alcea3 23.08.13, 10:44 Oświećcie mnie proszę, pije sie go z surowych buraków czy gotowanych? Słyszę sprzeczne opinie. Pijałyście takowy? Jakl przyrządzałyście?? Chciałabym popić jakis czas na moje "wieczne zmęczenie" a nóż sama natura pomoże ;)) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilka.k Re: Sok z buraka 23.08.13, 11:23 Z surowych się wyciska. Ja nie mam sprzętu wiec kupuje gotowy. Odpowiedz Link
gismol77 Re: Sok z buraka 23.08.13, 11:24 Raczej surowego i z tego co pamietam, on musi chwile odostać zanim można go pić. Ja kiedyś dodawalam buraka do soku z marchewki. Ale kiedyś kupiłam jednodniowy sok z buraka i dwa dni po nim wymiotowlam i od tego czasu mam odrzut. Odpowiedz Link
lucy_cu Re: Sok z buraka 23.08.13, 12:14 Strasznie się boję tych jednodniowych soków- wciąż słyszę, że ktoś miał jazdy po nich. Alcea, też napiszę- z surowych. :) I w ogóle poszukaj tu wątku o zielonych koktajlach, one naprawdę dają powera. Nie dziwię się Lilkowym chłopakom, że po nich wyżej skaczą. ;) Pokrzywę też popijaj. :) Odpowiedz Link
maadga Re: Sok z buraka 23.08.13, 12:29 ALcea weź ty poczytaj o Hasimoto, zmęczenie, włosy, tycie. Tak jakoś mi strasznie zaczęłaś pasować do obrazka. Odpowiedz Link
alcea3 Re: Sok z buraka 23.08.13, 15:56 maadga napisała: > ALcea weź ty poczytaj o Hasimoto, zmęczenie, włosy, tycie. Tak jakoś mi straszn > ie zaczęłaś pasować do obrazka Spadaj nie tyję, jestem piękna i szczupła :P A serio robiłam badania w kierunku tarczycy- są w normie. Odpowiedz Link
alcea3 Re: Sok z buraka 23.08.13, 15:57 Myrtille jak wyciskałaś bez sprzętu? Czy tu wystarczy sokowirówka?? Odpowiedz Link
myrtille Re: Sok z buraka 23.08.13, 19:22 Tarłam łapkami na tarce i wygniatałam przez pieluchę tetrową:) Odpowiedz Link
maadga Re: Sok z buraka 23.08.13, 19:19 Pati wiesz że ja w dobrej wierze, ale tak sobie dodaję te twoje wątki i jakoś mimo to poszłabym jeszcze raz do endo i badania tarczycowe dokładne zrobiła. Odpowiedz Link
alcea3 Re: Sok z buraka 23.08.13, 19:50 maadga napisała: > Pati wiesz że ja w dobrej wierze, ale tak sobie dodaję te twoje wątki i jakoś m > imo to poszłabym jeszcze raz do endo i badania tarczycowe dokładne zrobiła. Wiem kochana :) Co masz na mysli dokłądne badania?? Zrobiłam całe mnóstwo pisałam na ukrytym o tym TSH FT3, FT4, wszystko w normie Odpowiedz Link
olcia.kaktus Re: Sok z buraka 23.08.13, 12:29 Pati, z surowych, wyciskany tak jak np marchewkowy. Tylko jedna uwaga - bardzo świeży pity od razu po wyciśnięciu trochę "goni", chyba, że o taki efekt ci chodzi ;) Powinien odstać około godziny, przestaje mieć takie właściwości. Polecam mieszanie z marchewką i sokiem jabłkowym, bardzo smaczne i dają powera, potwierdzam. Odpowiedz Link
myrtille Re: Sok z buraka 23.08.13, 12:32 Kiszony surowy jest pycha. Często robię. I jaki kolor? Jakiś czas temu robiłam też z buraków surowych, wyciskałam sama bo nie mam sprzętu, namęczyłam się nieziemsko, ale był genialny Odpowiedz Link
yvonne79 Re: Sok z buraka 26.08.13, 10:44 Potwierdzam. Sok z surowych buraków z jabłkiem jest pyszny. Odpowiedz Link
lilka.k Re: Sok z buraka 26.08.13, 10:58 Tutaj nawet nie ma tych jednodniowych. Kupuje w kartonie, litrowy, organic jakis, niestety do wyboru tylko ten jeden, dosc drogi :/ ale 100% buraka Odpowiedz Link