Dodaj do ulubionych

Pokoiki uszykowane?

30.05.07, 10:04
wczoraj dowieźli mebelki śliczne, sosnowe, pachnące drewnem, do tego
pistacjowy kolor scian, sosnowe łóżeczko, niebieski żyrandol i bordowa
kanapa, planuję jeszcze zakup takiej plastikowej piętrowe półki na
kółeczkach, takiej trzy poziomowej żebym mogła trzymać tam najpilniejsze
rzeczy i np podczas kąpieli mieć pod ręką czy podczas przewijania. A jak wy
gotowe?
Obserwuj wątek
    • babajagaa Re: Pokoiki uszykowane? 30.05.07, 10:49
      Ja jestem jeszcze w proszku,malowanie i sprzatanie jeszcze mnie czeka,dopiero
      popralam ciuszki,jeszcze wyprasowac.Remont zaczynamy w przyszlym tygodniu i mam
      nadzieje ze sie wyrobimy.
      • azbestowestringi Re: Pokoiki uszykowane? 30.05.07, 11:16
        ja "odchlewilam" nasza sypialnie, wstawilam juz koszyk dl mlodego i w nim
        trzymam wszystkie ubranka plus to, co powoli kompletuje do torby szpitalnej.
        remontow i malowania nie przeiwdujemy - dopiero moze wielkie przemeblowanie
        pokoju, w ktorym spi teraz corka - przeprowadzimy do niej mlodego jak skonczy
        pol roku - ale to jeszcze kupa czasu
        • edzia.79 Re: Pokoiki uszykowane? 30.05.07, 11:47
          oj a ja w polu
          bedziemy sie przeprowadzac do nowego mieszkania ktore ma byc gotowe przed terminem.Jak narazie istnieje ryzyko ze przeniesiemy sie juz po porodzie.

Wiec zamiast lezec w pologu bede sie pakowac i sprzatac :(((
          • pati_poznan Re: Pokoiki uszykowane? 30.05.07, 11:55
            a u nas remont ruszył dzisiaj:) dla małej już wszystko mam uszykowane poprane
            nic tylko wnieść do nowego pokoiku ale to dopiero pod koniec przyszłego
            tygodnia jak dobrze pójdzie... Teraz żyje tylko tym remontem i porodem!:)
          • aurinko Re: Pokoiki uszykowane? 30.05.07, 11:57
            U nas Mała narazie będzie miała swój kącik w dużym pokoju, wolę, żeby spała
            blisko mnie, żebym nie musiała biegać do drugiego pokoju. Ale ogólnie wszystko
            i tak jeszcze w proszku, łóżeczko tylko stoi żeby się przewietrzyło, jeszcze
            sporo trzeba zrobić. Ciuszki wyprane i wyprasowane, przynajmniej większość,
            prawie wszystko kupione (poza wózkiem, wanienką i paroma drobiazgami, które
            jakoś w ostatniej chwili wpadły do głowy), ale w razie jak nie zdążymy na czas
            to tatuś się resztą zajmie :-)
    • narttu Re: Pokoiki uszykowane? 30.05.07, 12:20
      narazie nie ma w planach osobnego pokoju. Ten ktory w przyszlosci bedzie
      dzieciecym teraz jest goscinnym i tak pozostanie az do czasu kiedy dziecie
      bedzie miec kilka miesiecy i bedzie spalo samo.
      Jestem zbyt leniwa zeby w nocy chodzic do drugiego pokoju karmic i przewijac
      wiec poligon bedzie w naszej sypialni.
      Nie wiem tylko bedzie wplyw dziecka na nieprzespane noce pracujacego taty w tym
      przypadku :P
      • sylpal13 Re: Pokoiki uszykowane? 30.05.07, 12:41
        ja będe spała na kanapie w pokoju z maleństwem, mężuś oddzielnie w naszej
        sypialni. Jest to konieczne, gdyż mój luby wstaje do pracy o 4.00 (dojeżdża
        daleko) i musi być wyspany, wraca o 20.00, także będziemy spać oddzielnie w
        tygodniu. Też nie chciałoby mi sie chodzić do dziecka do innego pokoju.
    • kasiakaszuba Re: Pokoiki uszykowane? 30.05.07, 12:38
      ja właśnie urzęduję z panami malarzami od poniedziałku :-) a muszę się jeszcze
      uczyc, bo mam egzamin 30.06 (sic!) termin 12.07, trochę przesadzam z lataniem
      na górę i z powrotem...uff dobrze, że dziś chłodniej...pokoik małej będzie
      błękitny, ale na razie i tak bedzie z nami w sypialni , w koszyku...
      help, wiercą strasznie :-((( mała kopie jak szalona...
      pozdrówka
    • borowka78 Re: Pokoiki uszykowane? 30.05.07, 12:44
      NIE!!!!!!
      Pomalowalismy pokoj starszego synka, dokupimy tam jeszce szafe. No ale szymek
      zamieszka tam dopiero za kilka miesiecy.
      W weekend kupuje w koncu kolyske, ktora stac bedzie w sypialni.

Remont tzn wymiana wszystkich drzwi z oscieznicami w polowie czerwca;/ bleeee
    • ingapol Re: Pokoiki uszykowane? 30.05.07, 13:56
      u mnie nic nie zrobione :( obiecywałam już dawno że zacznę robić ale zawsze mi
      coś wypada ( w tym dwa 3-dniowe pobyty na patologii), a to pogoda taka że nic
      nie miałam ochoty robić bo sie kiepsko czułam, a teraz musze mężowi napisac
      kilka prac do szkoły :(. Jutro planuje jeszcze troszkę zakupów, w weekend upiorę
      pokrowiec od materaca i schowam żeby się nie zakurzył, noi zrobię może w końcu
      miejsce w szafce na rzeczy małej.
      ALe przyznam, że fakt, że Sani urodziła tak na mnie podziałał że jestem
      przerażona, że jeszcze nic prawie nie mam przygotowanego
    • lajla84 Re: Pokoiki uszykowane? 30.05.07, 14:44
      Nasza córeczka jak narazie będzie spała z nami w pokoju, bo nie wyobrażam sobie
      gonienia po nocy tam i z powrotem do jej pokoju. A później to się wszystko okaże
      kiedy ją przeniesiemy. Łóżeczko jest już rozłożone, bo się wietrzy, ale ubranek
      jeszcze nie zaczęłam prać. Muszę się w końcu za to zabrać.
      • malenkie7 Re: Pokoiki uszykowane? 30.05.07, 16:22
        Synek bedzie spal najpierw z nami w pokoju, w koszyku, ale pokoik i tak mu
        szykujemy. Jest juz wyremontowany, wczoraj malż przywiozl lozeczko i komode -
        ale jeszcze stoi zapakowane. Remont w domu zakonczony, teraz panowie maluja
        elewacje na zewnatrz. Juz niedlugo skoncza na dobre a wtedy odetchne , bo NIE
        CIERPIE REMONTOW! Ubranka, ktore kupilam, upralam dzisiaj:)
    • bozena.br.0307 Re: Pokoiki uszykowane? 01.06.07, 11:11
      A u nas już pokoik gotowy :D Tapeta w misie, łóżeczko rozłożone, wszystko
      uprane, uprasowane. Nawet kanapę kupiliśmy żeby spać w pokoiku dzidziusia a nie
      w sypialni.Już się nie mogę doczekać, ale jeszcze niech sobie w brzuszku
      posiedzi bo jeszcze nie pora na wyjście :) pozdrawiam wszystkie mamusie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka