Dodaj do ulubionych

fronty kuchenne

03.01.15, 19:59
Przymierzam sie do remontu kuchni wraz z wymianą mebli i mam dylemat jakie fronty wybrać. Do tej pory miałam okleinę matową, ale ostatnio są w modzie lakierowane, które mi się podobają ale nie wiem czy sprawdzą się w kuchni. Ja jestem z tych praktycznych i obawiam się co do utrzymania ich w czystości, bo nie mam ochoty co chwilę latać ze szmatą i je polerować (wolę poczytać czy porobić coś innego dla przyjemności). Czy któraś z Was ma fronty na wysoki połysk i mogłaby cos powiedzieć mi właśnie w tym temacie. Najlepiej jakbyście miały porównanie między matem a lakierowanymi i mogły mi podpowiedzieć co wybrać.
Obserwuj wątek
    • joasia83m Re: fronty kuchenne 04.01.15, 14:07
      Wysoki połysk wychodzi powoli z mody chyba. Ale widzę, że wielu znajomych nadal robi białe kuchnie w połysku. Ja od niedawna mam kuchnie antracytową w macie, wyszło elegancko. teraz rozważam co dać nad blat, bo ściana brudzi się okropnie
      • andzia84 Re: fronty kuchenne 06.01.15, 17:32
        na tych lakierowanych to każdy odcisk palca widać, moja znajoma ma i chodzi tylko i się wkurza jak jej dzieci szafek dotykają. ja mam fronty drewnianie i nie zamieniłabym na żadne inne
        • maadga Re: fronty kuchenne 07.01.15, 09:43
          Lakierowane możesz zrobić w macie, półmacie i połysku. Nie wiem jak w kuchni ale ja w łazience mam półmat biały, ze szmatką nie latam ale mam uchwyty tego typu www.strefa-mebli.pl/mala-kuchnia-w-biurze-fronty-polyskuchwyty-frezowane/
          i na pewno w kuchni by się nie sprawdziły osadza się w nich kurz, a w kuchni dochodzą inne brudy i to będzie ciężko myć.
          Same fronty czyści się łatwo, i nie są "upalcowane".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka