Dodaj do ulubionych

Kraina lodu - polecam!

15.12.13, 18:13
Świetny film - do śmiechu i do płaczu. Mądry, z przekazem a jednocześnie dość prosty. Sympatyczni bohaterowie. Teksty takie, że dzieciaki spadały z foteli ze śmiechu. Naprawdę fantastycznie spędzony czas w kinie. Polecam "Krainę lodu" gorąco ;)
ps. jest kilka momentów w których co wrażliwsze dzieci mogą się przestraszyć
Obserwuj wątek
    • ridibunda Re: Kraina lodu - polecam! 15.12.13, 18:42
      Potwierdzam - właśnie wróciliśmy z kina. Mała chodzi w kocu zarzuconym na plecy i twierdzi, że jest Elzą, a starszak nie chce sprzątać, bo mówi, że ma paraliż dolnej kuli i nie da rady. Zaraz im zrobię ich własny niż skandynawski chyba.
      Śliczny film.
      • m_k8 Re: Kraina lodu - polecam! 15.12.13, 19:18
        A leciała u Was przed bajką kreskówka z Myszką Miki? Trafiliśmy na 3D i ta myszka to zdecydowanie najlepsza bajka w technologii 3D EVER! Hana do tej pory wspomina efekty. Sama kraina oczywiście nie była już tak naszpikowana efektami .
        Samą bajkę również polecam. Czesław był uroczy ;))
        • ridibunda Re: Kraina lodu - polecam! 15.12.13, 20:56
          Tak, Myszka Miki rewelacyjna! Nigdy nie widziałam takiego 3D, aż zdejmowałam okulary żeby się upewnić, czy aby na pewno te zwierzaki nie biegają po sali. W samym filmie efekty dużo słabsze, chociaż niektóre tez fajne.
    • paris4 Re: Kraina lodu - polecam! 15.12.13, 19:28
      potwierdzam, że połączenie starej myszki miki i 3D - rewelacja!
    • klarysa007 Re: Kraina lodu - polecam! 15.12.13, 21:35
      Byłyśmy :) Myszka Miki super, a filmem Marta zachwycona. Mam tylko jedno ale. Jeśli ktoś, sugerując się prześmieszną zajawką, poszedłby na ten film nastawiając się na komedię, to mógłby wyjść zawiedziony romansowym musicalem ;) Mnie i Tuśce się podobało ale gdybym wzięła Starszaka to by zasnął...
    • smolineczka Re: Kraina lodu - polecam! 16.12.13, 08:25
      Marysia też była wczoraj na "Krainie lodu", z tatusiem. też opowiadali o filmie z Myszką. przynieśli do domu pół opakowania popcornu, bo jakaś nie zbyt miła pani zrobiła mojemu mężowi uwagę, że za głośno je i przeszkadza w oglądaniu, a siedziała na innym końcu rzędu. Marysia mówi, że było jej przykro aż do łez. no ale ważniejsze jest to, że film się podobał
      • burdziaa Re: Kraina lodu - polecam! 16.12.13, 08:52
        Dziewczyny a napiszcie jakie straszne momenty są w tym filmie,Julek bardzo przeżywa i nie wiem czy to odpowiednie dla niego. Smolineczko ale jak to zwróciła uwagę Marysi?Chyba nie jadła tego popcornu w trakcie oglądania filmu ?
        • paris4 Re: Kraina lodu - polecam! 16.12.13, 08:59
          straszny był śnieżny potwór którego stworzyła królowa żeby strzegł jej świętego spokoju - takie wielki śniegowy yeti z rozdziawioną mordą i błyszczącymi oczami - ale to jest zaraz równoważone tekstem bałwanka "uwaga pupa mi leci!" :D
          no i wilki w nocy w lesie które gonią Annę, Svena i Kristoffa - przez dośc krótki moment
          więcej starszności się nie dopatrzyłam
          no i takim chwytającym za serce momentem i trochę okropnym jest jak Anna zamienia się w brylę lodu ale miłość siostry ją roztapia - Hanka wyła, ja ukradkiem ocierałam łzę
          • burdziaa Re: Kraina lodu - polecam! 16.12.13, 09:01
            dzięki Paris,to już nie dla nas niestety-może za rok,2 lata-tak oglądamy wszelkie 'nowości' mniej więcej z takim poślizgiem
        • smolineczka Re: Kraina lodu - polecam! 16.12.13, 09:05
          nie Marysi, a tatusiowi ;-)
          • burdziaa Re: Kraina lodu - polecam! 16.12.13, 09:11
            a nie doczytałam,myślałam że Marysi zwróciła uwagę że podczas filmu jadła :)
            • badowimo Re: Kraina lodu - polecam! 16.12.13, 21:52
              Też bylismy wczoraj i też polecamy:)
              oraz Myszką Miki podobnie się zachwycamy.
              Dawno nie byłam na filmie z dziećmi, na którym ani razu nie ziewnęłam...
              Film: KLASA!!!

ps. nie wiem o co kamam, ale na wczorajszym seansie raczej dziecięco- familijnym, pora: 13.45 za nami siedziało: 4 dorosłych facetów w garniturach:)
              • paris4 Re: Kraina lodu - polecam! 17.12.13, 09:13
                może chcieli pogapić się na dziedziczki Arendell ;) niezłe z nich laski w końcu - sama nie wiem która fajniejsza ;)

a też mieliście przed filmem puszczony trailer filmu "Czarownica" z Angelina Jolie? Moje dzieciaki trochę się wystraszyły - zawsze mnie wkurza jak puszczają takie zajawki przeznaczone dla starszej publiczności
                • emma_me Re: Kraina lodu - polecam! 17.12.13, 10:27
                  i u nas była myszka miki :) sama się uśmiała :)
                  a na samym filmie popłakałam 3 razu :) przepiękna bajka, wspaniała muzyka
                  wyszłam z kina zachwycona, chłopcy również
                  • jutka7 Re: Kraina lodu - polecam! 17.12.13, 12:11
                    I ja się przyłączę do zachwytów, śliczna bajka :) Lenka też zachwycona. MOże ciut za długo zawiązywała się akcja a za szybko skończyła, ale warto było.
                    Ale gdybym miała ranking bajek ustalić to na 1. miejscu byliby Zaplątani (niezmiennie szał), 2. Merida Waleczna i zaraz chlubna 3. Kraina lodu.
                    • alcea3 Re: Kraina lodu - polecam! 09.02.14, 15:07
                      Dziekuje za polecenie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka