Dodaj do ulubionych

Woda dla mnie, dla Was wszystko co chcecie ;-)

18.04.13, 08:04
Po południu gastro. Trochę się stresuje mimo że będę miała znieczulenie ogólne. Niestety dziś zero jedzenia. Zjedzcie coś za mnie ;-)
Miłego dnia!
Obserwuj wątek
    • zabka11 Re: Woda dla mnie, dla Was wszystko co chcecie ;- 18.04.13, 08:27
      Madzia kciuki trzymam:)
      Zjem za Ciebie zaraz pyszne śniadanko, tylko na maile poodpisuje i sprawy papierkowe pozałatwiam:)
      Dzień dobry tak w ogóle w ten piękny dzień:)
      Dziś dają na luz...zwalniam, i po pracy chodzę ślimaczym tempem, i w takowym wszystkie sprawy do ogarnięcia ogarnę...a zredukowałam je do minimum na dziś, bo ponad wszystko muszę odpocząć.
      Zwaliłabym na wiosenne przesilenie moje niedomaganie, ale nie będę się oszukiwać;)
      Miłęgo dnia Kochane, dziś we Wrocku ma być 25st:)
      • anmroz Re: Woda dla mnie, dla Was wszystko co chcecie ;- 18.04.13, 08:54
        Dosiadam się z pieczoną szynką i listkiem sałaty:)
        Dziś długi dzień, bo praca aż do 20. W międzyczasie zebranie w przedszkolu. Zmykam i życzę Wam dużo słońca :)
    • zalasso Re: Woda dla mnie, dla Was wszystko co chcecie ;- 18.04.13, 09:28
      m_k8 trzymam kciuki za dobre wyniki, nie stresuj się, na zapas!
      Dziś mam dzień wolny od pracy, hahaha :) Cieszę się bardzo, bo pogoda cudna! Zaraz kwiatki będę sadzić, potem obiadek, z dzieciakami na spacerek i kawkę się wybieramy.

To będzie dobry dzień, czego i Wam życzę :)
    • maryjka60 Re: Woda dla mnie, dla Was wszystko co chcecie ;- 18.04.13, 09:32
      Dawno mnie nie było więc witam się po przerwie. U mnie ciąg dalszy zakupowego odświeżania stanów garderobianych moich dzieci, powyrastali ze wszystkiego tylko chudzi jak patyki więc ciężko coś znaleźć. Dobrego, słonecznego dnia Wam życzę Kochane.
      • aga_junior Re: Woda dla mnie, dla Was wszystko co chcecie ;- 18.04.13, 09:53
        Witajcie ;-)
        Przyznam się, mam górę prasowania którą dziś postanowiłam załatwić :D
        Muszę, muszę bo potem mam dużo pracy i imprezkę może w domku zasiądę dopiero koło środy. A w ogóle to dziwnie się czuje bo powinnam mieć pms a energia mnie rozpiera :D
        maryjka mój Maciuś jest taki chudy w dupce, że znaleźć na niego spodnie, które mu z tyłka nie będą spadać a żeby miały odpowiednią długość to cud.

miłego dnia dziewczynki ;-)
        • metanira Re: Woda dla mnie, dla Was wszystko co chcecie ;- 18.04.13, 10:46
          Witajcie, kochane w ten piękny słoneczny i ciepły dzień :D
          Konrad ma rumień zakaźny, w przedszkolu zaraza panuje, dzieciaki padają jedno za drugim. Konrad dopiero w poniedziałek poszedł do przedszkola po 2 tygodniach nieobecności chorobowej, ale rumieniem musieli się zarazić wszyscy jeszcze przed świętami. Lajtowa to choroba, nie leczy się wcale, tylko czeka aż rumień zniknie. Konrad w świetnej formie, energia go rozpiera, apetyt ogromny ma. I całkiem ładnie wygląda, taki rumiany ;)
          Miłego dnia dla wszystkich :)
          • ankas4 Re: Woda dla mnie, dla Was wszystko co chcecie ;- 18.04.13, 12:15
            No to woda i dla mnie, a za Ciebie Magda trzymam kciuki mocno!!!

Pogoda super, ale ...wiem wiem zawsze coś nie tak:) , więc oficjalnie napiszę,że dla mnie jest za CIEPŁO!!! naprawdę czy nie może być wiosny? prawdziwej wiosny z letnim wietrzykiem i pogodą umiarkowaną? a nie to co teraz... jak walnęło to od razu 25 stopni co to jest do cholery???? gdzie jest wiosna się pytam....?????? Mam nadzieje, ze chociaż będzie popoludniu ta zapowiadana wiosenna burza z wiosennym deszczem....czekam więc...:)

Dzis dzien pracowy, ale z rana byłam juz z Tolusią na targu, potem szybka kawa , Tola teraz śpi a ja siadam do pracy, miłego dnia dziewczyny!
            • lucy_cu Re: Woda dla mnie, dla Was wszystko co chcecie ;- 18.04.13, 13:01
              Trzymam, Magda! Miałam x lat temu gastro bez znieczulenia- naprawdę nie było źle. A pod narkozą będziesz miała lajt. ;) Dobrego wyniku życzę!!!

Podpiszę się pod Ankas- co to jest, lato?!? Tak, ja też sobie życzę miłej temperatury 18-20 i wietrzyku. Patelnia won!

Zjedliśmy właśnie z Jaksą obiad, za godzinę zaczynam pracę, dziś do 18.30, więc luz w sumie.

Miłego!
              • m_k8 Re: Woda dla mnie, dla Was wszystko co chcecie ;- 18.04.13, 14:09
                Lucy bez znieczulenie ogólnego u nie nie przejdzie. Mam ogromny odruch wymiotny. 3 miesiące walczyłam o znieczulenie mimo że mam prywatną opiekę. Staram się nie stresować, bo miałam już u nich kolonoskopię też w znieczuleniu i było git. To i tak pikuś w porównaniu co będę miała prawdopodobnie robione ze szczęką ;-( Ech, tylko też się boję odruchu wymiotnego. Na razie czekam na konsultację w czerwcu.
                Za chwilę zmykam z pracy. Trzymajcie się ciepło!
                • m_k8 Diagnoza 18.04.13, 17:08
                  Rumieniowe zapalenie żołądka. Zakażenie Hp.
                  Czekam jeszcze na jeden wynik z histo.
                  Samo badanie, luzik. Po przebudzeniu coś o muminkach mówiłam :))
                  Wrocławianki polecam z czystym sumieniem CGH na Krynickiej.
                  Teraz jeszcze 2h postu i mogę coś zjeść!
                  • ankas4 Re: Diagnoza 18.04.13, 18:42
                    Nie wiem Magda czy to dobra diagnoza czy zła? ale tak czy siak trzymałam kciuki i fajnie, ze masz to już za sobą, a czemu w sumie robiłaś to badanie? źle się czułaś? i co z Twoją szczęką jesli mozna zapytać i chcesz pisać na otwartym...
                    • m_k8 Re: Diagnoza 18.04.13, 19:06
                      a ja też jeszcze nie wiem :/ trzeba iść teraz do lekarza. Badanie robiłam jako kolejny krok diagnostyki w moich niezidentyfikowanych bólach brzucha które mam już ponad rok!
                      A ze szczęką czeka mnie coś takiego: www.youtube.com/watch?v=TIHodL5aYaw bez tych kółek,- sama śruba wszczepiona w górną szczękę, potem jej poszerzanie dokładnie jak jest na tym wideo, a potem składanie aparatem. A chciałam tylko jedynki połączyć :/. Okazało się że mam wadę i ponieważ jestem dorosła to jedyny sposób na naprawienie. Jeszcze nie wiem czy się zdecyduję. Na razie czekam na konsultację na AM i szukam jakiegoś orto do kontr oferty.
                      • burdziaa Re: Diagnoza 18.04.13, 20:20
                        Madziu jak dobrze,że juz jestes po! a to drugie ze szczęką to po co Ci to?Taka ładna dziewczyna z Ciebie :))
                        • m_k8 Re: Diagnoza 19.04.13, 14:39
                          Asiu, chciałam jedynki złączyć po latach a tu mi Pani mówi że to akurat najmnijeszy problem. Mam zgryz krzyżowy się okazało i różnicę 1cm w szerokości szczęki a żuchwy. Naprawić można jedynie operacyjnie. Mi to nie przeszkadza na co dzień ale Pani mówi że niedługo nie będzie czym jeść :(
                          • burdziaa Re: Diagnoza 19.04.13, 15:19
                            O Matko brzmi groźnie ! A może tak tylko straszą?
                  • lilka.k Re: Diagnoza 18.04.13, 19:00
                    No to dobrze, ze juz wiesz co co jest. Teraz dieta, pewnie troche leków, regularne posiłki i powinno byc ok. Ściskam!
                    • m_k8 Re: Diagnoza 18.04.13, 19:07
                      no właśnie, dlatego się cieszę, że już po. Za 2 tyg, wyniki ostateczne i będę wiedziała co i jak.
                      Ps. Mogę już jeść ;-))))
                      • blanka0 Re: Diagnoza 18.04.13, 19:44
                        Magda moze zrób USG ale nie u kogos tam ale u dr Bireckiej
                        To mega dobra lekarka, i jej opis jest niemal tak dokładny jak rezonans i tomograf jamy brzusznej. Mialam wszytsko robione ( kolo, garstro, rezonans, tomograf) , tez walcze z ogromnymi bólami.
                        Jakby co to moge podac namiary.
                  • lucy_cu Re: Diagnoza 18.04.13, 22:45
                    A nie mówiłam- na żywca do przejścia (a też mam potworny odruch, mam czasem kłopoty z myciem zębów aż), a tak to już zupełnie ok. :)
                    Dobrze, że z głowy. Zdrowiej szybko.
                    • ankas4 Re: Diagnoza 19.04.13, 20:53
                      Się dopisze na koniec, bo już wczoraj nie czytałam, no to tak czy siak najwazniejsze,ze juz jestes po badaniu, a teraz trzymam kciuki aby nic powaznego ta diagnoza nie znaczyła. Co do szczęki... to podpisze się po Burdziu, ze dla mnie takie ząbki to jak znak charakterystyczny i to na wielki plus, no i oczywiscie jestes taka ładna, ze nawet nie zauwazyłam:), a co do tego czy to potrzeba ze względów zdrowotnych to juz nie wiem, ale jakby to miało byc tylko ze wzgledów estetycznych to chyba jednak nie zdecydowałabym się:) ale powodzenia co byś nie zdecydowała!

:) lece lece:) miłego wieczoru:) jesli ktos tutaj zaglądnie dziś jeszcze:)
                      • m_k8 Re: Diagnoza 20.04.13, 07:34
                        no i właśnie tu jest sedno. Estetycznie aż tak bardzo mi nie przeszkadza. Ale Pani mówi, że młoda jeszcze jestem (he, he) i potrzebuję odtworzyć funkcję żucia? Hmm, gdybym nie poszła, to by mi do głowy nie przyszło że jej nie mam ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka