takatoszymura 20.09.13, 10:53 Proszę Was o wytłumaczenie mi po co się "polubia" na fb. Bo ja laik jestem w tych sprawach:-( Nie zakładam kont na takich portalach, ale wolę wiedzieć żeby w razie czego w "towarzystwie" nie wyjść na matoła:-) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
smolineczka Re: "polubianie" 20.09.13, 14:22 chodzi o popularność, o to, żeby być zauważonym przez większą ilość użytkowników, ponieważ każde polubienie jest widoczne i może zainteresować przyjaciół, przyjaciół przyjaciół itd Odpowiedz Link
ankas4 Re: "polubianie" 24.09.13, 23:59 tez miałam pytać o to samo... czyli chodzi o samo zaistnienie???? dziwaczne ...:) Odpowiedz Link
uczula Re: "polubianie" 25.09.13, 07:40 no nie do konca, bo polubiam :) nie tylko osoby ale i to co ona pisze na portalu - przyczyniam sie wiec, do rozpowszechniania tego co polubilam. dziala to troche jak taka tablica ogloszeniowa a polubianie tak, jakbym brala karteczke z tej tablicy i przyklejala na swoja - wiec osob zauwazy. ma to znaczenie np przy sprawach takich zwierzececych, zbierania zbiorek na schronisko czy konkretnie dla danego psa czy kota, konia itp Fundacja Tara np w ten sposob prosi o pomoc ( to chyba ta, ktorej sie ten dom spalil i zostala z konmi na zime......) = chyba bo tych fundacji jest duzo. Polubiam tego posta - czy wydarzenie i u mnie na mojej tablicy pojawia sie adnotacja o tym i ci, ktorych ja mam dodanych jako przyjaciol moga to zobaczyc. tak to dziala. Jesli ktos z grona moich znajomych to udostepni u siebie - to nastepni moga to zobaczyc i tej osoby. no taka pajeczynka ja bym to nazwala. Odpowiedz Link
lucy_cu Re: "polubianie" 25.09.13, 07:52 No oczywiście, tak jak Uczula pisze, to jest dobry sposób na puszczanie w świat pewnych treści, także reklama dla firm. Nic dziwacznego w tym nie ma. :) Odpowiedz Link
lilka.k Re: "polubianie" 25.09.13, 08:11 Ankas, pracujesz w takiej branży i nie wiesz? ;) Tu chodzi o to by wiecej ludzi sie dowiedziało ze cos robisz, o zysk chodzi w dużej mierze przeciez. Np ktoś ma sklep to im wiecej ludzi wie tym lepiej. To samo z usługami. Normalna a i nawet dosc obowiązkowo rzecz - miec konto na Facebooku. Odpowiedz Link