blackwitch_22 15.12.07, 22:24 Co myslicie o nietypowych- ale ladnych -imionach dla dzieci, np.:Marietta, Liliana czy Marcel?? Czy moze wolicie takie pospolite?? Moze macie jakies swoje ulubione :] Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blue_belle Re: Imiona dla dzieci :) 16.12.07, 20:18 ja jestem zwolenniczką oryginalnych imion ale bez przesady. te które wymieniłaś jeśli Ci się podobają są jak dla mnie ok. przynajmniej nie ma ryzyka że będzie 5 innych dzieci w klasie. moja córeczka będzie miała na imię Melania. no i też jednym się podoba a innym wcale )) Odpowiedz Link Zgłoś
mona19832 Re: Imiona dla dzieci :) 16.12.07, 20:58 Ja uważam że dziecku powinno się nadać takie imię jakie się podoba rodzicom. Mnie od zawsze podobało się imię Wiktoria i nawet sie czasami mamy pytałam w żartach dlaczego mi nie dała na imię Wiktoria Moja córka ma na imię Wiktoria i pomimo tego że podobno teraz jest na to imię moda to ja ani troszkę nie żałuję, bo od dnia w którym się dowiedziałam że jestem w ciązy to wiedzieliśmy z mężem że jesl;i będzie to dziewczynka to będzie Wikusia Odpowiedz Link Zgłoś
a.g.g.a Re: Imiona dla dzieci :) 16.12.07, 22:09 Mój synek ma na imię Maksymilian,w skrócie Maks.Bardzo mi się to imię podoba.Nie jest pospolite,choć widzę że ostatnio coraz modniejsze.Generalnie jestem "za" imionami nietypowymi,a ładnymi,byleby nie były dziwaczne i kontrowersyjne.Z wymienionych Marcel też mi się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
babajagaa Re: Imiona dla dzieci :) 26.12.07, 21:49 Liliana i Marcel sa ok,imie mojego synka tez nie kazdemu musi sie podobac wazne ze podoba sie mi i mojemu mezowi. Odpowiedz Link Zgłoś
elohokla Re: Imiona dla dzieci :) 03.01.08, 13:08 Mnie się raczej nie podobają takie wymyslne zagranicznie brzmiące. Zawsze mi się podobały Gabriela, Łucja, Szymon... Ale, niestety, zadne nie pasuje do nazwiska, albo mężowi nie wsmak Dlatego będziemy mieli Martę albo Tomaszka. Nieoryginalne w naszym pokoleniu, ale teraz trudno znaleźć noworodka o takim imieniu. hehe- zrymowało mi się Odpowiedz Link Zgłoś
blue_belle Re: Imiona dla dzieci :) 03.01.08, 20:16 Nooo wiesz - Marta to bardzo ładne imię )) Ale tak poważnie to ma zaletę taką że nie ma żadnych zdrobnień brzydkich tak jak jest od Katarzyny Kaśka itp. Moja mama jak wybierała to imię (Marta właśnie jestem to kierowała się tym żeby nikt na mnie nie wołał w szkole np zocha czy kacha czy jakoś tak. Ale czy tak mało tych Mart? Jania 15 która niedawno urodziła ma małą Martusię. Więc jeszcze się zdarzają......... Ale mnie się podoba)) Odpowiedz Link Zgłoś
elohokla Re: Imiona dla dzieci :) 03.01.08, 21:43 No, to gratuluje posiadania ślicznego imienia Mamy z mężem dwie wspaniałe przyjaciółki- takie dobre duszki, którym wiele zawdzięczamy. Jedna to marta, a druga ewelina. więc bedzie Marta ewelina O ile bedzie córa. Moja 10-letnia siostra tez ma na imię Marta ale teraz najwięcej jest Zuz, Julek, Marys, Oliwek, Antoś i Zoś. więc jak juz sie jakas inna marta-rówiesniczka trafi to chyba sporadycznie O chłopcu myślelismy jeszcze o Olku- Aleksandrze. No, zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
angruszka Re: Imiona dla dzieci :) 06.01.08, 13:12 Ja mam Milenkę, a myslę na przyszłość o Kamilku, Maksymilianku lub Ignasiu...(-: Odpowiedz Link Zgłoś
kami_sia Re: Imiona dla dzieci :) 06.01.08, 14:30 Ja też mam Milenke Jest wiele pięknych imion. Kiedyś mi powiedział znajomy jak wybierali imie dla córeczki to myśleli żeby pasowało do dziecka,do nastolatki,i do dorosłej kobiety i tak wybierali wyobrażając sobie np.babcia Amelia itp. Mi się ten sposób też podoba Odpowiedz Link Zgłoś
aga_n20 Re: Imiona dla dzieci :) 06.01.08, 23:21 z wyżej wynienionych odoba mi się tylko Marcel ale to kwestia gustu, to my rodzice wybieramy imiona dla naszych dzieci i moim zdaniem ne powinny być one zbyt kontrowersyjne albo dziwnie brzmiące, moi dwaj chłopcy to starszak Michał Tomasz (drugie ma po eks mężu), a młodszy Krzysztof Michał (drugie ma po oecnymm mężu), w jednym i drugim przypadku to nie ja wybieralam imię tylko je akceptowałam a niech się cieszą że mogą coś zadecydować, zresztą jakby były nieładne to pewnie bym się nie zgodziła Odpowiedz Link Zgłoś