, 20:59
                      W wakacje bede na pewno, ale moze cos wcześniej sie uda....Nie wiem, byc moze wcześniej bede zmuszona polecieć, wiec sie na bank odezwe, bo tez chciałabym Was zbaczyc :)
    • m_k8 Re: MiniZlot na obczyźnie 30.01.13, 09:59
      o tak! brata nawet osobiście pozdrawiam :-)
      Również dziękuję za spotkanie. Szkoda, że tak krótkie. Gismol pyszną kawę piłyśmy z Lilą na lotnisku w Est Presso, polecamy carmel latte.

Ps. Hanka już Tacie powiedziała o jajkach ;-)
      • gismol77 Re: MiniZlot na obczyźnie 30.01.13, 11:48
        No prawie zawstydziłyście mi brata tymi pozdrowieniami ;)
        co do jajek to coś tam się z nimi dziwnego dzieje z nimi jak mi donosi moja przyjaciółka, dziś wraca M to może coś wiecej sie dowiem o co chodzi w tej naszej hodowli.
        jutro jedziemy do Londynu chyba, choć Nina silnie przeziębiona, zmokłysmy wtedy w Birmingham a wczorajsze szaleństwa urodzinowe nie pomogły.
        • m_k8 Re: MiniZlot na obczyźnie 30.01.13, 15:03
          No to zdrówka dla Was!
          • lilka.k Re: MiniZlot na obczyźnie 03.02.13, 14:50
            Magda, żałuje Cie nie było wczoraj, bo Gismol przyjechała do nas na obiad z dziewczynami, bratem i jego żoną. To juz drugie spotkanie w takim gronie, było swietnie! Zostali tez na kolacje, bo nie chcieliśmy ich szybko wypuszczac, ale i tak mało , nie?

• gismol77 Re: MiniZlot na obczyźnie 03.02.13, 17:03
              No cudnie było! My juz w domu. Trochę żal. Obsmialismy sie wczoraj w aucie wracając od Was, gadalismy jak było fajnie i jakie pyszne jedzenie było a Lilka sie przysluchiwala i pyta: "a mama chłopaków to jest kucharką?"
              Musicie teraz do Coventry jechać.
              • lilka.k Re: MiniZlot na obczyźnie 03.02.13, 17:22
                No myśle, ze niewiele sie pomyliła ;)) Nawet jeden piekarnik w mieszkaniu zużylam. Padł biedak od tego pieczenia, dobrze, ze mam drugi.
                Pojedziemy na pewno. Piotrek bedzie sie umawiał na rowery z Łukaszem pewnie a Ty sprawdzaj bilety na wiosnę jeszcze.
                • burdziaa Re: MiniZlot na obczyźnie 03.02.13, 17:43
                  Cieszę się,ze udało Wam sie spotkac,Ninka lepiej? Lila menu zdradź :)
                • m_k8 Re: MiniZlot na obczyźnie 03.02.13, 18:18
                  ja też żałuje, buu. Szkoda. Zjadłabym Coś Twojego Lila. I wypiła kosmiczny koktajl.
                  Można we Wro dostać świeże listki szpinaku?
                  • lilka.k Re: MiniZlot na obczyźnie 03.02.13, 18:24
                    Kosmiczny koktajl rządzi :) Madzia, pewnie, ze można. burdzia Ci powie gdzie, ale jestem pewna, ze wszędzie . W Tesco masz na pewno baby szpinak, świeży.

Burdzia, to Lilka sie ze czuła, ale u nas juz troche fikala z chłopakami, wiec juz jej lepiej było na pewo
                    Robiłam szybkie potrawy, dwa rodzaje makaronu ( z cukinią, szpinakiem i suszonymi pomidorami) oraz z pulpecikami w sosie pomidorowym (Hana tydzien wcześniej tez wcinała :) )
                    Na deser do kawy ciasto ucierane z jablkami a potem jeszcze tarta cukiniowa z kozim serkiem, oliwkami, suszonymi pimidoramimitd :) i zapijalismy winem :)
                    • burdziaa Re: MiniZlot na obczyźnie 03.02.13, 20:22
                      Pyszności !
                      Madziu świezy szpinak u mnie na osiedlu wszędzie dostępny.a najtaniej chyba w Lidlu Jasiu kupował,dziś też mielismy sałatkę ze szpinakiem do pizzy :)
                      • lilka.k Re: MiniZlot na obczyźnie 03.02.13, 20:46
                        Lidla te uwielbiam. Są produkty, ze tylko tam kupuje i duzo taniej niz gdzie indziej, wiec sie Magda przejedź tam koniecznie i zrób zapasy szpinaku. Dobrze, ze tez mam niedaleko Lidla :)
                        • burdziaa Re: MiniZlot na obczyźnie 03.02.13, 20:52
                          My też teraz często zakupy w Lidlu czynimy,tzn Jasiu jeździ bo za mostem nam otworzyli blisko-powiem szczerze nigdy wcześniej nie korzystaliśmy a teraz większość produktów stamtąd,a jaką roszponkę mają świeżutką !
                          • m_k8 Re: MiniZlot na obczyźnie 03.02.13, 21:17
                            Serio jest tak dostępny? Nigdy nie widziałam. Jutro zrobię nalot na sklep. Objadłam się obłędną tartą jabłkową z bezą i mam ochotę na jakiś dzień oczyszczający.
                            • lilka.k Re: MiniZlot na obczyźnie 03.02.13, 21:58
                              No to Madzia zielone koktajle koniecznie. Fajnie jakbys tez dorwala świeży jarmuż, jeszcze lepszy niz szpinak pod względem witamin. Tutaj na każdym rogu kupuje, ale wiem, ze w Polsce dopiero wraca do łask :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka