Dodaj do ulubionych

obniżenie brzucha

27.05.07, 14:53
całą ciążę mam nisko brzuszek, czy przed porodem jeszcze się opuści, czy
raczej nie, lekarz powiedział, że główka jest nisko, czy to może prorokowac
wczesniejszy poród?
Obserwuj wątek
    • edzia.79 Re: obniżenie brzucha 27.05.07, 18:45
      Asiu wg mnie ja tez mam nisko brzuch i to od jakiegos miesiaca.Lekarz nic nie mowil a i ja zapomnialam sie spytac.
      Czytalam kiedys ze wysokosc brzucha zalezy od mocy miesni lub ulozenia dziecka.
      Moje miesnie napewno nie byly mocne przed ciaza wiec sie nie martwie.
      • meniaaa Re: obniżenie brzucha 28.05.07, 08:03
        ja tez mam nisko brzuszek i jak czuje ruchy to trez nie sa one w
        okolicach "serca: tylko na dole, nisko.Moze to miec znaczenie co do plci (nisko-
        dziewczynka) ale nie musi bo znam juz taki przypadek. A wy spodziewacie sie
        dziewczynki??
        • nika1201 Re: obniżenie brzucha 28.05.07, 08:14
          cały czas mam nisko brzuszek, co do płci to 7 lat temu z synkiem też tak
          miałam, ateraz jestem chyba jedną z niewielu, które nie znają płci
          • agasar79 Re: obniżenie brzucha 28.05.07, 09:26
            Ja mam mieć dziewczynkę, a brzuch mam cały czas wysoko.Ruchy czuję w różnych
            miejscach i poniżej pępka i pod samymi żebrami (najczęściej). Tylko że moja
            mała ostatnio leżała główką u góry :(
            • edzia.79 Re: obniżenie brzucha 28.05.07, 09:44
              ja mam miec dziewczynke ale zakladam ze nisko brzuch jest przez slabe miesnie brzucha a nie polozenie dziecka bo w zaawansowanej ciazy dziecko wypelnia caly brzuch a nie tylko jego dol-no hyba ze ulozone jest poprzecznie.
              • agasar79 Re: obniżenie brzucha 28.05.07, 09:53
                Też mi się wydaję że wysokość brzucha w jakimś stopniu zależy od mięśni, ja
                zawsze dużo ćwiczyłam i miałam ładne mięśnie brzucha no i brzuch mam wysoko.
                Może nie u wszystkich ta teoria się potwierdza, ale u mnie napewno :)
                • e-millie Re: obniżenie brzucha 28.05.07, 10:02
                  mysle, ze to bardzo indywidualna prawa, ja w pierwszej ciazy mialam bardzo silne
                  miesnie brzucha, duzo cwiczylam, nawet jeszcze jako ciezarowka i mimo wszystko
                  brzuch byl nisko. podobnie jak u mojej mamy w obu ciazach, wiec mysle, ze to tez
                  jest dziedziczne. znam kolezanki, ktore brzuszki mialy prawie bez miesni ;), a
                  jednak nosily dzieci wysoko, skarzyly sie na zgage. teraz tez moja mala jest
                  nisko i chyba brzuch juz sie przed porodem specjalnie nie obnizy, moze
                  minimalnie, ale to nie bedzie jakas drastyczna roznica, bo wowczas musialby
                  opasc mi chyba na kolana :))) porod mialam na poczatku 40tc, wiec o czasie.
                  e-millie
                  border="0"
                  src="https://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20729;29/st/20070706/dt/6/k/94d7/preg.png"></a>

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka