Dodaj do ulubionych

Blender ręczny- pytanie mam

24.09.13, 17:57
A właściwie kilka pytań. Chcę kupić jakiś. Będzie używany sporadycznie tylko do blendowania- 2-3 razy do roku pewnie. I stąd pytanie: czy musi mieć jakąś magiczną moc czy 300 watt wystarczy? Czy ostrza muszą być koniecznie ze stali? Te tańsze mają metalowe.
Zastanawiam się nad tymi:
najtańszy www.neonet.pl/?p=bosch_msm_6b150
www.neonet.pl/blender_msm_64010.html
lub ten ale raczka jakaś nie ergonomiczna mi się wydaje
www.mediaexpert.pl/katalog/blendery/philips-hr-160000,26884.html?gclid=CNOm9pfr4bkCFQFf3godH3UA_g
Nie będę nim ubijać piany ani robić koktajli. Potrzeba mi jedynie do zmiksowania np. sosu pesto, hummusu czy jakiejś zupy sporadycznie. Chociaż nie wiem do czego służy pojemnik do szatkowania- mogę np. ziemniaki na placki zmiksować??
Obserwuj wątek
    • olus-ia80 Re: Blender ręczny- pytanie mam 25.09.13, 08:02
      www.neonet.pl/mikser_reczny_mfq_36480.html
      Ja mam taki , i uwielbiam.
      cały blender ze stali , a rozdrabniacz genialny w kilka ruchów mam zrobona surówkę , i w drobno cebulkę , uwielbiam go , bardzo czesto z niego korzystam , pomimo że mam Boscha Mum 5 .
      Mikser też super działa .
      • boazeria Re: Blender ręczny- pytanie mam 25.09.13, 10:39
        Ja mikser z akcesoriami i pojemnikiem do koktajli mam. Szukam malego zgrabnego recznego blendera. I nie wiem czy moc 300 watt jest wystarczajacym minimum?
        • bobimax Re: Blender ręczny- pytanie mam 25.09.13, 18:29
          Ja bym wybrala taki blender ale jeszcze z ubijaczką. Mam blender boscha i brakuje mi w nim ubijaczki do szybkiego ubijania, żeby nie wyciągać całego miksera. Coś takiego.
          www.euro.com.pl/blendery/philips-hr1603-00.bhtml
          • andzia84 Re: Blender ręczny- pytanie mam 25.09.13, 22:59
            ja mam philipsa nie pamiętam który ale używam bardzo często. 300 w to trochę za mało moim zdaniem używalam taki u kolezanki i myśłałam że padnę zanim zblendował porządnie zupę
            • boazeria Re: Blender ręczny- pytanie mam 26.09.13, 13:46
              A więc wybór ograniczę albo do tego Boscha bo ma 450 watt albo philips 1600 550 watt ale on wydaje mi się, że ma nieporęczną rączkę. Bosch ma taka ergonomiczna fajną.
              • uczula Re: Blender ręczny- pytanie mam 26.09.13, 13:54
                ja mam boshowska zyrafe kupiona na miksowanie zupek dla misia, wiec juz wychodzi, ze dosc dawno.
                ale.
                One sa wrazliwe na wode - tak mi sie wydaje i nasza zyrafka od kilku lat sie zaciera...tzn wydaje mi sie, ze woda dostala sie gdzies moze kiedys pod obudowe i wszystkie uszczelki w srodku poszly.
                Co powoduje niekiedy straszne wycie silnika. :(
                pierwsze co sie mi zepsulo to taki pojemniczek w ktorym robilam np salatki.
                tez z ostrzami.
                po prostu odmowilo obracania sie i juz.
                czemu nie kupisz Brauna? - on jest najbardziej polecany z zyrafek.
                cena z Boshem porownywalna. Ja zaluje,bo tz poszedl do sklepu i kupil no cos na B
                mial byc Braun, przyniosl Bosha, bo sugerowal sie metalowa koncowka...
    • uczula Re: Blender ręczny- pytanie mam 26.09.13, 13:59
      o - ja mam dokladnie taki
      www.mediaexpert.pl/katalog/blendery/bosch-msm-6300,9788.html
      tylko z sama koncowka jest nie biala a metalowa i to naczynko po lewej stronie nie chce mi wspolpracowac z zyrafa.
      no i niekiedy silnik nieprzyjemnie wyje :( generalnie po tych kilku latach blender dogorywa...
      Jak mnie bedzie stac to kupie nowy i raczej sprobuje brauna, zdecydowanie wiecej watt - ale mysle, ze np 600 wystarczy.
      • andzia84 Re: Blender ręczny- pytanie mam 26.09.13, 14:03
        ja mam philipsa i rączka nie jest nie ergonomiczna :) użytkuje się ok
    • marta.1000 Re: Blender ręczny- pytanie mam 27.09.13, 14:52
      Z tych trzech, które podałaś philips ma największą moc i ja bym chyba się na niego zdecydowała. Zresztą moja siostra ma podobny z philipsa i jest z niego zadowolona.
      • boazeria Re: Blender ręczny- pytanie mam 28.09.13, 13:53
        Zdecydowałam się na ten www.mediaexpert.pl/katalog/blendery/bosch-msm-6300,9788.html
        opinie na internecie są ok, zobaczymy
        mam nadzieję, że ten rozdrabniacz będzie dobrze współpracował z bazą
        • uczula Re: Blender ręczny- pytanie mam 28.09.13, 15:24
          on mi gdzies po roku odmowil wspolpracy, na poczatku bylo oki
          • boazeria Re: Blender ręczny- pytanie mam 29.09.13, 09:49
            Ale gwarancja jest na 2 lata?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka