Dodaj do ulubionych

Ósmy miesiąc

31.05.07, 20:54
Zaczęłam już ósmy miesiąc ciąży. Przez te upały chodziłam w sukienkach i
spodenkach na szelkach, a teraz, gdy sie zrobiło chłodno, wyciągnęłam
nienoszone od dwóch tygodni dżinsy i okazało sie, że ledwo sie w nie mieszczę!
A jeszcze niedawno były luźne. Moja koleżanka właśnie tak mi mówiła, że to w 8
miesiącu brzuch tak bardzo przyrasta. Też tak Wam się zrobiło? Zastanawiam się
w czym ja będę chodzić do lipca jak dalej tak będzie.
Obserwuj wątek
    • magda7717 Re: Ósmy miesiąc 31.05.07, 21:00
      ja zaczelam dziewiaty i faktycznie w 8 mi tak urosl brzucho,ze wszystkie spodnie
      ciazowe poluznilam pod brzuszkiem
      tylek bez zmian ale gumy pod bruszkami cisnely
      teraz ok.
      • edzia.79 Re: Ósmy miesiąc 31.05.07, 21:07
        Ja w polowie 8 mies.Brzuch mam duzy ale taki mialam zawsze-wcale teraz specjalnie mi nie urosl.Wydaje mi sie ze jest juz na dole i podobno wystaje do przodu jak na dziewczynke-i to sie sprawdza.
        Dzis kolezanka powiedziala mi komplement ze mam wciecie w tali a brzuch tylko z przodu hihih.
        Naprawde milo jest uslyszec taki rzezy majac w pamieci dwie laski ktore pokazywaly mnie palcami i ze slowami :ale brzuchal,zaczely sie smiac :(
        • sylpal13 Re: Ósmy miesiąc 31.05.07, 21:49
          ja też zaczęłam 8 miesiąć (32 tydz) i brzuszek mam już bardzo duży, takze
          zawiele już nie urośnie. I fakt ze mam rzeczy na lato i dzisiaj miałam problem
          w co sie ubrać, spodnie w których nie chodziłam od kilku tygodni są dość
          obcisłe, ale na szczęście jeszcze nie uciskają, wole taką pogode jak dzis niż
          upały, ale ubraniowo to problem. A szkoda mi kasy na zakupy ciażowe, wolę coś
          dla maleństwa.
      • bobimax Re: Ósmy miesiąc 01.06.07, 07:42
        No ja już zapowiedziałam małżonkowi, że jednak będę musiała sobie kupić jeszcze
        jedne spodnie bo nie znoszę sukienek. Trudno ale co mam zrobić.
    • mynia0 Re: Ósmy miesiąc 31.05.07, 21:57
      mnie brzuch najmocniej wysadziło w 7 miesiącu - do tego stopnia, że co tydzień
      musiałam sporo popuszczać gumę w pasie od spodni, a skóra bolała niemożliwie -
      normalnie wyłam z bólu, smarowanie nic nie dawało ;( teraz jest spokojniej, a
      córunia nabiera tłuszczyku ;)

ciuchów tez juz kupować nie będę - przechodzę ten ostatni miesiąc w tym, co
      już nabyłam ;)
      • patrice7 Znam to :) 01.06.07, 09:54
        :) koncze 33 tydzien i waze wiecej niz moj mezczyzna :P na poczatku smialam sie ze bede nosic jego rzeczy ale teraz hyba i te bylyby za ciasne:P a brzusio faktycznie coraz bardziej wielki :) i ciezki! zeby przeturlac sie z boku na bok potrzebuje popprzerzucac sie pare razy :P Pozdrawiam BrzuchaczkI :)
      • babajagaa Re: Ósmy miesiąc 01.06.07, 09:56
        Ja w polowie osmego miesiaca (34tc) i jeszcze mi brzuch nie wysadzilo ale skoro
        tak jest to wiem juz czego sie spodziewac.Co do ciuchow to nie kupuje,wszylam
        do swoich spodnic gumki po bokach na szwach tak zeby pozniej mozna bylo wyszyc
        i sa bardzo wygodne ciazowe spodnice.
    • ja-goda1 Re: Ósmy miesiąc 01.06.07, 11:44
      Ja już tez zaczełam ósmy miesiąc ciąży, brzuch nadal malutki, za to boczki
      znacznie przyrosły:D. Na szczęście spokojnie mieszczę się we wszystkie spodnie
      kupione na czas ciąży i mam nadzieję, że tak zostanie.
      Myślę jednak ze nie masz się co martwi garderobą - podobno cały czerwiec ma by
      upalny, więc donosimy nasze brzuchy w przewiewnych sukienkach:)
    • a090707 Re: Ósmy miesiąc 01.06.07, 11:51
      ja koncze 8m-c i faktycznie brzuch jest ciezki i trudniej sie poruszac,ale nie
      urosl na tyle zebym w koncu mogla zalozyc moje ciazowe spodnie, ktore maz mi
      kupil juz kilka miesiecy temu-ciagle sa za duze...chyba spodziewal sie, ze
      przytyje ze 30kg.
      • asia-ch Re: Ósmy miesiąc 01.06.07, 12:03
        Założyłam watek o małym brzuszku i pisałam, że brzusio mam małe, ale teraz 35
        tydzień bardzo mi urosło, także dla mnie 8 miesiąc to wyraźna zmiana.
    • ridibunda Re: Ósmy miesiąc 01.06.07, 18:38
      Widzę, że nie jestem wyjątkiem:) Dziś mnie znowu zaskoczył sweterek, który
      niedawno był luźny a teraz opina się na brzuchu, ale podobnie jak większość, nie
      mam zamiaru kupować już ciążowych ciuchów, szkoda mi kasy, jakoś sie może
      przemęczę w tym co mam. Zostało mi jeszcze dokładnie 48 dni do terminu, muszę
      jakoś wytrzymać:)
      Pozdrawiam wszystkich
      • aurinko Re: Ósmy miesiąc 01.06.07, 20:14
        Ja zaczynam 36 tydzień a waga stanęła mi w miejscu, w pasie zrobiło się mniej.
        Jestem ciekawa jak teraz będzie, bo dużo przytyłam do tej pory, wszystko
        wskazywało na to, że do końca przekroczę 25kg ale okazuje się, że nie dociągnę
        do 25.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka