Dodaj do ulubionych

chusta- co Wy myślicie ???

30.03.07, 16:09
przeglądałam dziś allegro i wpadła mi w oko taka oto chusta:
www.allegro.pl/item176892487_swietna_tunika_z_kieszeniami_dla_ciebie_nowosc.html
powiedzcie, co myslicie o niej ??
czy chusta w ogóle się przyda ??? (zaznaczam, że mam psa, mieszkam w bloku, a
męża w wakacje nii będzie od 7 do 21) więc sobie pomyślałam, że byłoby
wygodnie dziecko na taką chustę wziąść i wyjść z psem na kilkanaście minut.
Obserwuj wątek
    • azbestowestringi Re: chusta- co Wy myślicie ??? 30.03.07, 16:15
      daj linka do chusty :)

chusta jest rewelacyjnym wynalazkiem.
      • ingapol Re: chusta- co Wy myślicie ??? 30.03.07, 20:30
        www.allegro.pl/item177225850_chusta_carrycot_infant_od_narodzin_do_18mcy_nowa_.html
        sorry, to jest ten link
    • ab_78 Re: chusta- co Wy myślicie ??? 30.03.07, 16:38
      ja mysle ze chuste napewno sobie zorganizuje
      • blanka0 Re: chusta- co Wy myślicie ??? 30.03.07, 17:01
        ja tez sobie sprawie ostatnio na TVN Syle pokazywali jak maluszka pakować do
        takiej chusty.
        • edzia.79 Re: chusta- co Wy myślicie ??? 30.03.07, 17:03
          ja tez kupie.mysle ze to swietna sprawa przy kolkach i problemach z usypianiem.
          tylko jak myslicie ktora lepsza ta z usztywnianym dnem czy zupelnie miekka w ktorej dziecko czuje sie jak w brzuchu??
          • azbestowestringi Re: chusta- co Wy myślicie ??? 30.03.07, 17:19
            ja wole zupelnie miekka :)
            i ni elubie tych z zapieciem na kolko
            • blanka0 Re: chusta- co Wy myślicie ??? 30.03.07, 17:23
              taka:
              www.allegro.pl/item179655766_dziecko_i_swoboda_tak_nowa_chusta_carrycot_infant.html

czy taka:
              www.allegro.pl/item176530337_chusta_nosidelko_hamak_bebelulu_hamalu_kolory.html

choć tej to nie kumam

albo:
              www.allegro.pl/item180748898_chusta_nosidelko_filmy_jak_nosic_na_cd_rozm_4.html

ceny różne i zabójcze
              • sylpal13 Re: chusta- co Wy myślicie ??? 30.03.07, 18:52
                coś w stylu tej ostatniej tylko u góry był pasek, jakaś taka wygodniejsza dla
                mamy mi sie wydawała, ale nie mogę znaleźć strony, na której ją widziałam. A
                czy przy chuscie nie zrobi się krzywdy kręgosłupowi maleństwa? bo mam właśnie
                opory co do tego? Jak myślicie?
              • azbestowestringi blanka - wejdz na to forum 30.03.07, 18:58
                forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=44603
                tam masz wszystko o chustach!
                najlepsze sa takie chusty z jednego kawalka materialu, na tym forum wszystkiego
                sie dowiesz o kazdym rodzaju chusty!
    • aninka79 Re: chusta- co Wy myślicie ??? 30.03.07, 20:43
      chusty sa rewelacyjne ja planuje kupic w bebelulu, sa idealne dla maluchow i
      wygodne dla mamy.
      • edzia.79 Re: chusta- co Wy myślicie ??? 30.03.07, 21:31
        wiec z tego wniosek ze lepsze te miakkie bez zadnego usztywnienia pod pleckami i bez zadnego kolka tylko jeden material?
        • azbestowestringi Re: chusta- co Wy myślicie ??? 30.03.07, 21:40
          edzia, dobrze kombinujesz :)
          wejdz sobie na to forum, ktore podalam wczesniej - obejrzyj galerie - robi
          wrazenie :)
          • leluchow1 Re: chusta- co Wy myślicie ??? 02.04.07, 09:26
            Ja chce kupic chuste ale wiazana np hoppendiz'a
            • sylpal13 Re: chusta- co Wy myślicie ??? 23.04.07, 13:59
              Zakupił już ktoś chuste? bo ja nie wiem jaką kupić, chyba taka wiązana będzie
              najlepsza, jak sądzicie? macie jakieś doswiadczenia?
              • edzia.79 Re: chusta- co Wy myślicie ??? 23.04.07, 14:40
                sylpal ja chyba kupie kolkowa a pozniej ew.wiazana-w sumie to sama jeszcze nie wiem
                • sylpal13 Re: chusta- co Wy myślicie ??? 30.04.07, 11:40
                  chyba taką zamówię
                  www.allegro.pl/item189108082_chusta_hoppediz_na_lato_casablanca.html
                  • paris4 Re: chusta- co Wy myślicie ??? 01.05.07, 17:31
                    Przy synku się nie sprawdziła - mały darł się w niebogłosy jak tylko go tam
                    wkładałam. Teraz będę na pewno znów próbowac, ale to już z koniecnzości no bo
                    muszę zejśc jakoś z dwójką maluchów po schodach:)
    • mirinda80 Re: chusta- co Wy myślicie ??? 05.05.07, 22:36
      Chusty są rewelacyjne!!! Tylko zanim włożycie dziecko do niej skonsultujcie się
      z ortopedą (można jeszcze w szpitalu - takie badanaie powinno być wykonane po
      porodzie, z tego co wiem, ale może być różnie) czy stan bioderek pozwala na to.
      Jeżeli dziecko ma problem z bioderkami można mu w ten sposób zrobić dużą
      szkodę - tak wypowiadają się wszędzie rehabilitanci. Ale w przeciwnym wypadku,
      jeśli wszystko jest OK to husta jest jak marzenie. Ja też moją córcię będę
      nosić w huście, jak tylko wszystko będzie OK.
      • sylpal13 Re: chusta- co Wy myślicie ??? 04.06.07, 16:54
        jednak zdecydowałam sie na zakup innej niż pisałam
        www.bebelulu.pl/v2/index.php?lang=pl
        tylko u mnie w sklepie kosztuje 170 zł, dziwne myślałam ze u producenta będzie
        taniej.

Ale z zakupem poczekam do narodzin maleństwa, bo jak nie będzie chciał w niej
        leżeć to oddam.
        • edzia.79 Re: sylpal 04.06.07, 18:52
          sylpal ja tez chyba wybiore bebelulu albo ta;
          www.chusta.pl/
          Jest tania ok 40zl i dziewczyny na forum o chustach polecaly ja dla noworodkow.
          Starszaka tez latwo w niej nosic.
          Cena przystepna wiec jakby co to nie bedzie bardzo szkoda kasy.
          a malucha trzeba przywyczajac od poczatku bo pozniej moze sie nie dac wlozyc.
          • sylpal13 Re: edzia 04.06.07, 19:34
            ta też fajna, cena również, warto się zastanowić, namieszałaś mi znowu hihi,
            ale to dobrze bo różnica cenowa zawrotna, tylko jak rozmiar dobrze dobrać. Bo
            ja chce tę chuste na sam poczatek tak do 6 mies, potem mogę przerzucic sie na
            nosidełko. Pomyśle jeszcze i moze zamówie przez allegro.
    • ejgusia Re: chusta- co Wy myślicie ??? 05.06.07, 07:17
      A czy słyszałyście opinie ortopedów (na przykład w czasie szkoły rodzenia) na temat chust? Nam kategorycznie odradzano, bo w takiej chuście (szczególnie wiązanej, gdzie dziecko jest przyklejone do mamy) nie pracuje jego kregosłup i gorzej rozwija się cały układ ruchowy. I tak, jak wcześniej byłam przekonana, ze chusty będę używała jak najczęściej, teraz mam ogromne watpliwosci.
      • ejgusia Re: chusta- co Wy myślicie ??? 05.06.07, 07:20
        I zapomniałam, że na stronie
        oppamama.fm.interia.pl
        są instrukcje jak chusty uszyć i jakich materiałów do tego użyc. Zanim zainwestuję pieniądze w jakąś firmową sprawdzę jak sie obie z Małgosią czujemy związane w chuście.
        • sylpal13 Re: chusta- co Wy myślicie ??? 05.06.07, 07:53
          ja chustę będę używać na krótko, tzn wyjście obok do sklepu czy z psem, też nie
          uważam żeby noszenie cały dzień dziecka było zdrowe, będę je też znosić w
          chuście z wózkiem i na dole przekładać do wózka, bo inaczej samam sobie nie
          poradzę, mężuś wraca bardzo póxno, nie mam na miejscu zadnej rodziny, a cały
          dzień w domu to niezdrowo i dla mnie i dla dziecka.
          • edzia.79 Re: chusta- co Wy myślicie ??? 05.06.07, 07:59
            ja podobnie jak sylpal,wypad sporadyczny.
            Choc dziewczyny na chustach mowia ze jak sie raz zacznie to potem nie korzysta sie z wozka,zreszta wiele z nich nawet go nie ma :)
            jaka oszczednosc kasy :)
      • ithilhin Re: chusta- co Wy myślicie ??? 05.06.07, 10:38
        ejgusia, zapytaj mam, ktore nosza dzieci w chutach czy ich maluchy sie wolniej
        rozwijaja :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka