Dodaj do ulubionych

Włosowe odkrycie- blog o pielęgnacji włosów

15.09.13, 20:54
PO wielkim przeczesaniu czeluści internetu natrafiłam tutaj:

www.anwen.pl/
Czytałam, czytałam i oczy szeroko otwierałam... z powodu błędów jakie popełniałam z moimi włosami (czy to własnie dlatego są teraz jakie są i wypadają?)

Jestem już po ogromnej lekturze, wykluczeniu wielu szamponów i odzywek, zakupach nowych ;)
Metanira jest tam również całkiem wielki dział wypadających włosów :)

Polecam bardzo, znajduje się tam wiele baaardzo przydatnych informacji.
Obserwuj wątek
    • uczula Re: Włosowe odkrycie- blog o pielęgnacji włosów 16.09.13, 08:46
      mam krotkie wlosy, ale i tak jestem w szoku wygladem wlosow wlascicielki bloga, bo sa piekne
      Ja o takich moge tylko sobie pomarzyc bo moje sa po prostu proste :/
      i jak to zwykle bywa - ja marze o lokach, ona marzyla o prostych...
      samo zycie.
    • metanira Pati 25.09.13, 11:57
      Wypróbowałaś tę kozieradkę? Udało mi się ją kupić w drugiej aptece, do której zajrzałam (w pierwszej tylko na zamówienie), kosztowała niecałe 3 zł. Chodzę koło niej i zastanawiam się. Bardzo nie lubię wcierać czegokolwiek we włosy, bo jeśli robię to w okresie, kiedy mi wypadają, to wypadają wtedy jeszcze bardziej. Dodatkowo kusi mnie mnie w kozieradce to, że ponoć zmniejsza też przetłuszczanie włosów, a to by mi się też przydało, nie ukrywam. Ale z drugiej strony na opakowaniu nie ma żadnych informacji o jej wpływie na włosy.
      • andzia84 Re: Pati 25.09.13, 12:26
        ciekawy blog, oczytałam, będę korzystać. dzięki Pati
      • alcea3 Re: Pati 25.09.13, 12:32

TAK Edyta!
        I nie chcę zapeszac, ale chyba jest lepiej! Mniej tracę.
        Nie mam obaw do wcierania, wcieram juz od jakiegos czasu Jantar-baaardzo duzo włosów mi po nim rosbnie(problem był w tym, ze rosły i wypadały:(

Kozieradka, dla mnie strasznie śmierdzi (taka Magga) ale co wieczór przed snem wcieram (przelewam do psikacza- ułatwia aplikację., minus jest taki, ze co 3-4 dni trzeba nowy napar, bo zaczyna się psuć, ale jest baaardzo wydaje no i tanie, przez 2 tyg zuzyłam 1.4 opakowania ktore kosztowało mnei 2,5 zł )
        z
        • metanira Re: Pati 25.09.13, 13:22
          A po jakim czasie zauważyłaś jakąkolwiek różnicę?
          • alcea3 Re: Pati 25.09.13, 18:18
            Nie pamiętam dokładnie ok 2 tyg. To nie jest tak, że nie wypadają, ale widzę poprawę, ze jest ich mniej.

Stosuję nadal zobaczymy.
            Zresztą uderzyłam z baaardzo wielu stron więc teraz musi być dobrze! :)
            • boazeria Re: Pati 26.09.13, 13:52
              ja lubię tę stronę kokardka-mysi.blogspot.com/2012/07/wasze-wosy-bogusia-ze-sredniego-brazu.html
              głównie o farbowaniu włosów ale też i dbaniu o ich kondycję
        • graculka Re: 08.01.14, 20:50
          Alcea3 i jak efekty??ja dziś pierwszy raz będę stosować kozieradkę , już się parzy:)
          • alcea3 Re: 09.01.14, 07:54
            Przerwałam wtedy kurację, ale powróciłam do niej, brakuje mi tylko systematyczności, a o nią najtrudniej:)

Nie mogę znieść (nie tylko ja ;) tego zapachu ;)
            Ale już stosuję sposób, ze wcieram ją wieczorem, min ok 3 h przed myciem i zmywam ten zapach :))

Porcję przelewam do butelki z atomizerem i wstawiam do lodówki.
            Porcje używam tylko 4-5 dni, bo potem zapach staje się jeszcze bardziej nie do zniesienia (im świeższa tym zapach mniej intensywny)

Regularne wcieranie naprawdę sporo mi dało.
    • lilka.k Re: Włosowe odkrycie- blog o pielęgnacji włosów 03.11.13, 11:32
      Dopiero teraz zabrałam się za lekturę, dzięki Pati za polcenie bloga. Jest świetny.
      Wczoraj zamówiłam odżywkę Jantar, już do mnie idzie, mam nadzieję, że trochę włosy mi odżyją bo nie jest za dobrze. zobaczymy co mi da również odkwaszanie organizmu, też powinno być lepiej.
      • alcea3 Re: Włosowe odkrycie- blog o pielęgnacji włosów 03.11.13, 13:20
        Jantar uzywam juz od dłuzszego czasu, jest swietny, mam po nim mnóstwo baby hair (tyle ze i tak wypadają jak na razie) wyczytałam gdzies ze ostatnio zmienił sjkład i ze jest dużo gorszyt musze zgłębić temat.

Gorąco polecam to do czego myślałąm w życiu się nie przekonam... picie drożdzy.
        OHH, AHH i wielkie WOW! co się stało z moją skórą i paznokciami - cera się uspokoiła, a paznokci tak długich i twardych nie miałąm nigdy w zyciu! :) Włosy w około miesiącf urosły mi ok 2-3 cm co na mnie jest rewelacyjnym wynikiem :)

Z blogów włosowych polecam też:

poradyherrbaty.blogspot.com/search/label/piel%C4%99gnacja%20w%C5%82os%C3%B3w
        www.alinarose.pl/p/wosy.html
        my-hair-secrets.blogspot.com/
        • blanka0 Re: Włosowe odkrycie- blog o pielęgnacji włosów 09.01.14, 08:40
          a jak sie te drożdże pije
          • maadga Re: Włosowe odkrycie- blog o pielęgnacji włosów 09.01.14, 13:11
            To samo miałam zapytać?
            Jak robię pizzę to mi dużo zostaje :D i tak sobie pomyślałam że może by je wykorzystać w szczytnym celu, tylko jak ze smakiem, można go czymś zbić?
          • alcea3 Re: Włosowe odkrycie- blog o pielęgnacji włosów 09.01.14, 22:06
            1/4 kostki rozbijacie w kubku łyzeczka lub widelcem zalewacie wrzatkiem! i mieszac bardzo dokladnie az wszystko się rozpusci. zostawic do wystygniecia-pije po ok 15-30 min, ostatnio dolewając do nich olej lniany, bo bardzo chciałam go pic, ale nie mialam do czego go codziennie dodawac,a sam nie przejdzie ;)

Smak? Pierwszy tydzien brało mnie na wymioty, serioi! obrzydliwosc.
            Po tyg smak wydał mi się przyjemny, teraz nie musze popijac niczym. Kwestia przyzwyczajenia.

Dobrze popijało mi się sokiem bananowym. Plus jest taki, ze po popiciu nie czuc juz smaku tych drozdzy.
            • aurinko Re: Włosowe odkrycie- blog o pielęgnacji włosów 10.01.14, 09:20
              Ja kiedyś łykałam tabletki z drożdży piwowarskich i efekt był niesamowity. Polecam :)
              www.tanie-leczenie.pl/apteka-produkty/lewitan-tabletki-drozdzy-piwowarskich-200-tabletek-6317.html
              • asia-ch Re: Włosowe odkrycie- blog o pielęgnacji włosów 19.01.14, 08:27
                POczytam. Teraz tak włosy mi wypadaja po porodzie.
              • alcea3 Re: Włosowe odkrycie- blog o pielęgnacji włosów 14.02.14, 11:17
                Ela długo brałąś?

Zastanawiam się nad wygodniejszą formą przyjmowania ;)
                Tylko ponoć działanie słabsze
                • alcea3 Re: Włosowe odkrycie- blog o pielęgnacji włosów 25.06.14, 22:31
                  Ela, Ela :)
                  • aurinko Re: Włosowe odkrycie- blog o pielęgnacji włosów 26.06.14, 09:22
                    Dopiero doczytałam, sorry :)
                    4 mce :) teraz łykam kolagen ale dopiero 2 tygodnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka