Dodaj do ulubionych

podpaski - jakie polecacie?

19.06.07, 12:36
Może to trochę głupie pytanie, ale ja nie mam zielonego pojęcia jakie mam
zakupić, oprócz podkładów poporodowych, ale to na początek, a co dalej? Czy
macie jakieś sprawdzone? Ja tamponówka jestem i na samą myśl o podpaskach aż
mnie trzepie! Podpowiedzcie!
Obserwuj wątek
    • lilianak1 Re: podpaski - jakie polecacie? 19.06.07, 12:40
      Bella maxi, najtańsze i największe bez skrzydełek i siateczek jeśli rodzisz
      naturalnie. Po pierwszym porodzie tylko te mi podpasowały. Oczywiscie to wybór
      na połóg.
    • burda3 Re: podpaski - jakie polecacie? 19.06.07, 12:40
      Ja zawsze na podpaskach :-)
      polecam takie zwykłe bawełniane - żadnych siateczek sztucznych itp. bo Cie
      odparzy- kup np,Naturella, Bella ( oczywiscie jak najwieksze ) Po porodzie-
      najlepsze takie podkłady np. tez Bella- wygladaja trochę jak pieluszki.
      • babajagaa Re: podpaski - jakie polecacie? 19.06.07, 12:54
        Tez sie zastanawialam nad podpaskami bo tez jestem tamponowka,ale na noc
        uzywalam zawsze libress ze skrzydelkami-taki mi podpasowaly jakos,nie wiem czy
        sa jakies wieksze rozmiary ale jak beda to chyba zdecyduje sie na te-oczywiscie
        na poczatku podklady w szpitalu i w domu w nocy tez podklady.Jak sie nie
        sprawdza libreski to wtedy kupie cos innego pewnie
        • bobimax Re: podpaski - jakie polecacie? 19.06.07, 12:57
          Ja kupiłam podkłady poporodowe i podpaski bella bawełniane ale ze skrzydełkami
          największe. Potem jak się zagoi to będę pewnie używała always z siateczką. Ale
          to się okaże w trakcie
        • lilianak1 Re: podpaski - jakie polecacie? 19.06.07, 12:58
          Z doświadczenia wiem, że tyle mi tego szło po porodzie, że spokojnie zdążymy
          wypróbować wszystkie marki :) Ja krwawiłam bite 6 tygodni, ale koleżanki
          męczyły się tylko po 3 tygodnie, więc nie ma co robić wielkich zapasów,
          zwłaszcza jeśli potem nie będziecie używać podpasek.
          • aurinko Re: podpaski - jakie polecacie? 19.06.07, 14:54
            Ja nie zawsze mogłam używać tamponów, z podpasek najbardziej mi odpowiadały
            Naturella.
            • bobimax Re: podpaski - jakie polecacie? 19.06.07, 15:07
              najbardziej się boję długości połogu.z pierwszą miałam ponad 6 tygodni i jak
              teraz też tak będzie to całe wakacje z podpaską. Nie znoszę tego.
    • asia19813 Re: podpaski - jakie polecacie? 19.06.07, 15:13
      ja kupiłam 1 paczkę bella pieluszek dla noworodków, a dalej będe pewnie
      największe bella.
    • aga_n20 Re: podpaski - jakie polecacie? 19.06.07, 15:23
      do szpitala mam 3 opakowania "pieluszek jednorazowych" Bella a potem najlepiej
      się sprawdzaja największe podpaski ze skrzydełkami ale bawełiane broń boże z
      siateczką typu always. Po pierwszym porodzie z tego co pamiętam to kupowałam
      podpaski takie granatowe i były super miałam paczke always ale przez siateczkę
      tak sobie poodparzałam że mi sie odechciało a poród miałam w styczniu tak wiec w
      lipcu tylko bwelniane podpaski chociaz nie cierpie tego bo od kilkunastu lat
      używam tylko tamponów i połóg bedzie dla mnie męczarnią
    • lajla84 Re: podpaski - jakie polecacie? 19.06.07, 16:49
      Widzę, że nie jestem sama! Ja aż cierpnę na myśl o podpaskach. Jak tu będzie
      chodzić z takim wielkim czymś między nogami! Mam nadzieję, że szybko się to
      skończy. Dzięki dziewczynki za odpowiedzi. Dobrze, że jesteście bo ja właśnie
      dzisiaj zakupiłam paczkę tych z siateczką (dobrze że nie więcej). Jeszcze raz
      dzięki!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka