Dodaj do ulubionych

Przekształcenie jednoosob. działalności

01.10.14, 08:37
...gospodarczej w spółkę.
Czy to mi się opłaci? ZUS mnie zabija, no bez jaj, za co im ten tysiąc miesięcznie bulę?
Warto? Czy się wpakuję jeszcze gorzej?
Znacie się? Bo już głupia jestem. Przerejestrowywania za granicę się boję. To może tak przed tym mega ZUS-em zwiać?
Obserwuj wątek
    • andzia84 Re: Przekształcenie jednoosob. działalności 01.10.14, 10:09
      jednosobową działalność możesz przekształcić w spółkę kapitałową- zoo lub akcyjną. W twoim wypadku to oczywiście byłaby spółka zoo, czy się opłaci? nie wiem, mogę ci pokrótce napisać o kosztach w sp. zoo i z czego można ucieć a z czego nie i zdecydujesz, tylko to może na priv?
      • lucy_cu Re: Przekształcenie jednoosob. działalności 01.10.14, 10:52
        Andzia, jeśli znajdziesz czas, to napisz, proszę, na gazetowego. Nie pali się, jak będziesz wolna. Dzięki.
    • aurinko Re: Przekształcenie jednoosob. działalności 01.10.14, 10:42
      Też się nad tym ostatnio zastanawiałam... Płacę ponad 1000zł ZUSu i mam dość :( Jest mi po prostu szkoda tych pieniędzy, jakoś nie wierzę, że w przyszłości będę miała ze składek jakąkolwiek korzyść. Ewentualnie kupić ziemię, przejść na KRUS i płacić 380zł kwartalnie, ale w moim przypadku - ze względu na zbliżające się operacje i długotrwałe leczenie - jest to nieopłacalne tak samo jak przeniesienie firmy do innego kraju UE.
      • lucy_cu Re: Przekształcenie jednoosob. działalności 01.10.14, 10:53
        No właśnie, szkoda takiej kasy. Nie jest łatwo zarobić 1000zł...
        A tak offtopowo- dużo zdrowia, Aurinko.
        • andzia84 Re: Przekształcenie jednoosob. działalności 01.10.14, 11:18
          do krusu trzeba mieć wykształcenie rolnicze :( dziewczyny napiszę wam na gazetowego co i jak.
          • fassollka Re: Przekształcenie jednoosob. działalności 01.10.14, 13:33
            Andziu, mi też, mi też! masakra z tym ZUSem
            • andzia84 Re: Przekształcenie jednoosob. działalności 01.10.14, 14:06
              na jaki adres?
              • amalota Re: Przekształcenie jednoosob. działalności 01.10.14, 14:19
                Andzia, ja też chcę, bo kurcze ostatnio miałam załamkę, że równie dobrze mogłabym na kasie w Biedronce pracować i tyle samo miałabym na czysto, co po odliczeniu zusów. Tylko mi napisz na interię - taki sam login, jak na gazetowy. Dzięki.
                • ridibunda Re: Przekształcenie jednoosob. działalności 01.10.14, 14:50
                  Bardzo proszę mi też to wysłać, myślę o własnej działalności ale koszty zusu są tak przerażające, że wciąż się waham...
                  • ridibunda Re: Przekształcenie jednoosob. działalności 01.10.14, 14:50
                    na gazetowy, z góry dziekuję
              • fassollka Re: Przekształcenie jednoosob. działalności 01.10.14, 18:11
                fassollka: na gazetowy proszę
                • anmroz Re: Przekształcenie jednoosob. działalności 02.10.14, 09:19
                  I ja bardzo proszę na gazetowego, jeśli można.Też mam własną działalność i zastanawiam się nad sensem.Dzięki z góry.
                  • kamamama2 Re: Przekształcenie jednoosob. działalności 02.10.14, 09:38
                    to może i ja poproszę? czasem na zus nawet ciężko zarobić, ale nie wiem czy alternatywy są do przyjęcia...
                    • andzia84 Re: Przekształcenie jednoosob. działalności 02.10.14, 10:03
                      dziewczyny wysłałam do wszystkoch, jakby któraś z was nie dostała to krzyczeć
                      • myrtille Andzia 02.10.14, 17:22
                        Wyślij mi też na gazetowy jeśli można
                        • moni_30 Re: Andzia 02.10.14, 20:29
                          Jeśli mogłabym również prosić, będę bardzo wdzięczna :-)
                          moni_30@gazeta.pl
                      • borowka78 Re: Przekształcenie jednoosob. działalności 03.10.14, 08:40
                        Aniu, to ja też poproszę, na gazetowego :-)
                        • andzia84 Re: Przekształcenie jednoosob. działalności 03.10.14, 12:34
                          wysłane
                          • borowka78 Re: Przekształcenie jednoosob. działalności 03.10.14, 15:02
                            Dzieki :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka