Dodaj do ulubionych

Jakie prezenty na dzień dziecka????

01.05.13, 12:51
O czy marzą dzieciaczki i co chciały by dostać, my może zrobimy dzieciom jakąś wycieczkę ale babcie nie widzą co kupić a mnie też jakoś pomysłów brak , bo ileż można lego kupować :)
Zastanawiałam się nad czymś takim, jest teraz na etapie zbierania swoich pieniążków

allegro.pl/bankomat-maly-bankier-skarbonka-edukacyjna-prezent-i3197548621.html
poza tym mam jeszcze w domu trzy latka , który wszystko dziedziczy po starszym braciszku i temu to już nie mam pojęcia co kupić a w między czasie ma jeszcze urodziny.
Także wszystkie propozycje mile widziane :)
Obserwuj wątek
    • iki2007 Re: Jakie prezenty na dzień dziecka???? 01.05.13, 13:41
      my jesli zdrowie pozwoli w prezencie dzień tylko dla dzieci, wyjscie spacer obiad na miescie, a dziadkowie kredki, farby, ciastolina tego nigdy dosc
      • ankas4 Re: Jakie prezenty na dzień dziecka???? 01.05.13, 15:59
        O matko nie myslalam jeszcze,ale skoro mowicie o wycieczkach moze to fajny pomysł...hmm ale u nas bez prezentu sie nie obędzie, jednak moze male lego + wycieczka ...?musze pomyslec/...
        • m_k8 Re: Jakie prezenty na dzień dziecka???? 01.05.13, 18:52
          Nowy rower. Teraz śmiga na 12nastce! i wygląda to komicznie.
    • moni_30 Graculka 02.05.13, 09:49
      Julek dostał taki bankomat na gwiazdkę i uważam, że jest rewelacyjny.
      Wszystkie dzieci, które odwiedzają Julka są tak nim zachwycone, że od razu proszą o niego rodziców.
      Ma bardzo fajne funkcje, po włożeniu karty bankomatowej pokazuje sumę pieniędzy, można określić cel i czas w jakim się oszczędza, zlicza bilon (choć tu jedyny mankament, potrafi się pomylić).
      Ale naprawdę polecam!
      • graculka Moni dzięki :) 02.05.13, 15:20
        jeden prezent z głowy, a dokładnie taki sam masz czy może innej firmy??
        • moni_30 Re: Moni dzięki :) 02.05.13, 22:31
          Tak, dokładnie taki jak zalinkowałaś.
    • olcia.kaktus Re: Jakie prezenty na dzień dziecka???? 02.05.13, 16:47
      Nasza dostanie taki fotel produkcje, sako, wiem, ze o tym marzy, kiedyś jej obiecałam
    • olga727 Re: Jakie prezenty na dzień dziecka???? 03.05.13, 12:09
      graculka napisała:

> O czy marzą dzieciaczki i co chciały by dostać, my może zrobimy dzieciom jakąś
      > wycieczkę ale babcie nie widzą co kupić a mnie też jakoś pomysłów brak , bo ile
      > ż można lego kupować :)
      > Zastanawiałam się nad czymś takim, jest teraz na etapie zbierania swoich pienią
      > żków
      >
      > poza tym mam jeszcze w domu trzy latka , który wszystko dziedziczy po starszym
      > braciszku i temu to już nie mam pojęcia co kupić a w między czasie ma jeszcze u
      > rodziny.
      My w tym roku mamy "wesoło":dzień dziecka-spowiedź,niedziela-Komunia(prezenty ;) ),wtorek-młodsza ma urodziny.;) I jak tu zorganizować "Dzień Dziecka" ?
      • hapie Re: Jakie prezenty na dzień dziecka???? 03.05.13, 12:15
        Ja kupiłam już wcześniej bo pewnie po urodzeniu młodego nie będę miała czasu na latanie po sklepach a mąż głowy do tego. Kupiłam im obojgu taką grę super farmer ale taką bardziej rozbudowaną wersję z pieskami itp. Grali w nią w pensjonacie na feriach i strasznie im się podobała. Myślałam wcześniej o mapie świata discovery której mi się nie udało upolować na święta a widzę że teraz jest dostępna za normalną cenę. Tosia dostała rower w duuuuuużo wcześniejszym prezencie urodzinowym od rodziców bo szkoda nam tych dwóch miesięcy bez jazdy rowerowej a Tymek już czekał na jej 16 calowy.
        • ankas4 Re: Jakie prezenty na dzień dziecka???? 21.05.13, 14:36
          Kurcze zaskoczyłyście mnie, ale dobrze, ze się ten wątek pojawił, bo u nas maj bardzo świąteczny, ciągle jakieś urodziny, imieniny , dni mamy, taty no i teraz ten dzien dziecka wyskoczył... nie wiem sama, pewnie najbardziej chcialby klocki lego ale ileż można... tym bardziej,ze urodziny ma w sierpniu i juz mamy zamówienie na lego city komisariat, ten bankomat mi się podoba, i pewnie to zaraz zamówię, dla Toli jakaś interaktywna zabawka, ale kupię chyba używaną na allegro , bo ceny mnie zabijają a to zabawka na chwilkę przecież, bo zaraz kolejny etap. Rower Tymek juz ma , a Tolka bedzie dziedziczką brata:) wiec rower mamy juz zaliczony:)
    • spodnica_w_kratke Re: Jakie prezenty na dzień dziecka???? 21.05.13, 12:30
      stawiam na lody, piknik z przejażdzką po lesie, ew park linowy i hicior, na któy czeka zwłaszcza młodsza-malowanie pazurów na różowo;)
      • boazeria Re: Jakie prezenty na dzień dziecka???? 21.05.13, 18:29
        Eryk i Pola dostana od nas wejściówki do klubu malucha.
        Od babci i cioci Eryk dostanie saszetkę z Gormiti + gazetka Lego Chima
        a Pola (3l) dostanie pościel do wózka dla lalek i ubranko dla lalki.
        • lilka.k Re: Jakie prezenty na dzień dziecka???? 22.05.13, 21:27
          Jeszcze nie wiem jakie prezenty od nas dostaną, ale to bedą raczej jakieś drobiazgi i gdzieś ich zabierzemy. Największe szczęście to będzie grill ;)
          Jeśli chodzi o klocki Lego to Franek jest zachwycony Lego Technic. Niedawno dostał od nas zestaw i ciągle sie bawi swoim Monsters trackiem i złożony jest bardzo wytrzymały. Co prawda od lat 7 ale z pomocą taty sobie chłopcy poradzą. Myśle ze innych juz kupować nie będziemy. Ze względu właśnie na te solidne konstrukcje.
          • ankas4 Re: Jakie prezenty na dzień dziecka???? 22.05.13, 23:12
            To mnie lila zachęciłaś, bo juz mam dosyć i widzę,, ze Tymon również tych rozwalających się lego city.,..
            • burdziaa Re: Jakie prezenty na dzień dziecka???? 23.05.13, 06:25
              Ja sie pytam Julka co by chciał-oczywiście Lego Duplo (!!) dla Leosia- a on będzie się bawił i robił wyższe i wyższe konstrukcje,szkoda że nie ma jeszcze większych klocków lego mega,chyba byśmy cały pokój mieli zabudowany.
    • monikaj21 Re: Jakie prezenty na dzień dziecka???? 23.05.13, 08:38
      U nas na DD zwykle nie ma jakichś większych prezentów tylko jakieś wspólne wyjście i drobiazgi. W tym roku dzieciaki dostaną oprócz wyjścia dwa wspólne prezenty - deskę skimboardową (w zeszłym roku nad morzem byli zafascynowani i próbowali na pożyczonej desce) i taki fajny zestaw
      allegro.pl/track-ball-gra-zrecznosciowa-wham-o-tylko-49zl-i3228178988.html
      Graliśmy u znajomych - bardzo fajne, dla takich młodszych dzieci łatwiejsze niż kometka.

A jeśli ktoś nie ma / nie zna to bardzo polecam grę dobble
      allegro.pl/listing/listing.php?string=dobble
      Moje dzieciaki dostały jakiś czas temu i są zachwycone - w szkole też szał na tę grę.
      • andzia84 Re: Jakie prezenty na dzień dziecka???? 23.05.13, 12:21
        my zabieramy dzieci do zoo, nie dokładnie w dzień dziecka bo to sobota i tłumy będą, ale w tygodniu, wtorek mam wolny odbierzemy dzieciaki wcześniej z przedszkola i spędzimy popołudnie w zoo, przy okazji lody, gofry czy jakieś inne słodkości no i oczywiście na wyjściu balon z helem :)
    • lipiec_2007 Re: Jakie prezenty na dzień dziecka???? 23.05.13, 14:16
      Marzenia naszych dzieci mam nadzieje, ze spelnimy w dniu ich urodzin lub na gwiazdke:)

Na dzien dziecka tradycyjnie damy jakies drobiazgi:
      - dla starszaka mam film na DVD Magiczne drzewo (bo bardzo nam wszystkim spodobala sie ksiazka) oraz sluchowisko "Czarodziejski mlyn"
      - dla mlodszej mam audiobook o Pipii (czytany przez Jugowska, trzy czesci kupilismy w promocji) i ksiazke Ludwik Jerzy Kern dzieciom
      - do tego beda pewnie jakies slodycze. zadnych wyjsc nie planujemy, bo w tym czasie bedziemy na naszym zlocie:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka