asia19813 27.05.07, 14:53 całą ciążę mam nisko brzuszek, czy przed porodem jeszcze się opuści, czy raczej nie, lekarz powiedział, że główka jest nisko, czy to może prorokowac wczesniejszy poród? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edzia.79 Re: obniżenie brzucha 27.05.07, 18:45 Asiu wg mnie ja tez mam nisko brzuch i to od jakiegos miesiaca.Lekarz nic nie mowil a i ja zapomnialam sie spytac. Czytalam kiedys ze wysokosc brzucha zalezy od mocy miesni lub ulozenia dziecka. Moje miesnie napewno nie byly mocne przed ciaza wiec sie nie martwie. Odpowiedz Link
meniaaa Re: obniżenie brzucha 28.05.07, 08:03 ja tez mam nisko brzuszek i jak czuje ruchy to trez nie sa one w okolicach "serca: tylko na dole, nisko.Moze to miec znaczenie co do plci (nisko- dziewczynka) ale nie musi bo znam juz taki przypadek. A wy spodziewacie sie dziewczynki?? Odpowiedz Link
nika1201 Re: obniżenie brzucha 28.05.07, 08:14 cały czas mam nisko brzuszek, co do płci to 7 lat temu z synkiem też tak miałam, ateraz jestem chyba jedną z niewielu, które nie znają płci Odpowiedz Link
agasar79 Re: obniżenie brzucha 28.05.07, 09:26 Ja mam mieć dziewczynkę, a brzuch mam cały czas wysoko.Ruchy czuję w różnych miejscach i poniżej pępka i pod samymi żebrami (najczęściej). Tylko że moja mała ostatnio leżała główką u góry :( Odpowiedz Link
edzia.79 Re: obniżenie brzucha 28.05.07, 09:44 ja mam miec dziewczynke ale zakladam ze nisko brzuch jest przez slabe miesnie brzucha a nie polozenie dziecka bo w zaawansowanej ciazy dziecko wypelnia caly brzuch a nie tylko jego dol-no hyba ze ulozone jest poprzecznie. Odpowiedz Link
agasar79 Re: obniżenie brzucha 28.05.07, 09:53 Też mi się wydaję że wysokość brzucha w jakimś stopniu zależy od mięśni, ja zawsze dużo ćwiczyłam i miałam ładne mięśnie brzucha no i brzuch mam wysoko. Może nie u wszystkich ta teoria się potwierdza, ale u mnie napewno :) Odpowiedz Link
e-millie Re: obniżenie brzucha 28.05.07, 10:02 mysle, ze to bardzo indywidualna prawa, ja w pierwszej ciazy mialam bardzo silne miesnie brzucha, duzo cwiczylam, nawet jeszcze jako ciezarowka i mimo wszystko brzuch byl nisko. podobnie jak u mojej mamy w obu ciazach, wiec mysle, ze to tez jest dziedziczne. znam kolezanki, ktore brzuszki mialy prawie bez miesni ;), a jednak nosily dzieci wysoko, skarzyly sie na zgage. teraz tez moja mala jest nisko i chyba brzuch juz sie przed porodem specjalnie nie obnizy, moze minimalnie, ale to nie bedzie jakas drastyczna roznica, bo wowczas musialby opasc mi chyba na kolana :))) porod mialam na poczatku 40tc, wiec o czasie. e-millie border="0" src="https://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20729;29/st/20070706/dt/6/k/94d7/preg.png"></a> Odpowiedz Link