Dodaj do ulubionych

tornistry/piórniki

17.03.13, 23:25
Rozglądacie się już?
Ot z ciekawości poświęciłam godzinkę wczoraj na poszukiwania w sieci i... nie znalazłam nic ciekawego :( Nie podobają mi się pstre modele z postaciami z bajek (choć Brunkowi się of kors oczy świecą). Chciałabym np coś w max kolorową kratę, jak plecaki Jansport, czy Roxy, ale tornistrów (bo myślę o typowym tornistrze, nie plecaki z miękkimi plecami) takich nie znalazłam.
A piórniki podobają mi się takie: allegro.pl/funnyprice-dakine-piornik-promocja-20-i3056777078.html tylko może bardziej kolorowy jakiś.

Upatrzyłyście już coś?
Obserwuj wątek
    • ankas4 Re: tornistry/piórniki 17.03.13, 23:30
      Też juz szukałam, ale u nas Lego jest na 1 miejscu a ja nie widzę w tym nic złego ,ze Tymek chce akcesoria z tym co aktualnie najbardziej go zajmuje, wiec chyba zdecydujemy sie na cos takiego:allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=piornik+lego

A czemu Ula nie chcesz kupic Brunkowi tego co mu sie najbardziej podoba?
      • ankas4 Re: tornistry/piórniki 17.03.13, 23:32
        i jeszcze tornistry.... szczerze powiem ,ze jest tego masa... kiedyś to człowiek marzył aby dostać choć jedną pachnącą gumkę :))) a teraz jest wszystko...:)
        • ankas4 link zapomniałam:) 17.03.13, 23:32
          allegro.pl/listing.php/search?category=50673&change_view=1&order=p&sg=0&string=tornister+lego
    • gismol77 Re: tornistry/piórniki 17.03.13, 23:30
      tu popatrz
      www.topgal-plecaki.pl/
      Nina ma taki już trzeci rok i wygląda na niezniszczalny
      www.topgal-plecaki.pl/plecaki/szkolne/chi-171/?e---green
      i widzę, że ceny lepsze mają
    • solaris31 Re: tornistry/piórniki 18.03.13, 08:29
      mnie też niespecjalnie się podobał tornistre Eli / to znaczy fioletowo-różowy :) /, ale stwierdziłam, że to jej tornister, nie mój, i to jej ma się podobać. co z tego, że chciałam inny - moim zdaniem ładniejszy - jak zobaczyłam jej rozżalone oczy, to odpuściłam ;) jak pozwoliłam wziąć ten , który jej się podobał - no mina bezcenna, i ten błysk w oczach ;)

Ela nosi konkretnie ten :

eplecaki.pl/tornistry/181-tornister-herlitz-compact-upiorna-dziewczynka.html
      Elka nosi 2 rok , szura nim na prawo i lewo i jest jedynie lekko przybrudzony. za to na plecach leży bardzo wygodnie i jak na tornister, nie jest ciężki.

poczekaj jeszcze trochę, największy wysyp jest w lipcu/sierpniu w hipermarketach - i najlepiej jest poczekać do końca miesiąca, bo wtedy ceny lecą - ja kupiłam z początkiem sierpnia, pod koniec ten sam tornistre w tym smamym sklepie kosztował już 45 zł mniej. oczywiście, cholera jasna mnie wzięla - no ale trudno ;)
    • ridibunda Re: tornistry/piórniki 18.03.13, 08:45
      Weź kup dziecku, jaki mu się podoba, nie szukaj dla siebie, i co z tego że się rozleci za chwilę, jak to szczęście w oczach - rzecz bezcenna.
      • aga_junior Re: tornistry/piórniki 18.03.13, 09:13
        Nie wiem jak jest teraz ale jak starsza chodziła to wszystkie książki w "0" były w szkole. Dzieci przynosiły tylko śniadanie. Na taki wariant mamy mały plecach ze Spidermanem :) który Maciuś sobie wybrał na urodziny.
        Jeśli trzeba będzie książki nosić wybierzemy wspólnie coś nowego i większego.

Przyłączam się do pytań dziewczyn, czemu twój syn nie może mieć takiego plecaka jak chce? Chyba ma prawo do własnego (choć tak małego) wyboru ;-)
        • fassollka Re: tornistry/piórniki 18.03.13, 14:04
          No pewnie, że będzie sobie sam wybierał, ale... dam mu ograniczony wybór. Jeśli teraz zabrałabym go na zakupy, to piszczał i jęczał by przy co drugim modelu.
          Dla mnie tornister, oprócz walorów estetycznych, musi być przede wszystkim praktyczny i wygodny. A póki co jestem pewna, że taką praktyczność potrafię lepiej niż Młody ocenić. Wygodę ocenimy razem.
          Poza tym... on tego tornistra potrzebuje dopiero za rok :-)
          Na teraz muszę mu kupić jakiś plecak, bardziej turystyczny, bo dotychczasowy nie mieści formatu A4 a ja z Młodym zaczęłam przerabiać podręcznik do pierwszej klasy i on dumny nosi tę książkę, ćwiczenia i niewielki piórnik do babci, taty, etc.
    • olcia.kaktus Re: tornistry/piórniki 18.03.13, 10:08
      Oczywiście, że się rozglądam, ale jeszcze poczekam. Ja wybieram typ - czyli sztywny itp, a ona ma prawo do wyboru wzoru, przy założeniu, że nie będzie różowe ;)
      To ona będzie nosić, więc ma być szczęśliwa.
      Teraz wybieramy meble do pokoju, bo będziemy robić remont, więc od razu będziemy dobierać mebelki.
    • lucy_cu Re: tornistry/piórniki 18.03.13, 10:11
      Emilka z Witkiem mają od pierwszej klasy 4you, to są tornistro-plecaki absolutnie nie do zdarcia:
      www.schulranzen-onlineshop.de/4you/schul-rucksaecke?sCoreId=6436b3cc13134c25552be7a86f3b2802
      Kupowałam używane na All, służą im już czwarty i piąty rok (!), prane często, nic im się nie dzieje.
    • a_beatle Re: tornistry/piórniki 18.03.13, 10:24
      Mam takie wspomnienie. Marzyłam o kolorowym tornistrze, różowym, z żółtymi dodatkami, z jakimś rysunkiem, z jedną kieszenią. Mama mi kupiła porządny, skórzany, granatowy. Dziś myślę, że dobrze zrobiła, ale ... pamiętam moje rozczarowanie, graniczące z rozpaczą;-)
    • olcia.kaktus Re: tornistry/piórniki 18.03.13, 10:35
      apropos wspomnień - pamiętam, że mama mi kupiła tornister (taki granatowy, z odblaskowymi misiem) trochę wcześniej, kiedyś nawet pozwoliła zabrać do przedszkola! Ale to było przeżycie! Tak powoli się wczuwam w szkołę Marty, że aż mi się zackniło za moim dzieciństwem i młodością, chętnie jeszcze raz bym to wszystko przeżyła.
    • olga727 Re: tornistry/piórniki 18.03.13, 10:50
      Mam pytanie do podanego tematu: Czy kupiłybyście dziecku tornister/plecak na ROK przed Pierwszą klasą.Mała wypatrzyła plecako-tornister z Patio(zwierzaczek na obrazku),błaga o niego,a do szkoły idzie za rok.Bym jej kupiła,ale boję się,że za rok spodoba się coś innego i ten kupiony zostanie ? ;)
      • myrtille Re: tornistry/piórniki 18.03.13, 12:54
        Amelka do zabaw domowych wymarzyła sobie piórnik Plastusia.
        Kupiłam Jej niedawno, skompletuję go jeszcze bo ma być kałamarz i pióro ze stalówkami i niedługo Jej dam:)
        allegro.pl/drewniany-piornik-jak-z-pamietnika-plastusia-i3110145408.html
        Mało współczesne co?
      • solaris31 Re: tornistry/piórniki 18.03.13, 13:19
        nie, nie kupiłabym :) na pewno za rok coś nowego wypatrzy i to będzie musiało być tylko i wyłącznie TO :)
        • olga727 Re: tornistry/piórniki 18.03.13, 15:32
          solaris31 napisała:

> nie, nie kupiłabym :) na pewno za rok coś nowego wypatrzy i to będzie musiało b
          > yć tylko i wyłącznie TO :)
          Dzięki za odpowiedź. Właśnie tych słów się obawiam:"Tylko To :) )
          • joa261 Re: tornistry/piórniki 18.03.13, 17:22
            Póki co temat nas nie interesuje ;) bo do szkoły idziemy za rok.
            Pewnie kupię to co jej się będzie podobało- ale z ograniczeniem.
            Czyli ja wybiorę kilka - a ona wybierze z moich wyborów;)
            Bardziej coś neutralnego - bo teraz ma szał na Monster High - ale już idąc do drugiej klasy szał będzie na coś innego ;)
            Jedyne co - to by plecak czy tornister był dobrej firmy i dobry dla takiego malucha;)
    • lee_a Re: tornistry/piórniki 18.03.13, 21:09
      Anka plecak już sobie wygrała - z jakąś księżniczką, całkiem duży i porządny. Pakuje go nieustannie. Piórnik też ma zdobyczny, ale to chyba wygrany przeze mnie. O resztę przyborów będziemy grać pewnie bliżej września. Zawsze jest dużo konkursów z wyprawkami. Porysuje, pomaluje i sobie powygrywa sama :) Teraz idzie do zerówki więc na kompletowanie wyprawki mamy jeszcze czas. Póki co kupujemy pastele, różne rodzaje farb, flamastrów, nożyczek, klejów bo idzie tego u nas na tony.
    • yvonne79 Re: tornistry/piórniki 19.03.13, 13:19
      Właśnie się zastanawiamy, czy kupować plecak, czy plecak na kółkach. Sama nie wiem co lepsze. Ma któraś z Was doświadczenia z takim plecakiem na kółkach?
      • monikaj21 Re: tornistry/piórniki 19.03.13, 13:24
        Do mnie jakoś nie przemawiają plecaki na kółkach - są cięższe przede wszystkim, a do tego w naszej piętrowej szkole te dzieciaki ciągle takie powyginane noszą te plecaki po schodach, albo widzę jak ciągną je po błocie :) Ale osobistych doświadczeń nie mamy :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka